Görüş Bildir
Haberler
Tırnaklarınızın Sağlığınız ile İlgili Veriyor Olabileceği Bu Sinyalleri Biliyor musunuz?

etiket Tırnaklarınızın Sağlığınız ile İlgili Veriyor Olabileceği Bu Sinyalleri Biliyor musunuz?

Tırnaklarınız neden bu kadar kırılgan, sarı ya da farklı renkte hiç merak ettiniz mi? Bu görünüşte zararsız gibi gelen belirtiler başka sağlık sorunlarına işaret ediyor olabilir

New York'ta görev yapan dermatolog ve 'Cilt Kuralları'nın yazarı Dr.Debra Jaliman, Cleveland Clinic'te bir dermatolog olan John Anthony'ye göre, kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bazı belirtiler bulunuyor. İşte sizler için tırnaklarınızın veriyor olabileceği sinyalleri ViralNova'dan derledik.

Kaynak: http://www.viralnova.com/fingernails-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sararmış tırnaklar

1. Sararmış tırnaklar

WebMD'ye göre, sarı tırnakların en yaygın nedenlerinden biri mantar enfeksiyonudur. Ancak nadir görülen vakalarda, diyabet, tiroid hastalığı veya akciğer hastalığı gibi daha ciddi bir duruma da işaret edebilirler. Sigara da tırnakları sarıya boyayan bir etkendir..

2. Çatlak ya da kırık tırnaklar

2. Çatlak ya da kırık tırnaklar

Doktor Jailman, çatlamış veya kolay kırılan tırnakların tırnak plağının aşırı derecede kuru olduğunu gösteren bir işaret olabileceğini belirtiyor. Bu durum ayrıca tiroid hastalığı ile de ilgili olabilir. Hipotiroid vakalarında bazen bu belirti gözlemlenir.

3. İçi oyulmuş, kalkmış tırnaklar

3. İçi oyulmuş, kalkmış tırnaklar

MedicineNet'e göre, tırnaklardaki bu oyuklara, tırnak tabakasının katmanlarının hatalı gelişmesi neden olur ve sedef hastalığı olanlarda yaygın görülen bir durumdur.

4. Tırtıklı tırnaklar

4. Tırtıklı tırnaklar

Dr. Anthony, insanların tırnaklarında görülen yatay tırtıkların nedeninin, tırnağın aldığı doğrudan bir travma olabileceğini ya da daha ciddi bir hastalığın işareti olabileceğini söylüyor. 

Bu durumu birden fazla tırnağınızda görüyorsanız, muhtemelen vücut tırnak oluşumuna değil başka bir hastalıkla savaşmaya odaklanıyordur.

5. Rengi değişmiş ya da altında koyu renk çizgiler oluşmuş tırnaklar

5. Rengi değişmiş ya da altında koyu renk çizgiler oluşmuş tırnaklar

WebMD'ye göre tırnak üzerindeki renk değişimi veya koyu çizgiler bazen oldukça tehlikeli bir cilt kanseri olan melanomdan kaynaklanabilir. 

Melanom ayrıca tırnakta siyah bir çizgi veya şerit oluşturabilir. Bunu fark ederseniz vakit kaybetmeden doktorunuza gitmeniz iyi olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tırnak ısırma alışkanlığı

6. Tırnak ısırma alışkanlığı

Medical Daily'ye göre, Amerikan Psikiyatri Birliği'nin Zihinsel Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabı (DSM), tırnak ısırmayı obsesif kompulsif bozukluğun belirtilerinden biri olarak sınıflandırır. Tırnak ısırma alışkanlığınız aşırı hale gelirse, bir doktordan yardım alabilirsiniz.

7. Morarmış ya da maviye çalan tırnaklar

7. Morarmış ya da maviye çalan tırnaklar

WebMD'ye göre tırnaklarınız mavileştiğinde, bu vücudun yeterli miktarda oksijen almıyor olduğunun bir işaretidir Akciğer sorunları ve kalp problemleri olası nedenleri arasında olduğu için, doktorunuza danışmanız iyi olur.

8. Beyaz lekeli tırnaklar

8. Beyaz lekeli tırnaklar

Kimi hekimlere göre tırnak üzerindeki beyaz lekeler kalsiyum eksikliği anlamına gelir, ancak Dr. Anthony bunun genellikle parmağınızı bir şeye çarpmak gibi bir travmanın sonucu olduğunu söylüyor.

Tırnaklarınız ve sizin için sağlıklı günler dileriz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
433
93
89
46
36
24
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın