Görüş Bildir
Haberler
Tripadvisor'a Göre 2016 Yılının En Büyüleyici 25 Yeri

Tripadvisor'a Göre 2016 Yılının En Büyüleyici 25 Yeri

samet yesil
29.03.2016 - 17:48

25. Budapeşte, Macaristan

25. Budapeşte, Macaristan

Budapeşte’deki 118 kuyu ve sondajın içine günlük 15 milyon galonun üzerinde su kaynayarak akıyor. Spa şehri hamamları, köpüklü Gellert Banyosu’ndan 1913 barok Szechenyi Spa, Rudas Spa ve orijinal Osmanlı mimarisine sahip önemli bir 16. yüzyıl Türk havuzuna kadar şaşırtıcı bir dizi sunuyor. 'Tuna Kraliçesi” adlı bu Travellers' Choice Destinasyonu ayrıca tarih, kültür ve doğal güzelliklerle doludur. Aquincum Müzesi’ndeki Roma kalıntıları, Kahramanlar Meydanı, Heykel Parkı ve 90 metre yüksekliğindeki kubbesiyle Aziz Stephen Bazilikası için fotoğraf makinenizi hazırlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Sydney, Avustralya

24. Sydney, Avustralya

Sydney, Avustralya'ya ait tarihi ve çağdaş pek çok çeşni sunar. Muhteşem Sydney Opera Binası, huzurlu bir şekilde limanda yüzen, origami tarzında büyük bir yelkenli gemiye benzer. The Rocks'ın dar parke taşlı sokaklarında yürüyün, sonra Çağdaş Sanatlar Müzesine gitmeden önce Circular Quay'de bir sokak sanatçısını izleyin. Sydney Tower Eye rasathanesinden görülen manzara destansıdır –şehri yekpare olarak çok yüksekten görme şansını kaçırmayın.

23. Katmandu, Nepal

23. Katmandu, Nepal

Nepal'in başkenti tarihî yerler, antik tapınaklar, tapınaklar ve büyüleyici köylerle dolu bir vadi ile çevrilidir. Durbar Square anıtları arasında yerliler ve hayvanlar ile kaynaşın ya da hareketli Thamel Bölgesinde dağ yürüyüşçülerine katılın. Yerel sanatkârların seçkin çalışmaları için dükkânları gezin—halılar ve kâğıt baskılar yöreye özgü ürünlerdir.

22. Cusco, Peru

22. Cusco, Peru

Inka imparatorluğunun muhteşemliği ve Andların baroku, Cuzco’nun taş caddelerinde birlikte poz veriyor. Bunun üstüne Qoriacancha sarayı ve Santo Domingo kilisesi eklenerek muhteşem bir birleşim meydana getiriyor. Amerika-Amerika yerlisi ve mestizo kültürünün yüksek irtifadaki bu birleşme noktasında alışılmadık tekstiller, hayat dolu yaz festivalleri ve arkeolojik kalıntılar keşfedeceksiniz.

21. Tokyo, Japonya

21. Tokyo, Japonya

Tokyo'da gelenek ve popüler kültür çarpışmaktadır; burada bir gün çok saygılı bir şekilde antik tapınakları gezinirken, daha sonra bir karaoke barda rock yaparsınız. Tsukiji Pazarında hareketli balık müzayedesini izlemek için gün doğmadan kalkın, sonra Sumida Nehrinin kıyıları boyunca dizilmiş kiraz ağaçları altında yürüyerek kendinizi tazeleyin. İmparatorluk Sarayı'nın muhteşem Doğu Bahçelerinde biraz vakit geçirin, ardından Edo-Tokyo Müzesinde Japon tarihiyle ilgili bilgilerinizi tazeleyin. Midenizin alabildiği kadar sushi, udon eriştesi ve wagashi (Japon tatlısı) yemeyi de ihmal etmeyin.

20. Cape Town, Güney Afrika

20. Cape Town, Güney Afrika

Cape Town Afrika kıtasının güney ucunda parıldar. Turist broşürlerindeki Blaauwberg Plajı ve Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçelerine ait görüntüler “Ana Kent”e kısa bir sürüş mesafesindedir. Ümit Burnu Doğa Sit Alanı görkemli deniz manzaraları, dağ yürüyüş yolları ve doğal yaşamdan örnekler sunar. Daha kasvetli bir not olarak, gezginler Nelson Mandela’nın 27 yıl boyunca tutuklu tutulduğu hapishane olan Robben Adası’nı ziyaret edebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Playa Del Carmen, Meksika

19. Playa Del Carmen, Meksika

Playa del Carmen, capcanlı deniz yaşamı ve şaşırtıcı sualtı mağaralarıyla dünyadaki en iyi dalış bölgelerinden biridir. Kara tarafında Playa, bir zamanlar buradaki balıkçı köyünün daha hareketli ve modern bir versiyonu olmuştur. Golf sahasında iyi bir vakit geçirebilir veya Jungle Place hayvan barınağında oyunbaz örümcek maymunlarına el sallayabilirsiniz. Coba Mayan Köyünün antik kalıntılarını keşfedin veya 5. cadde boyunca alışveriş yaparken insanları hayranlıkla izleyin.

18. Hong Kong, Çin

18. Hong Kong, Çin

Leziz dim sum, yüzen adalar ve eşi benzeri olmayan şehir silüeti Hong Kong'un eşsiz özelliklerinden sadece birkaçıdır. Ngong Ping köyünde gözünüz geleneksel Çin mimarisiyle adeta bayram eder, ardından eşsiz manzaralar için tramvayla Victoria Peak'in zirvesine çıkarsınız. Nan Lian Garden'ın kayalıkları ve narin tepeleri size iç huzuru verir; bir Stanley kafede sakinleştirici bir fincan çay da öyle. Sakin bir Budist kompleksi olan Chi Lin Nunnery'deki her şeyle adeta bütünleşirsiniz.

17. Buenos Aires, Arjantin

17. Buenos Aires, Arjantin

Tangonun doğduğu yer, dansın kendisi gibi tutsak edici, baştan çıkarıcı ve heyecan dolu bir enerjiyle dolup taşıyor. Atmosferik eski mahalleler, romantik restoranlar ve gümbür gümbür gece hayatı ile dolu ve Buenos Aires’in Avrupalı mirasının etkileri mimarisinde, bulvarlarında ve parklarında görülebiliyor. Şehrin en eski barı Cafe Tortoni sizi 1858’e geri götürecek ve muhteşem Teatro Colon 1908’de olduğu gibi etkilemeye devam edecek. Latin Amerika’nın alışveriş başkenti, büyük, geniş bulvarları boyunca üst düzey perakende terapisi vaad ediyor.

16. Amsterdam, Hollanda

16. Amsterdam, Hollanda

Labirent gibi sokaklarında pedal çevirmek biraz karışık gelse de Amsterdam gerçek bir bisiklet şehridir. Siz yürüyerek dolaşın, pişman olmayacaksınız, Jordaan ve Rembrandtplein meydanını keşfederken zarif kanallar harika bir fon oluşturur. İsterseniz Red Light Bölgesi'ne uğrayın; ancak o zaman gerçekten böyle bir yerde bulunduğunuzu anlarsınız. Anne Frank Evi bir gezginin yaşayabileceği en etkileyici deneyimlerden biridir; Van Gogh Müzesi ise heyecan verici bir sanat koleksiyonu barındırır.

15. Bangkok, Tayland

15. Bangkok, Tayland

Altından saraylar, yüzen pazarlar, muhteşem porselen helezonlar… büyülü bir masal gibi değil mi? Yakın. Bangkok. Tayland'ın başkenti 50 ayrı bölgeye bölünmüştür. Harika bir alışveriş için Pratunam veya Siam Meydanı'na gidin, sonra Avrupa tarzı Dusit bahçelerine dönün. Thon Buri muhteşem Wat Arun tapınağına ev sahipliği yapan yerdir; Phra Nakhon'da ise Yaslanan Buda'nın Wat Pho tapınağını bulursunuz. Grand Palace'ın yaldızlı ışıltısını içinize çekmeden önce bir yiyecek tezgahında mangolu pilavın keyfini çıkarın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. St. Petersburg, Rusya

14. St. Petersburg, Rusya

Gogol, Çaykovski ve Dostoyevski gibi kültürel figürlere ev sahipliği yapan St. Petersburg, monarşinin sonu, Bolşevik ayaklanması ve 1917 devrimi gibi tarihi olaylara tanıklık etmiştir. Yüzlerce müze ve tiyatroları ile St. Petersburg, Rusya'nın kültürel kalbidir ve Kış Sarayı, Kazan Katedrali ve Peter ve Paul Kalesi gibi mimari cevherlere sahiptir. Eğlenmek için şehrin ana caddesi Nevskiy Prospect'e gidiniz. Köprülerle kaplı şehir Neva Nehrindeki 44 adaya yayılmış durumdadır.

13. Dubai, BAE

13. Dubai, BAE

Ultra modern şehir silüeti ile, Dubai’nin bir zamanlar Bedevi tüccarların yaşadığı ve Birleşik Arap Emirliklerine ait küçük bir şehir olduğuna inanmak zordur. Nad al Sheba hipodromunda, gündüzleri deve geceleri ise safkan at yarışları yapılmaktadır. Moda ve elektronik mağazaları altın pazarları kadar popülerdir. 400'den fazla restoran ile Dubai'nin etnik çeşitliliğini tadabilirsiniz. Dubai’nin plajlarını, golf sahalarını, tarihi alanlarını, gece hayatını ve ünlü vergisiz alışveriş keyfini yaşamak için mutlaka bu şehri ziyaret etmelisiniz.

12. Lizbon, Portekiz

12. Lizbon, Portekiz

Lizbon'un müzelerinde bu Portekiz başkentinin zengin tarihi ve kültürü yatmaktadır. Denizcilik Müzesi denizcilikle ilgili her şeye bayılan çocuklar için (ve büyükler için de!) mükemmel bir yerdir; Casa-Museu Dr. Anastácio Gonçalves ise pırıltılı sanat çalışmalarıyla dolu saklı bir mücevherdir. Şehrin etkileyici taş mimarisini gerçekten takdir edebilmek için rehberli bir yürüme turuna katılabilir veya kendiniz dolaşabilirsiniz; ancak Padrao dos Descobrimentos'u, Mosteiro dos Jeronimos'u ve UNESCO Dünya Mirası listesindeki Torre de Belem'i mutlaka ziyaret etmelisiniz.

11. Barselona, İspanya

11. Barselona, İspanya

Bir zamanlar Salvador Dali'nin yaşadığı ve İspanyol Katalan mimar Antoni Gaudí'nin çeşitli şehir binalarını tasarladığı Barcelona biraz gerçek üstü bir his verir. Gaudí'nin Sacred Family Kilisesi'ne adımınızı attığınızda aynaların içine düşmüş gibi olursunuz; bu seyahate Güell Parkını ziyaret ederek devam edebilirsiniz. Las Ramblas'ta bir kaldırım kafesinde sangria yudumlarken, ışıltılı sokak sanatçılarını izleyin, sonra tapas barlarda dolaşarak kendinize bir şölen sunun.

10. Ubud, Endonezya

10. Ubud, Endonezya

Ubud köy kümesi, ünlü Bali masajını denemek ve Asya’nın en iyi spa merkezlerinden birinin havasını solumak için ideal yerdir. Akubası, refleksoloji, esneme ve aromaterapi, adanın kendine has sıkılıktaki masaj tedavilerinde ön plana çıkıyor. Ubud ayrıca Bali sanat sahnesinin capcanlı merkezi olup, müze ve galerilerden oluşan küçük bir hazineye ev sahipliği yapmaktadır. Yüzlerce uzun kuyruklu afacan şebeğe ev sahipliği yapan, yakındaki doğal rezerv Maymun Orman Parkında gezinin. Gunung Kawi’deki mezar geçitleri vadisini kaçırmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. New York City, ABD

9. New York City, ABD

New York'u tek bir ziyarette fethetmek imkansızdır. Bunu yapmak yerine, görülmesi gereken yerlere gidin: Empire State Binası, Özgürlük Heykeli, Central Park, Metropolitan Sanat Müzesi; ardından kenarda köşede kalmış yerleri keşfetmek için The Cloisters'a gidin veya şehrin kütüphanelerinden birini ziyaret edin. West Village'in bohem tarzlı mağazalarına dalın veya Upper West Side'da kaliteli yemeklerin keyfini çıkarın. Grand Central Station içindeki capcanlı pazarlar size kesinlikle şehrin en iyilerini sunacaktır.

8. Hanoi, Vietnam

8. Hanoi, Vietnam

Büyüleyici Viyetnam başkenti aynı derecede yaşlı bir şehirdir de; Eski Mahalle bölgesi, anıtlar ve koloni dönemi mimarisi olduğu gibi dururken, modern gelişmelere de yer vardır. Hanoi'nin adı pek çok defa değişmiştir, bunlardan biri de 'yükselen ejder' anlamına gelen Thang Long'dur; ancak Ho Chi Minh'in Mozolesi ve Hoa Lo Hapishanesi gibi örneklere bakarak şehrin geçmişini hiçbir zaman unutmadığı söylenebilir. Göller, parklar, gölgeli bulvarlar, 600'den fazla tapınak ve pagoda, taksiye binerek kolayca her yerini keşfedebileceğiniz bu şehrin cazibesine güç katmaktadır.

7. Roma, İtalya

7. Roma, İtalya

Roma da bir günde gezilemez. Şehir adeta dev bir dış mekan müzesinin sergi salonu gibidir; balkonları, açık hava pazarları ve parmak ısırtan tarihi yerleriyle tam bir gerçek yaşam kolajıdır. Trevi Çeşmesine bozuk para atın, Colosseum ve Pantheon'u hayretten şaşırıp kalın ve Campo de'Fiori veya Via Veneto'da bir öğleden sonra alışverişi için cappuccino ile enerjinizi tazeleyin. Hayatınızdaki en güzel yemeklerden birini yemek istiyorsanız, taze hamur işlerine dalın, lezzetli kızarmış enginarı veya yumuşak bir sığır kuyruğu yahnisini deneyin.

6. Prag, Çek Cumhuriyeti

6. Prag, Çek Cumhuriyeti

Prag'ın bohem büyüsü ve masalsı özellikleri onu plajlardan yorulmuş ve kendilerini kültüre vermek isteyen tatilciler için mükemmel bir mekan haline getirmektedir. Tüm günü Prazsky hrad'ı (Prag Kalesi) keşfe ayırabilirsiniz, sonra ise klasik bir Çek tavernasında sağlam bir yemek yiyebilirsiniz. Eski Şehir Binasına ve Astronomik Saat'e hayranlıkla baka kalmadan önce biraz vakit ayırarak Eski Şehir Meydanı'nda dolaşın. Prag'ın en iyi barları bodrum katlarındadır, buralardaki tarihi pub'lar geleneksel bir tumba gecesi için muhteşem bir mekan oluşturur.

5. Siem Reap, Kamboçya

5. Siem Reap, Kamboçya

Sabahın ışıkları Angkor Wat'ın devasa tapınaklarını ve harabelerini aydınlatmaya başlarken, basit bir Siem Reap gün doğuşu çok derin bir olay halini alır. Antik yapılar, dünyadaki en büyük dini komplekslerden birinin içinde bulunmaktadır. Kompleks ve 12. yüzyıldan kalma Angkor Thom kraliyet şehri, Siem Reap'i ziyaret etmenin başlıca nedenleri sayılır. Kamboçya Kültür Köyünde ulusal tarihle ve Kmer stili alışveriş barakaları, yiyecek satanlar ve barlarla tıka basa dolu olan Angkor Gece Pazarındaki yerel pazarlık uygulamaları ile ilgili bir derse katılın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Paris, Fransa

4. Paris, Fransa

Seine'de gezinerek ve Eiffel Tower ile Zafer Takı gibi simgelere hayranlıkla bakarak geçirilen bir günün ardından dinlenmek için bir kaldırım kafesinde pain au chocolat ile oyalanmak …mükemmel Paris deneyimi boş vakitle canlılığı bir arada sunar, enfes yemekler ve Louvre'daki eserlerin keyfini çıkaracak yeterince zaman da vardır. Notre Dame'da ruhunuzu uyandırın, Marché aux Puces de Montreuil'de pazarlıklara girişerek güzel parçalar alın veya Marché Biologique Raspail'de hediyeliklere bakın, sonra hepsini taçlandırmak için Moulin Rouge'da bir risqué şovuna gidin.

3. Marakeş, Fas

3. Marakeş, Fas

Gerçekten büyülü bir yer olan “Kızıl Şehir” Marakeş pazarlarla, bahçelerle, saraylarla ve camilerle doludur. Tarihi Medine'nin sıcakkanlı avlularını keşfetmek ve dar sokaklarını dolaşmak koca bir günü kolayca doldurabilir. Medine'yi tanımak için istihkamlı duvarları boyunca yürümekten daha iyi bir yol yoktur. Surlarda yürüyerek veya bisikletle dolaşabilirsiniz. Sakin Jardin Majorelle'de iç huzuru bulabilir veya şehrin tarihi camilerinden birinin güzelliğini hayran hayran seyredebilirsiniz.

2. İstanbul, Türkiye

2. İstanbul, Türkiye

İstanbul'daki camiler, pazarlar ve Türk hamamları tüm tatiliniz boyunca sizi mutlu etmeye yetebilir: Şurada göz alıcı ve nefes kesici mimari ile karşılaşırsınız, biraz ileride ise halı satın alınırken yapılan hoş pazarlıklara şahit olursunuz. Gezinize, şehrin pek çok noktasından görülebilen büyüleyici Sultan Ahmet Camii'nden (Mavi Cami) başlayın. Galata Köprüsünde gezin ve minik boyutlu sanat eserlerini görmek üzere Miniatürk Park'a uğrayın. Kapalıçarşı'da göz atabileceğiniz binlerce mağaza vardır, Mısır Çarşısı ise baharat ve meyvelerden gelen bir hoş kokular hazinesidir.

1. Londra, İngiltere

1. Londra, İngiltere

Mücevher niteliğindeki Buckingham Sarayı, Camden Pazarı…Londra'da tarih sanatla, modayla, yiyecekle ve iyi İngiliz birasıyla harmanlanmıştır. Oxford Caddesindeki mağazaları gördüklerinde kıyafet düşkünlerinin ağzı sulanacaktır. Yemek meraklıları için, Harrod's mağazasında içecekleri kremalı çay veya balık ve patates kızartması satılan uygun bir yerde yiyebilecekleri taze balık, klasik bir Londra lezzetidir. Müzik ve kitap meraklıları Abbey Road ve Sherlock Holmes Müzesinde (elbette 221B Baker Caddesinde) çıldırabilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın