Görüş Bildir
Haberler
Karar Resmi Gazete'de: Buğdayda Gümrük Vergisi Sıfırlandı

Karar Resmi Gazete'de: Buğdayda Gümrük Vergisi Sıfırlandı

Ulaş
17.12.2020 - 10:55

Buğday ve bazı hububat ürünlerinde un ve bazı ürünlerin imalinde kullanmak kaydıyla uygulanan gümrük vergisi önümüzdeki yılın nisan ayının sonuna kadar sıfırlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre 20/12/1995 tarihli ve 95/7606 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan ithalat rejim kararının 1 sayılı ekinde yer alan 10. fasıldaki tablonun sonunda yer alan dipnot 'Gümrük vergisi 30/4/2021 tarihi sonuna kadar (bu tarih dahil) %0 olarak uygulanır' olarak değiştirildi.

Yüzde 20 olarak uygulanıyordu.

Yüzde 20 olarak uygulanıyordu.

Değiştirilen dipnota göre daha önce bu fasılda gümrük vergisi un, hububat ürünlerinin kabartılması ile elde edilen ürünler ve konserveler gibi mamüllerin imal edilmesi kaydıyla yüzde 20 olarak uygulanıyordu.

İlgili fasıl buğday, arpa, cin mısırı, kırık pirinçler, kara buğday, darı ve kinoa gibi hububat ürünlerini kapsıyor.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Ocak-Kasım 2020 döneminde Türkiye'nin en çok ithalat yaptığı fasıllar arasında hububat grubu 13. sırada yer aldı.

Buna göre bu dönemde hububat grubunda 2,9 milyar dolarlık ithalat yapıldı. 2019 yılının tamamında hububat ithalatı 3,5 milyar dolar olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Çiftçinin anasını böyle siktik dersiniz...

Pasif Kullanıcı

Sonrada vay efendim çiftçi köyünü toprağını niye terk ediyor dersiniz.

White Troll

Reisimizi verdiği kritik kararlar dolayısıyla tebrik ediyorum. Zaten böyle tarım ekonomisi falan bunlar gereksiz çağ dışı uğraşlar biz bunlar yerine son tekn... Devamını Gör