Görüş Bildir
Haberler
TÜİK'in Suç Duyurusu Sonrasında ENAG'a Bir de Vergi İncelemesi Şoku!

TÜİK'in Suç Duyurusu Sonrasında ENAG'a Bir de Vergi İncelemesi Şoku!

Özder Şeyda
23.02.2022 - 12:34 Son Güncelleme: 23.02.2022 - 13:03

Türkiye enflasyon için resmi rakamlar olan TÜİK verileri uzun süredir gerçekti, değildi tartışılıyor. Başkan değişiminin üzerinden 1 ay geçmeyen kurumda önceki başkan Sait Erdal Dinçer bu konuda bir çok açıklama yaparak 'hak yemedikleri' belirtmişti. 

Bağımsız olarak oluşturulan ENAG Grubu ise her ay enflasyonu TÜİK ile aynı gün hesaplayarak açıklıyor ve rakamların birbirinden çok farklı olduğu görülüyor. Bu tartışma önce mahkemeye ardından da vergi dairesine taşındı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Veysel Ulusoy açıkladı

Veysel Ulusoy açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, kuruma yönelik vergi incelemesi başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ulusoy 'ENAG’a saldırı yetmedi, şimdi de vergi incelemesi yoluyla geldiler... Buyrun!' ifadelerini kullandı.

Bağımsız araştırmacı ve akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), her ay, aylık ve yıllık bazda tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranını TÜİK'le aynı gün açıklıyor. Kurumun başında ise ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy bulunuyor.

Ulusoy'un vergi denetimi paylaşımı👇

TÜİK, ENAG için suç duyurusunda bulunmuştu

TÜİK, ENAG için suç duyurusunda bulunmuştu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ENAG'a yönelik 'TÜİK'i itibarsızlaştırmak' suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 'TÜİK tarihinde ilk defa bir grup hakkında suç duyurusunda bulundu' diyerek TÜİK'in, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı. 

Eski TÜİK Başkanı Sair Erdal Dinçer döneminde yapılan açıklamaya göre, kurum, yöneticiliğini Veysel Ulusoy'un yaptığı ve kamuoyunda kendilerini ENAG adıyla tanıtan grup için 23 Şubat 2021'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi göndererek, ENAG'ın 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu'nun 6. maddesinin üçüncü fıkrasına aykırı hareket ettiği, aynı Kanunun 53. maddesi uyarınca adli para cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Başsavcılık TÜİK'in vermiş olduğu şikayet dilekçesini inceleyerek, TÜİK'i haklı bulmuştu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

TÜİK'e peki dava açabiliyor muyuz kurumu itibarsızlaştırdınız ve senelerdir göz göre göre verdiğiniz yalan bilgiler yüzünden kimsenin kuruma güveni kalmadı d... Devamını Gör