Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Ekonomist Steve Hanke Kendi Enflasyonunu Açıkladı: TÜİK İçin Ne Dedi?

Ünlü Ekonomist Steve Hanke Kendi Enflasyonunu Açıkladı: TÜİK İçin Ne Dedi?

TÜİK 3 Şubat'ta Türkiye'nin Ocak ayında aylık enflasyonunun yüzde 11,10 artışla yıllık olarak yüzde 48,69 olduğunu açıklamıştı. 

Yurt içinde TÜİK'in güvenilirliği tartışmaları sürerken, yabancı uzmanların açıkladığı enflasyon oranları ise kafa karıştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜİK tartışmaları bitmiyor!

TÜİK tartışmaları bitmiyor!

Geçen yılın son dönemlerinde faiz indirimleri ve sonrasında dolar önceliğinde piyasalarda artan oynaklıkla halkın alım gücünde düşme fazlasıyla hissedilmişti. Aralık ayında enflasyonun açıklandığı gün ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise TÜİK'i ziyaret etmek istemiş içeri alınmamıştı.

Bağımsız ekonomistlerden oluşan ENAG Grubu da enflasyon oranları hesaplamasında TÜİK'in 2021 yılı yüzde 36 enflasyonuna karşı yüzde 82 oran açıklaması farklılıkları sorgulatırken, yılbaşında da artarda gelen zamlar sonrasında da ocak ayı sonunda TÜİK'in başkanının görevden alınması spekülasyonların zirve yapmasına neden oldu.

Ünlü ekonomist Steve Hanke Türkiye'nin enflasyonunu hesapladı

Ünlü ekonomist Steve Hanke Türkiye'nin enflasyonunu hesapladı

John Hopkins Üniversitesi'nden Ekonomist Steve Hanke, Türkiye ekonomisiyle yakında ilgili ve Atatürk hayranı. Hanke düzenli olarak Türkiye enflasyonunu hesaplıyor. Bugün yaptığı paylaşımında enflasyonu kaç bulduğunu açıkladı ve TÜİK'e şu ithamlarda bulundu:

Bugün Türkiye'nin enflasyon değerini doğru bir şekilde yıllık %108,75 olarak ölçüyorum. Bu arada, TÜİK Türkiye'nin resmi Ocak 2022 enflasyonunu yıllık %48.69 olarak bildirdi. TÜİK'in değeri, Erdoğan ve çevresinin 'evet-adamları'ndan gelen günlük sahtekârlıktan başka bir şey değil. Tamamen kurgu.

İşte Hanke'nin o paylaşımı👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
13
6
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

dij gujler bunlar yoksa her taraf gulluk valla, hersey beles..

dasdasd

4 islem bilmeyen bile tuike inanmiyor artik. boyle sacma salak enflasyon aciklayacagina hic konusma daha iyi. en azindan insanlari sinir hastasi etmezsiniz