Görüş Bildir
Haberler
Tüm Dünyaya İsmimizi Duyurdular: Uluslararası Alanda Aldıkları Ödüller ile Hepimizi Gururlandıran 25 Başarılı Türk Sanatçı

Tüm Dünyaya İsmimizi Duyurdular: Uluslararası Alanda Aldıkları Ödüller ile Hepimizi Gururlandıran 25 Başarılı Türk Sanatçı

Begüm
29.11.2020 - 09:15

Asın bayrakları asın 🇹🇷

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Haluk Bilginer

1. Haluk Bilginer

En son adını Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ile duyuran Haluk Bilginer Hollywood sinemasında da gördüğümüz çok başarılı bir isim! Şahsiyet dizisindeki performansı ile Emmy Ödüllerine layık görülen Bilginer daha önce Masum dizisindeki performansı ile de en iyi erkek oyuncu ödülü almıştı. 

Mükemmel aksanı ve akıcı İngilizcesi ile kalbimizi fetheden Haluk Bilginer'in pek çok ödülü olduğunu da ekleyelim.

2. Pelin Karahan

2. Pelin Karahan

Kolay kolay her yapımda yer almasa da oldukça başarılı olan Pelin Karahan da Muhteşem Yüzyıl'daki performansı ile 2015 yılında Beyrut Uluslararası Ödül Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülüne sahip olmuştu.

3. Halit Ergenç

3. Halit Ergenç

Binbir Gece ve Muhteşem Yüzyıl ile sadece Türkiye'de değil dünyada da hayran kitlelerine sahip olan Halit Ergenç Türkiye'de aldığı ödüllerinin yanı sıra Şili Gösteri Sanatları Gazetecileri Birliği tarafından ödül aldı.

4. Yılmaz Erdoğan

4. Yılmaz Erdoğan

Yönetmenliği kadar oyunculuğu ile de dikkat çeken Yılmaz Erdoğan Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü alan başarılı oyuncunun Altın Kelebek, Sadri Alışık Ödülleri gibi pek çok festivalde ödülü bulunuyor.

5. Damla Sönmez

5. Damla Sönmez

Deniz Seviyesi'ndeki başarılı oyunculuğu ile Milano Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Bu kadar genç ve başarılı olan Damla Sönmez'i bizzat Giorgio Armani tebrik etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nurgül Yeşilçay

Asmalı Konak ve Muhteşem Yüzyıl'daki başarılı oyunculuğundan dolayı Arap dünyasında çok sevilen Nurgül Yeşilçay Dubai'de gerçekleşen Uluslararası Arap Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı.

7. Murat Yıldırım

7. Murat Yıldırım

Suskunlar dizisindeki rolü ile konuşulmaya başlanan başarılı oyuncu 2012 yılında Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri’nin ‘Sinema ve Tiyatro’ kategorisinde ödül almıştı.

8. Kerem Bürsin

8. Kerem Bürsin

Hollywood ve Türk yapımlarında gördüğümüz ve İngilizcesi ile bizi kendine hayran bırakan Kerem Bürsin de yurtdışında ödülü alanlar arasında! Bu Şehir Arkandan Gelecek'teki başarılı oyunculuğu ile 2017 yılında Uluslararası Seul Drama Ödülleri En İyi Aktör ödülünü almıştı.

9. Fadik Sevin Atasoy

9. Fadik Sevin Atasoy

Tiyatro ve sinema televizyonda gösterdiği başarılı oyunculuğu ile Amerika'da düzenlenen Boulder Fringe Festivali'nde yönetmenliğini yapıp oynadığı MUSE 90401- Bir Esin Perisi ile En İyi Drama Sineması Yapımı ödülünün sahibi olmuştu.

Bunun yanı sıra New York Üniversitesi tarafından düzenlenen Tisch-First Run Film Festivali’nde de  ''En iyi Kadın Oyuncu'' ödülünü almıştı.

10. Engin Akyürek

10. Engin Akyürek

2015'te Seul Drama Ödülleri’nde “En İyi Aktör” seçilen Engin Akyürek yine aynı yıl Emmy Ödülleri'nde aday gösterilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Beren Saat

11. Beren Saat

Fatmagül ve Aşk-ı Memnu ile Şilili izleyicilerin kalbini fetheden Beren Saat de Şili Gösteri Sanatları Gazetecileri Birliği'nde ödül almıştı.

12. Tuba Büyüküstün

12. Tuba Büyüküstün

İtalya'da düzenlenen Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödüllerinde ''En İyi Kadın Oyuncu'' olarak seçilen Büyüküstün de bizi gururlandıran isimlerden biri.

