Görüş Bildir
Haberler
TIME'dan Türk Foto Muhabire Büyük Onur

TIME'dan Türk Foto Muhabire Büyük Onur

ATKN
23.12.2014 - 12:13 Son Güncelleme: 23.12.2014 - 17:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan TIME dergisine göre, Fransız Haber Ajansı AFP adına savaş ve kriz bölgelerinde çalışan Bülent Kılıç, 2014 yılının en başarılı foto muhabiri.

TIME dergisinin internet sitesinde Olivier Laurent imzasıyla yayınlanan makalede, Türk foto muhabiri Bülent Kılıç'ın niçin bu ödüle layık görüldüğü anlatıldı.

TIME editörü Olivier Laurent'e göre, 35 yaşındaki Bülent Kılıç'ın 2014'te bu ödüle layık görülmesinde Ukrayna'daki iç savaş, Soma maden faciası ve Kobani'de IŞİD'le mücadele sırasında çektiği fotoğraflar etkili oldu.

Bülent Kılıç'ı 2014 yılının en başarılı ajans haberleri fotoğrafçısı ilan eden Time dergisi, 35 yaşındaki Türk muhabirle bir röportaj yaptı.

Bülent Kılıç, Ukrayna, Soma, Berkin Elvan'ın cenazesi ve Kobani'de çektiği fotoğrafların hikayesini anlattı.

Fransız Haber Ajansı AFP adına 2003 yılından bu yana fotoğraf çektiğini belirten Bülent Kılıç, Ukrayna'ya giderek fotoğraf çekme serüvenini şu sözlerle anlattı:

'Ukrayna'da AB yanlısı gösteriler başlamıştı. Ocak ve Şubat döneminde bu ülkede çatışmalar gittikçe şiddetleniyordu. Kiev'de siyah dumanlar yükselirken ben, ailemle birlikte televizyonun başında izliyordum. Ancak oradan gelen fotoğraflar inanılmazdı. Paris'teki editörlerime hemen Ukrayna'ya gitmek istediğimi bildirdim.'

'Ben Ukrayna'ya vardığımda gösteriler üçüncü ayına giriyordu. Ancak hız kesmeden devam ediyordu. Ben Kiev'e vardığımda eylemlerin devam ettiği Bağımsızlık Meydanı savaş alanına dönüşmüştü. Hükümet yanlısı güvenlik güçleri, göstericilere ateş ediyordu.'

Ukrayna'da çektiği fotoğrafların şimdiye kadar yaptığı en iyi çalışmalardan biri olduğunu belirten Bülen Kılıç, 'Göstericiler şarkı söyleyip, alkış tutarken onlarla birlikte olmak inanılmaz bir duyguydu' dedi.

Daha önce Arap ülkelerinde çalıştığını, oradaki insanların davranış biçimlerini bildiğini ancak Ukrayna'ya ilk kez gittiği için çevreyi tanımadığını ve daha yeni öldürülmüş bir insanın fotoğrafını çekerken, göstericilerin nasıl tepki vereceğini bilmediğini belirten Bülent Kılıç başından geçen bir olayı şu sözlerle anlatıyor:

'Arap dünyasında birisi çatışma alanında ölürse, arkadaşları fotoğraf çekmenize izin verir. Ukrayna'da bir gösterici gözlerimin önünde vuruldu. Fotoğrafını çekmeye çalıştım ancak arkadaşı buna izin vermedi. Şiddet içeren bu tür fotoğrafları sevmiyorlar.'

Bülent Kılıç, Ukrayna dönüşü birkaç gün dinlenmeyi planlarken, Gezi olayları sırasında polis saldırısı sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın yaşamını yitirdiğini ve onun cenazesindeki atmosferi çekmek için yeniden fotoğraf makinasına sarıldığını belirtti.

Medyaradar

Kaynak: http://www.medyaradar.com/time-dergis...

Bülent Kılıç'ın 2014'te çektiği fotoğraflardan bazıları

Bülent Kılıç'ın 2014'te çektiği fotoğraflardan bazıları

Güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden bir protestocunun cansız bedeninin yer aldığı tabut böyle taşındı.

Madenden kurtarılan oğlunu öpen bir baba…

Keskin nişancı ve hükümet yanlısı güçlere üye olduğu iddia edilen bir kişi protestocularca dövülüyor.

Yanan barikatlardan alev alan protestocular…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yanmış bir binanın içinde Ukrayna bayrağı tutan bir protestocu…

Berkin Elvan’ın cenaze töreninden sonra polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda yaralanan genç bir kadın…

Gezi olaylarının birinci yıldönümünde, İstiklal Caddesi’nde çekilen bir kare…

Malezya Havayolları’na ait uçağın düştüğü yer…

İmha edilen bir Ukrayna tankının yanı başındaki askerlerin cansız bedenleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk protestocu, telefonunu kontrol ediyor

Gezi olaylarından: Polis, Taksim Meydanı'nda toplanan insanlara biber gazıyla müdahale etti

Çatışma bölgesinden kaçmak için yaşadığı köyü terk eden Ukraynalı bir kız, eşyalarıyla birlikte yol kenarında beklerken gözyaşlarına hakim olamıyor.

Ukraynalı acil durum görevlileri, düşen Malezya uçağında seyahat eden yolcuların cesetlerini arıyor.

Kadıköy'deki olaylar sırasında siyah bayrak dalgalandıran protestocu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aylardır çatışmaların sürdüğü Ukrayna'nın Donetks kentinde, gülümseten nadir anlardan biri

Suriye’den Türkiye’ye geçen bir sığınmacı

İstiklal Caddesi'nden

Taksim'den

Mürşitpınar’dan Kobani’yi izleyen insanlar...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
0
0
0
0
0
0