Görüş Bildir
Haberler
Tez Danışmanı AKP Milletvekili Aday Adayı: Sınavı ALES Puanı En Düşük Olan Aday Kazandı

Tez Danışmanı AKP Milletvekili Aday Adayı: Sınavı ALES Puanı En Düşük Olan Aday Kazandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin araştırma görevlisi sınavını, tüm adaylar içinde ALES puanı en düşük olan aday hak kazandı. Söz konusu kişinin tez danışmanı ise AKP Milletvekili Aday Adayı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Üniversitesi’nin açtığı araştırma görevlisi ilanına başvurarak üniversiteye girmeye hak kazanan kişinin, ilana başvuranlar arasında ALES puanı en düşük olan aday olduğu bildirildi.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre ise söz konusu kişinin siyasi bağlantıları, yine torpil tartışmalarını gündeme getirecek.

İlana 15 aday başvurdu

İlana 15 aday başvurdu

İlana başvurmak isteyen adaylara, “Türk Dili ve Edebiyatı veya Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü mezunu olup, Türk Halk Edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapmak” şartı koşuldu. İlana 15 aday başvurdu. Başvuran adaylardan ikisi, “Transkript belgesinin mühürsüz olduğu” ve “Transkript belgesinin fotokopi olduğu” gerekçeleri ile elendi. Toplam 13 aday, yazılı sınava girmeye hak kazandı. Sınava girmeye hak kazanan 13 adaydan yedisi sınava katılmadı. Kalan altı adayın ise dördü elendi. Elenen adayların tamamına yakınının ALES ve yabancı dil puanının yüksek olması dikkati çekti.

Kazanan kişinin tez danışmanı AKP Milletvekili aday adayı

Kazanan kişinin tez danışmanı AKP Milletvekili aday adayı

Sınavı, listedeki tek Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü mezunu olan ve tez danışmanlığını AKP Erzincan Milletvekili Aday Adayı Oğuzhan Aydın'ın yaptığı Yusuf B. kazandı. Yusuf B.’nin ALES puanının, sınava giren diğer tüm adaylardan düşük olduğu belirlendi. Yabancı dil sınav puanı da 65 ile ortalamanın altında kalan Yusuf B, üniversitenin sınavında diğer adaylara ortalama 35 puan fark attı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
10
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

bir etrafınıza bakın sosyal medyaya bakın röportajlara bakın akpye oy verenlerin bilgi birikim seviyesine bakın konuşma ve yaşam tazına bakın bir de diğer in... Devamını Gör

Viyol10sel

bu haramzadeliği, sahtekarlığı, kul hakkını yapanlar ve göz yumanların kendilerine islamcı, yerli ve milli demesi ise işin en trajikomik kısmı... vatanını ge... Devamını Gör

Resho

Tesadüftür yahu. Liyakatsızlık ile ilgili bir konu ortada varsa orada AKP'nin işi olmaz. Onlar işin ehli, adil, üstün bilgi ve tecrübeye sahip, donanımlı ins... Devamını Gör