Görüş Bildir
Haberler
Ticaret Bakanlığı'ndan Volkswagen Açıklaması: 'Net Bir Şekilde Ortaya Koyalım, VW Yatırımı Devam Edecek'

Ticaret Bakanlığı'ndan Volkswagen Açıklaması: 'Net Bir Şekilde Ortaya Koyalım, VW Yatırımı Devam Edecek'

FreiGeist
17.10.2019 - 15:21

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, 'Volkswagen, şu anda Türkiye yatırımını durdurmuş durumda değil. Bunu net bir şekilde ortaya koyalım. VW yatırımı devam edecek.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve PwC Türkiye iş birliği ile hazırlanan 'Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişimi'nde Konumlandırılması' başlıklı raporun sonuçları, İstanbul'da düzenlenen toplantıda açıklandı.

Toplantıda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, 'Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişimi'nde Konumlandırılması' raporundan devletin ilgili kurumlarının azami ölçüde faydalanması gerektiğini söyledi.

Kuşak ve Yol Girişimi projesinin, dünya ticaretinin yönünü değiştiren çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Turagay, 'Dünya ticaret hacmi 19,7 trilyon dolar, Çin'in toplam ihracatı 2,5 trilyon dolar, ithalatı ise 2,1 trilyon dolar. Çin, dünyanın en büyük ihracatçı ülkesi, aynı zamanda ithalatta ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci ithalatçısı konumunda. Çin, çok büyük bir ekonomik güç olarak hızla ilerliyor. Çin'in 2000'li yıllarda büyümesi 14,2'lere çıkmıştı. Yine aynı yıllarda yıllık büyüme oranları yüzde 10'un üstündeydi. Ancak son 2 yıldır Çin'de de bir yavaşlama görüyoruz.' şeklinde konuştu.

"Ben orada bir olumsuzluk görmüyorum"

"Ben orada bir olumsuzluk görmüyorum"

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, Rıza Tuna Turagay bir gazetecinin, Volkswagen'in (VW) Türkiye'ye yapacağı yatırımı ertelediği, hatta iptal ettiği iddiasına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı: 

'VW, şu anda yatırımı durdurmuş durumda değil. Bunu net bir şekilde ortaya koyalım. VW yatırımı devam edecek. Şirket kuruldu biliyorsunuz. Bir 'on hold'a (beklemeye) alınmış durumda, o da mevcut konjonktürden kaynaklanan bir şey... Bununla ilgili sürekli spekülasyonlar çıkarılması da aslında hoş değil. Sonuçta şirketin yönetim kurulu bir karar almış. O karar çerçevesinde şirket de kurulmuş, gerekli adımlar da atılacak. Ben orada bir olumsuzluk görmüyorum.'

Ne olmuştu?

Ekim ayının başında VW’nin Manisa merkezli Türkiye birimini kurduğu ortaya çıkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manisa Ticaret Sicili Müdürlüğü'nün 2447 sayılı ilanı, 2 Ekim’de yayımlanan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer almıştı.

Manisa Ticaret Sicili Müdürlüğü'nün 2447 sayılı ilanı, 2 Ekim’de yayımlanan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer almıştı.
onedio.com

Aktarılan bilgiye göre, Volkswagen Aktiengesellschaft, 'Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi' unvanlı şirketi 943 milyon 500 bin Türk lirası sermaye ile kurmuştu. 

Tesisin Manisa ve çevresinden 4 bin kişiye istihdam yaratacağı öngörülmüştü.

Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, Volkswagen'in yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını harekât nedeniyle ertelediğini duyurmuştu.

Volkswagen'in Türkiye'de fabrika kurma kararını ertelemesi ardından Bulgaristan ve Romanya'dan sonra Sırbistan 'talibiz' açıklaması yapmış, Ticaret Odası Başkanı Cadez “Volkswagen’in bizim ülkemizde olması bölgeye istikrar gelmesine yardımcı olur” demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın