Görüş Bildir
Haberler
Temizlik İşçisi Kadın, Tablosuyla 150 Bin Dolarlık Ödülün Sahibi Oldu

Temizlik İşçisi Kadın, Tablosuyla 150 Bin Dolarlık Ödülün Sahibi Oldu

Emre Ordu
28.10.2016 - 19:55 Son Güncelleme: 28.10.2016 - 23:01

Sidneyli sanatçı ve yarı zamanlı temizlik işçisi Megan Seres, 150 bin dolar (yaklaşık 450 bin lira) ödüllü Doug Moran portre ödülünün sahibi oldu. Seres ödülü, kızı Scarlett’in portresini yaparak kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazanan portrede Scarlett Seres, annesi ile birlikte bir okul tiyatro oyunu için yaptığı kostümü giyerek, tarihi bir karakter olan mahkum Mary Wade kılığında görünüyor. Jüri üyeleri Greta Moran, sanatçı Anne Wallace ve galeri yöneticisi Doug Hall, tablonun bir yandan anne ve kız arasındaki yakın ilişkiyi, “gençliğin kırılganlığına dair bir farkındalığı” ve “kadın mahkumlardan beklenen sabrı” yansıttığı söyledi. Meres, ödül töreninde adı söylendiğinde gözyaşlarına boğuldu.

Tabloya ilham veren Mary Wade, bir mahkum gemisinin en geç yolcusuydu

Tabloya ilham veren Mary Wade, bir mahkum gemisinin en geç yolcusuydu

Tarihi bir karakter olan Mary Wade, İngiltere’den Avusturya’ya gönderilen suçlu gemisi Lady Juliana’da bulunan en genç mahkumdu. Mary Wade yola çıktığında 11 yaşındaydı. Yetim bir çocuk olan Wade sokakta yaşıyordu, hırsızlık yaptığı için tutuklanmış ve ölümle cezalandırılmıştı. Kral George III (1760-1820 ), o dönem çılgınca bir karar alarak, ölüm cezasına çarptırılmış olan tüm kadınları Avustralya’ya gönderdi. Wade’in yolculuğu böyle başladı. Hayatının sonuna kadar Avustralya’da kalan Wade, 82 yaşına kadar yaşadı.

Geleneksel olarak verilen Doug Moran ödülü, bu tarzda çalışmalara verilen tüm dünyadaki en büyük ödül. Bu senenin kısa listesinde futbolcu Adam Goodes, sanatçı Rick Amor ve sörfçü Mick Fanning’in portreleri yer alıyordu.

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
55
10
9
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Negan Smash

Keşke sanat nedir bilsem. Gerçi çok iyi bir şekilde insanların kafasını parçalayabilirim, insanlarda karmaşık duygular içerisinde izler.

Dothraki

Manyak herif. Sen iki göz arasındaki simetriyi bozacak kadar sanat düşmanısın. Gece gece sinir ettin beni.

Pasif Kullanıcı

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3...