Görüş Bildir
Haberler
TikTok Cinsiyet Kalıplarını Yıkmaya Geliyor! Kullanıcılar Yeni Bir Akım Başlatıyor...

TikTok Cinsiyet Kalıplarını Yıkmaya Geliyor! Kullanıcılar Yeni Bir Akım Başlatıyor...

GNS
09.11.2021 - 19:59

Sosyal medya platformlarının son dönemde en popüler olanı TikTok yeni bir akımla gündeme geliyor. Uygulama eklediği yeni özellikler ve video süresinin uzaması sonrası kullanıcılarına farklı deneyimler sunuyor. TikTok dans akımlarının yanı sıra şu dönemlerde sosyal sorumluluğa dair içerikler ve geçtiğimiz günlerde şiddet mesajını gösteren el hareketi ile bir kız çocuğunun hayatını kurtarması ile diğer sosyal medya kullanıcılarının ilgisini son derece çekmiş durumda. Gündeme gelen yeni akımı ise cinsiyetçi kalıpları yıkmak üzere. İşte TikTok kullanıcılarının kalıpları yıkmaya çalıştığı yeni akımı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medya uygulaması TikTok son dönemde en popüler içerik platformları arasında yer alıyor. Kolay içerik üretimine, çeşitli efekt ve seslere aynı zamanda popüler olmaya olanak sağlayan uygulama global ve yerel kullanıcıların pek çok ortak noktada birleşmesine yol açıyor. TikTok'un yeni akımında kadın ve erkek cinsiyet ayrımına karşı geliniyor.

Toplumsal Kurallara Hayır!

Toplumsal Kurallara Hayır!

Kadınlar için iç çamaşırı giymek yazılı olmayan toplumsal kurallardan birini ifade eder. Özellikle göğüslerin cinsellik  öğesi olarak kullanılmasından bıkan kadınlar sosyal medyada yeni bir dans akımı başlattı. Göğüslerini ve vücutlarını neşeli bir melodi ile kucaklayan akımda kadınlar iç çamaşırı kullanmamayı tercih etti.

Diğer Kadınlar Da Destek Verdi

Diğer Kadınlar Da Destek Verdi

Dansın kısa sürede yaygınlaşmasından sonra Ashley Matheson trende katılmak için bir gönderi yayınladı. Paylaşımına Matheson, “Umarım bu diğer kadınları bulur. Eğer erkekleri bulursa bu size bir göndermedir” notunu ekledi.

Trende genellikle Monsieur Periné ustası Vicente Garcia'nın Nuestra Canción'u eşlik ediyor. Akım ilk olarak kameraya doğru göğüslerin eller yardımıyla kapatılmasıyla başlıyor. Ardından ise müzikle beraber özgür bir şekilde dans figürleri yapılıyor

9 Milyon İzlenme

9 Milyon İzlenme

Ashley'nin göğüs serbest bırakma dansı versiyonu, dün paylaşıldığından beri 9 milyon izlenme ve 1,4 milyon beğeni topladı. Birçok kişi, neşeli dansa katılan kadınlara sevgilerini ifade etmek için yorumlara koştu.

Bir kullanıcı Ashley’in gönderisine, “Bu konuda en sevdiğim şey vücut tipinin değişmesi ama kızların kıvraklığının devam etmesi. Kadın anatomisini seviyorum” yorumunu yaptı. Bir diğeri ise, “Bunu kadınlar için yaptığınızı biliyorum ve çok teşekkür ediyorum” yorumunu ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
3
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Saçmalık, göğüs Açmak Ne zamandan beri tepki oldu beğeni almak için yapılan aptallıkdan ibaret asıl kendi yaptıkları cinsiyetçilik.