13. Cem Yılmaz

13. Cem Yılmaz

Pek çok ödülü bulunan Cem Yılmaz Hokkabaz filmindeki oyunculuğu ile 2007 yılında Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali'nde ''En İyi Erkek Oyuncu'' olarak seçilmiş ve ödülünü almıştı.

14. Ümmiye Koçak

14. Ümmiye Koçak

Listenin en değerlilerinden biri olan Ümmiye Koçak hikayesi ile tüm Türkiye'yi büyülemişti diyorduk ki dünyayı da büyülemiş! New York Avrasya Film Festivali'nde ''Sinemada En İyi Kadın Sanatçı'' ödülünü aldı.

15. Barış Manço

15. Barış Manço

Dünya çapında verdiği konserler ile tanınan Barış Manço'nun aldığı ödüller saymakla bitmez ama yine de deneyelim. Soka Üniversitesi Uluslararası Kültür ve Barış Ödülü, Fransız Kültür Bakanlığı Edebiyat ve Sanat Şövalyesi Nişanı, Liege Prensliği Onursal Hemşerilik Beratı ve daha sayamadığımız pek çok yerde ödül almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Nuri Bilge Ceylan

16. Nuri Bilge Ceylan

Cannes Film Festivali'nde aldığı ödüllere doymayan Nuri Bilge Ceylan da tabi ki listemizde! Berlin Film Festivali, Buenos Aires Uluslararası Film Festivali, Montpellier Film Festivali, Chicago Uluslararası Film Festivali, Beyrut Film Festivali, Mexico City Film Festivali, Haifa Film Festivali ve daha sayamadığımız nice festivalde ödül aldı.

17. Selda Bağcan

17. Selda Bağcan

Dünyaca ünlü Times dergisinin 'Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane Ve Tarihi Kadın Şarkıcılar' listesinde yer alan Selda Bağcan başta Avrupa olmak üzere pek çok festivalin de aranan ismi. Ve ödül alan pek çok yapımda da kendisinin müzikleri kullanılmış.

18. Kıvanç Tatlıtuğ

18. Kıvanç Tatlıtuğ

Cesur ve Güzel'deki performansı ile 2017 yılında hem Seul hem de Dubai'de ödül alan Tatlıtuğ'un Emmy Ödülleri'nde de adaylığı vardı. 2019 yılında yine Seul Uluslararası Drama Ödülleri'nde ödül aldı.

19. Fazıl Say

19. Fazıl Say

Uluslararası Beethoven İnsan Hakları, Barış, Özgürlük, Yoksullukla Mücadele ve İçselleme Ödülünden Echo Müzik Ödülüne kadar dünya çapında 20'den fazla ödüle sahip olan Fazıl Say aynı zamanda Edison Klasik Müzik Ödülleri'nde de başarılı olmuştu.

20. Songül Öden

20. Songül Öden

Lübnan'da düzenlenen Murex D'or ödül töreninde ve Muscat Film Festivali’nde ödüller aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mercan Dede

21. Mercan Dede

Avrupa Dünya Müziği Listesi'nde 2008 yılının Nisan ayında birinci sırada yer alan Mercan Dede World Music Charts Europe'ta albümü ile ödül aldı. Bunun yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerindeki önemli sahnelere de çıktı.

22. Karsu

22. Karsu

Edison – World/Jazz ödülünü kazanan Karsu New York'ta bulunan dünyaca ünlü Carnegie Hall'de de sahne aldı.

23. Fırat Temir

23. Fırat Temir

Bu sefer oyunculuğu ile değil yazarlığı ile ödül alan Fırat Temir Truby Awards'ın ''En İyi Drama Dizisi Senaryosu'' dalında birinci olmuştu.

24. Jale Arıkan

24. Jale Arıkan

Moskova'dan ''En İyi Aktris''' ödülünü alarak dönen Jale Arıkan da listenin iyi isimlerinden biri.

25. Sertab Erener

25. Sertab Erener

Eurovision birinciliği ile Türkiye'yi tüm dünyaya duyuran bir diğer isim de tabii ki Sertab Erener!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
45
19
8
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cihan Yeşilyurt

Tarkan ve Hadise'nin listede olmaması çok büyük eksiklik!

Deniz Pass

Bazıları Arapların yalakalığından almış... Ve kesinlikle listede en baş isimlerden bu alanda Hadise olmalıydı. TMFAwards, Balkan Müzik Ödülleri, MTV EMA, MI... Devamını Gör

Dilan Bayram

Hepsiyle çok gurur duyuyorum ancak Ümmiye Koçak ve Haluk Bilginer'le bir ayrı gurur duyuyorum ya. Aslında Hollywood'da olsa tüm dünyaya fırtınalar estirecek ... Devamını Gör