Görüş Bildir
Haberler
Tüm İyi Filmleri İzlediğini Zannedenlerin Yanıldığının Kanıtı Olan Kıyıda Köşede Kalmış Büyüleyici 13 Film

Tüm İyi Filmleri İzlediğini Zannedenlerin Yanıldığının Kanıtı Olan Kıyıda Köşede Kalmış Büyüleyici 13 Film

Aburoski
07.05.2020 - 13:42

Zaman geçirmenin en iyi yolu kuşkusuz film izlemektir. Sürekli film izleyen sinema aşıkları için de zamanla iyi film bulmak sorun haline gelir. Biz de film aşıklarının çok seveceğini düşündüğümüz pek fazla fark edilmeyen iyi filmleri derledik. Eminiz ki bu filmler hepinizi etkileyecek. 

Hadi, karantina bitmeden bu filmlerin hepsini izleyelim. :)

Film konuları beyazperde.com sitesinden alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016)

13. Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016)

IMDb 6,2

Amerika'nın Irak'ı işgal ettiği dönemde geçen satirik savaş filmi Ben Fountain'in romanından beyazperdeye uyarlandı. Bravo adlı askeri timin sekiz üyesi, Al-Ansakar'daki çarpışmadan burnu bile kanamadan sağ çıkmayı başarır. Çatışmayı kayda alan muhabir, görüntüleri kanalına gönderir; Fox ise haber olarak yayınlar. Sonrasında grup kahraman olarak ilan edilecek ve bu durum her birinin hayatını değiştirecektir.

İki Oscar ödüllü yönetmen Ang Lee'nin yönetmen koltuğunda bulunduğu filmin oyuncu kadrosunda Kristen Stewart, Vin Diesel, Garrett Hedlund, Steve Martin ve Chris Tucker gibi isimler bulunuyor.

12. Swallow (2019)

12. Swallow (2019)

IMDb 6,3

Swallow, hamile olan bir kadının hayatına odaklanıyor. Genç bir kadın olan Hunter, bir süre sonra aralarına katılacak olan bebekleri için oldukça heyecanlıdır. Hamile olan Hunter, hamileliğinin başlarında tehlikeli nesneleri yutmak ister. Hunter, gitgide artan bu isteğini bastırmaya çalışsa da bir süre sonra arzularına karşı koyamaz hale gelir. Bu süreçte kocası ve ailesinin baskı ve denetimlerine göğüs germeye çalışan Hunter, onların da desteği ile tehlikeli nesne yutma arzunun ardında yatan sırrı gün yüzüne çıkarmak için çabalar.

11. On the Milky Road (2016)

11. On the Milky Road (2016)

IMDb 6,4

Başrolünde usta yönetmen Kusturica'nın kendisinin ve ünlü aktris Monica Bellucci'nin yer aldığı film, bir adamın hayatının üç farklı dönemine değiniyor. Bosna Savaşı'nda sütçü olarak cepheye süt taşıdığı günler, gizemli İtalyan bir kadına âşık olduğu dönem ve keşiş olarak inzivaya çekilip hayatını düşündüğü dönem.

10. King of the Belgians (2016)

10. King of the Belgians (2016)

IMDb 6,5

Belçika Kralı Balkanlar'da kaybolur ve gerçek dünyaya uyanır...

9. Give Me Liberty (2019)

9. Give Me Liberty (2019)

IMDb 6,7

Vic, tıbbi nakliye sürücüsü olan genç bir adamdır. Bir grup yaşlı Rus'u bir cenazeye götürmekle görevlendirilen Vic, beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Yollar düzenlenen bir protesto sonucu kapatılmıştır ve bu yüzden Vic grubu cenazeye yetiştirmekte zorlanır. Vic'in çizdiği yeni rota gidilecekleri mesafeyi uzatınca müşterilerin, özellikle de ALS’li Tracy’nin tepkisine neden olur. Başına gelenlerden sonra iyice telaş yapan Vic için işler iyice rayından çıkmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Promising Young Woman (2020)

8. Promising Young Woman (2020)

IMDb 6,8

“Promising Young Woman”, gelecek vadettiği konusunda herkesin hemfikir olduğu ancak acıklı bir olay sonucu geleceği mahvolan Cassie’ye (Carey Mulligan) odaklanıyor. Tıp fakültesini bırakmak zorunda kalan genç kadın, endişeli ebeveynleriyle birlikte yaşamakta ve bir kahve dükkanında çalışmaktadır. Dışarıdan hayatı durma noktasına gelmiş gibi görünen Cassie ise ikili bir hayat yaşamakta ve geceleri yolunun kesiştiği erkeklerden intikam almaktadır.

7. The Best of Enemies (2019)

7. The Best of Enemies (2019)

IMDb 7,1

“The Best of Enemies”, sözünü sakınmayan insan hakları savunucusu Ann Atwater (Taraji P. Henson) ve düzenlenen bir topluluk zirvesine isteksizce eş başkanlık etmek zorunda kalan yerel Ku Klux Klan lideri C.P. Ellis’in (Sam Rockwell) beklenilmedik ilişkisine odaklanıyor. 1971 yılında Durham, Kuzey Karolina’daki okulların ırk ayrımının kaldırılması üzerine düzenlenen zirvede yaşananlar, Durham, Atwater ve Ellis’in hayatını sonsuza kadar değiştiriyor.

6. The Painted Bird (2019)

6. The Painted Bird (2019)

IMDb 7,2

Boyalı Kuş, savaş sırasında kimsesiz kalan bir çocuğun hikayesini konu ediyor. II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru, küçük bir çocuk ebevenyleri tarafından terk edilir. Yapayalnız bir şekilde köyleri dolaşmaya başlayan çocuk, bu sırada birçok korkunç şeye şahit olur. Çocuk, çıktığı bu sonu belirsiz yolculukta acımasız siviller ve askerler ile karşı karşıya kalır.

5. A Hidden Life (2019)

5. A Hidden Life (2019)

IMDb 7,4

A Hidden Life, vicdani retçi olan ve trajik bir kadere maruz kalan Franz Jägerstätter gerçek hikayesini konu ediyor. Avusturyalı Franz Jägerstätter, II Dünya Savaşı’nda yaşananların ardından Naziler için savaşmayı reddeder ve bu yüzden de 1943 yılında idam edilir. Terrence Malick'in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmde, Franz Jägerstätter'e August Diehl hayat veriyor.

4. The Art of Racing in the Rain (2019)

4. The Art of Racing in the Rain (2019)

IMDb 7,5

Garth Stein'in yayımlanır yayımlanmaz en çok satanlar listesine giren ve tam 23 dile çevrilen kitabı The Art of Racing in the Rain'den uyarlanan film, Enzo isimli yaşlı bir golden cinsi köpeğin gözünden, insan hayatına şefkatli bir bakış atıyor. Enzo tüm hayatını, çevresinde akıp giden dünyayı gözlemleyerek ve bir araba yarışçısı olan sahibi Denny, onun beyin tümörü savaşı veren eşi Eve ve kızları Zoe'den oluşan ailesinden aldığı hayat derslerini uygulayarak geçirmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Just Mercy (2019)

3. Just Mercy (2019)

IMDb 7,5

Gerçek bir hikayeye sahip olan “Just Mercy: A Story of Justice and Redemption” kitabından uyarlanan filmde, genç avukat Bryan Stevenson, adaletin yerini bulması için büyük bir mücadeleye girişir. Harvard'dan mezun olduktan sonra Bryan'ın para kazandıran işlerde yer alması beklenir. Ancak o, Alabama'da haksız yere mahkum edilen bir adamın peşinden gider. Yerel avukat Eva Ansley'in de yardımıyla, 1987 yılında ölüme mahkum edilen bir adamın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışacaklardır. Walter McMillan, 18 yaşındaki genç bir kızın ölümünden sorumlu tutuluyordur. Ancak onun sorumlu tutulması için hiçbir kanıt bulunmamasına arağmen McMillan ölüme mahkum edilmiştir. Bryan, Walter'ın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırken, ilerleyen zamanlarda aslında ırkçılığa karşı savaş vermeye başladığını anlayacaktır.

2. The Farewell (2019)

2. The Farewell (2019)

IMDb 7,6

Elveda, büyükannelerinin hastalandığını öğrenen Çinli bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Bili, Amerika’da büyüyen bir genç kızdır. Bir gün babasından aldığı haber, genç kız için büyük bir yıkım olur. Bili’nin Çin’de yaşayan büyükannesi Nai Nai’ye dördüncü evre kanser teşhisi konmuştur. Aile, kendilerine büyük bir üzüntü veren bu gerçeği, ninelerinden saklamaya karar. Son günlerini huzur ve mutluluk içinde geçirmesini isteyen aile üyeleri, bunun için Nai Nai'nin yanında toplanmaya karar verir. Bili, bu haberi ninesinin bilmesini gerektiğini düşünse de ailesinin isteğine karşı çıkmaz ve ninesi ile vedalaşmak için Çin’e doğru yola koyulur.

1. Truth and Justice (2019)

1. Truth and Justice (2019)

IMDb 8,7

Film, 1870 yılında Estonya’da geçiyor. Genç ve çalışkan bir adam olan Andres, karısı Krõõt ile birlikte kendilerine yeni bir yaşam kurmak için yüklü miktarda borç alarak yeni bir çiftlik satın alır. Ailenin burada kendilerine düzgün bir yaşam kurabilmeleri için çokça çalışması gerekir. Andres ve karısı, bu fakir toprakları hayallerindeki yere dönüştürebilmek için inançları ile savaşmak zorunda kalır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
33
6
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın