Görüş Bildir
Haberler
Termosların İçindeki Kötü Kokuyu Yok Etmeye Yarayacak Birbirinden Etkili Doğal Yöntemler

Termosların İçindeki Kötü Kokuyu Yok Etmeye Yarayacak Birbirinden Etkili Doğal Yöntemler

Özlem Taner
18.02.2023 - 18:37

Termosunuza bir gün kahve koydunuz diye, sonraki günlerde içine koyacağınız çayın kahve kokmasından, bitki çaylarının kokusunun neredeyse tamamen değişmesinden rahatsız oluyorsanız içeriğimiz tam size göre. İşte karşınızda termosun içindeki kötü kokulara iyi gelen doğal çözümler.

Karanfil

Karanfil

Bir avuç karanfili bir su bardağı suda kaynatın, iyice temizlemiş olduğunuz termosunuzun içine ekleyin. Bir gece boyunca bekletip sabahında bol su ile duruladığınız termosunuz artık ilk aldığınız halinden farksız hale gelecektir.

Kabartma tozu

Kabartma tozu

İki paket kabartma tozunu termosunuzun içine boşalttıktan sonra üzerine kaynar su ekleyip 1-2 saat bekleterek termosunuzu tüm kirlerden ve kötü kokudan arındırın.

Tuz

Tuz

Termosun kapağını açın, içine termosun büyüklüğüne göre değişecek şekilde yarım çay bardağı ile 1 çay bardağı arasında tuz ilave edin, kapağını çok sıkı olmayacak şekilde kapatın. Bu şekilde akşamdan termosunuzu bırakıp sabah uyanınca yıkayabilir, güzelce duruladıktan sonra termosunuzu kokusuz bir şekilde kullanabilirsiniz. İçine ilave ettiğiniz tuzu tamamen duruladığınızdan emin olmayı unutmayın.

Sirke

Sirke

Termosun içine 1 çay bardağı sirke ilave edin. Üzerine de ağzına kadar oda sıcaklığında su ilave edip kapağını kapatın ve güzelce çalkalayın. Ardından akan suyun altında termosu güzelce yıkayın. Sirke, termosun içindeki kötü kokuların gitmesini sağlayacaktır.

Soda

Soda

Bir su bardağı sodayı termosunuzun içine döküp bir gece boyunca bekletmeniz termosunuzu pırıl pırıl yapmaya yetecek de artacak.

Karbonat

Karbonat

Termosu içine yarım çay bardağı kadar karbonatı içine aktarın. Ardından kaynattığınız suyu yavaş yavaş üzerine dökmeye başlayın. Karbonat köpürmeye başlayınca, yavaş bir şekilde döktüğünüz su, termosun içinin temizlenmesini sağlayacaktır.

Buz

Buz

Termosun dibinde ya da içinde kalan lekeler, kötü kokuların oluşmasının ana nedenlerinden biridir. Kenarları çok keskin olmayan buz küplerini termosa ilave edin. Üzerine de termos büyüklüğünüze bağlı olmak üzere 1 ya da 2 yemek kaşığı tuz atın. Termosun kapağını kapatıp güzelce çalkalayın. Buzların sesi azalmaya başladığında çalkalamayı bırakın ve termosunuzu her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. İçindeki lekelerin ve kokusunun azaldığını fark edeceksiniz. Bu uygulamayı birkaç kez yaptığınızda ise lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz.

Portakal kabukları

Portakal kabukları

Termosun içerisine dilimlediğiniz portakal kabuklarını koyup bir gece bekletirseniz kötü kokunun azaldığını fark edeceksiniz.

Limon ve karbonat karışımı

Limon ve karbonat karışımı

Termosun kapağını açın ve içerisine karbonat, limon ve biraz da sirke ilave edin. Ortalama 10 dakika bekletin.

Sıcak su

Sıcak su

Su kaynatın ve kaynattığınız suyu uygun bir kaba koyup içine termos kapağını koyun. Her yerinin suyun içinde kaldığından emin olduğunuz kapağı bu şekilde bir gece bekletin.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın