Görüş Bildir
Haberler
Trabzonspor - Gaziantepspor Maçının Gözlemci Raporu Ortaya Çıktı

Trabzonspor - Gaziantepspor Maçının Gözlemci Raporu Ortaya Çıktı

Enver K.
31.10.2015 - 10:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor'un Gaziantepspor'la 2-2 berabere kaldığı maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili gözlemci raporu ortaya çıktı.

Trabzonspor - Gaziantepspor maçının ardından gözlemciler raporuna 15 kişinin hakem soyunma odası koridoruna masa sandalye koyup dışarı çıkmalarını engellediği ve yüksek sesle hakemlere tehditler savurduğu yazıldı.

Maçın temsilcileri Kayhan Alyürük, Kemal Özbek ve Ünal Akça’nın TFF Hukuk Müşavirliği’ne ulaşan raporlarında yaklaşık 15 kişinin hakem soyunma odası koridoruna masa sandalye koyup dışarı çıkmalarını engellediği ve yüksek sesle hakemlere tehditler savurduğu yazıldı.

Temsilciler stat dışında da 500’e yakın taraftarın hakemler ve federasyon aleyhine tezahüratta bulunduğunu kayıtlara aldı. Saat 03.47’de dışarıda güvenliğin sağlanması üzerine hakemler ve gözlemcinin yoğun koruma altında polis aracına bindirilerek stattan çıkarıldığı, ancak bu sırada bazı taraftarların araca taş şişe gibi maddeler fırlattığı vurgulandı. Ekibin 15 dakika polis evinde bekletildikten sonra güvenlik güçlerinin eşliğinde Samsun’a doğru karayoluyla hareket ettiği de belirtildi.

BİRDEN ÇOK SUÇ

Temsilci raporları doğrultusunda başkan ve yöneticilerle birlikte bordo-mavili kulüp de 5 ayrı eylem nedeniyle PFDK’ya sevk edilecek.

Talimatın “Sorumluluk” başlıklı 6. maddesi, “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36, “Sportmenliğe aykırı açıklamalar” başlıklı 38., “Hakem soyunma odası ve koridorunun güvenliği” başlıklı 39. ve “Hakeme tehdit, hakaret, saldırı ve tükürmek” başlıklı 41. maddesine göre, söz konusu olaylara karışanlara, her eylemden ayrı ayrı olmak üzere ağır cezalar verilecek.

Bu arada en ağır cezalardan birinin Başkan Hacıosmanoğlu’na gelebileceği ve 2 yıla kadar hak mahrumiyeti almasının söz konusu olduğu, para cezalarının da üst sınırdan kesileceği ileri sürüldü.

HAKEMLER KAPIYI İÇERDEN KİTLEMİŞ

Trabzonspor Kulübü, Gaziantepspor maçının ardından hakemlerin stattan geç ayrılmasına ilişkin, “Hakemlerin odalarında beklemeleri kendi tasarrufları olup, oda kapısı kendileri tarafından kilitlenmiştir” denildi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, “Taraflı tarafsız herkesin ‘penaltı’ dediği pozisyonu devam ettirmesi taraftarlarımız nezdinde oluşan Trabzonspor’a karşı yapılan haksızlıklar birikimini daha da artırmıştır. Taraftarlar, hakemin bu kararına aşırı tepki göstermiş, müsabaka sonrasında 600’ü aşkın kişi stadyum çevresinden ayrılmayarak, hakemler aleyhinde eylem yapmaya başlamıştır. Müsabaka sonrası hakemler soyunma odasına girmiş ve kapıyı içeriden kilitlemişlerdir. Stadyum güvenlik görevlileri ve bir kısım kulüp yöneticisi de gergin vaziyette olan bir takım kişi veya kişilerin hakemlere fiziki müdahalede bulunmasına engel olmak, kızgın olan taraftarı yatıştırıp muhtemel bir kötü olayı önlemek amacı ile koridorda ve stadyum çevresinde mevcut emniyet güçlerine yardımcı olmaya çalışmışlardır” denildi.

ÖZEL TİM HAZIRLANMIŞ

Trabzon yerel basını, olay gecesi hakemleri soyunma odasından çıkarmak için polise ait özel timin hazırlandığını ancak operasyonun son anda iptal edildiğini ileri sürdü.

İddialara göre, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde, özel harekat polislerinin, gerekirse biber gazı da kullanarak hakem odasının bulunduğu koridora girmesi, koridoru boşaltıp güvenliği sağladıktan sonra da hakemleri stadyum dışına çıkarması kararı alındı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun haber verdiği AKP Milletvekili Süleyman Soylu, Vali Öz’e ulaştı ve bu tür bir operasyonun sakıncalı olacağını belirtti, çeşitli temaslarda bulunmak için zaman istedi. Bu arada Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisini arayarak hakemlerin stattan çıkarılmasını isteyen Soylu’ya ret cevabı verdi, kararlarından vazgeçmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine 03.00 sıralarında olayların daha da büyümemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşıldı ve kriz çözülerek hakemlerin stadyum dışına çıkarılması sağlandı.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın