Görüş Bildir
Haberler
Tesla İndirime Gitti: İşte Araçların Yeni Fiyatları!

Tesla İndirime Gitti: İşte Araçların Yeni Fiyatları!

Yunus Çakır
19.04.2023 - 21:44

Geçtiğimiz günlerde ülkemize de giriş yapan teknoloji devi Tesla, özellikleri ile birçok insanı kendine hayran bırakıyor. Togg'un hemen arkasından Türkiye pazarına giriş yapan ve şu an için ön sipariş sürecinde olan Tesla'lar, kimi zaman gizlilik ile ilgili ihlallerle anılsa da, bugün itibariyle ABD'de 6. kez indirim gördü. Sebebi ise sürekli sayısı artan elektrikli araçlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tesla'nın fiyatı ABD'de 6. kez düştü!

Tesla'nın fiyatı ABD'de 6. kez düştü!

Üç modeline indirim uygulayan Tesla, küresel çapta artan elektrikli araç üretimi sebebiyle oluşan rekabet ortamına uyum sağlamak istiyor. Bu doğrultuda yılın henüz 4 ayı dahi tamamlanmamışken 6. kez fiyatları indirdi. Totalde Model 3 serisi araçlara yüzde 11, Model Y araçlara ise yüzde 20 indirim uygulayan şirket, pazarda rakipsiz olmaya çalışıyor. İşte ABD pazarında fiyatı düşen Tesla modelleri!

Üç Tesla modelinde indirim...

Üç Tesla modelinde indirim...

Kendi iç pazarında indirim uygulayan Tesla, ülkemize de giriş yapan Model  Y Long ve Model Y Performance araçlarında 3'er bin dolar indirime gitti.  Böylece araçların fiyatı bu yıl yüzde 20 düşmüş oldu. Diğer pazarlarda indirim olup olmayacağı bilinmezken, Model 3 serisinden bir araçta da indirim vardı.

Tesla Model 3 Rear Wheel Drive'ın fiyatı da düştü.

Tesla Model 3 Rear Wheel Drive'ın fiyatı da düştü.

Model Y serisindeki iki aracın yanı sıra Model 3 serisinde de indirime giden Tesla, Model 3 Rear Wheel Drive'ın fiyatını indirdi. Aracın fiyatı 2 bin dolar düştü. İndirimler ile birlikte:

  • Tesla Model Y Long 49 bin 990 dolara,

  • Tesla Model Y Performance 53 bin 990 dolara ve

  • Tesla Model 3 Rear Wheel Drive'ın fiyatı 39 bin 990 dolara düşmüş oldu.

Bu arada Tesla'nın yılın ilk üç ayında 422 bin 875 araç sattığını ve geçen yıla göre %40'lık bir artış yakaladığını ancak hedefe ulaşamadığını belirtmekte fayda var. Nitekim Tesla'nın bu çeyrekteki hedefi satışları %50 arttırmaktı.

Peki sizce bu fiyatlar Türkiye'ye gelecek olan Tesla'lara yansıyacak mı? Yorumlarda buluşalım...

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
O 4 Nedio

guzel algı kardesim

Hacı

Tesla guzel araba inşallah bir tane alırız