Görüş Bildir
Haberler
Tekrar Yasaklar Geldiğine Göre Yine Oyuna Düşüyoruz: Evde Kalan Beylerin Boş Zamanını Keyifle Geçirmesini Sağlayacak 12 Oyun

Tekrar Yasaklar Geldiğine Göre Yine Oyuna Düşüyoruz: Evde Kalan Beylerin Boş Zamanını Keyifle Geçirmesini Sağlayacak 12 Oyun

hereditary
03.12.2020 - 17:29

Kimisi hikayesiyle, kimisi kontrolleriyle, kimisi atmosferiyle büyüledi bizleri. Konsolda ve PC'de öyle özel oyunlar gördük ki, ucundan kıyısından muhakkak hayatlarımıza dokundular. İşte çocuk ya da büyük her erkeğin bugün tekrar tekrar oynadığı, eskimeyen, bu inziva günlerimizde kafamızı dağıtabilecek en güzel oyunları bir araya getirdik. Bakalım kaçını kaç kere bitirdin? Hiç başlamadıysan da yapman gerekeni biz söylemeyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Max Payne 2: The Fall of Max Payne

12. Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Yıllar geçse de eskimeyecek bir oyunla başlayalım; birçoklarına göre Max Payne üçlemesinin en güzel olanıyla. Oyundan çok, izleyecek önemli bir şeylerinizin olduğunu düşünmelisiniz. Zifiri karanlık bir dünyanın içine alıveren, trajik hikayesi ve sürprizleri ile Max Payne 2: The Fall of Max Payne inanılmaz bir yolculuk olacak. Max Payne çocukluğumuza ve gençliğimize dokundu; görünüşe bakılırsa devam edecek.

11. Grand Theft Auto V

11. Grand Theft Auto V

Rockstar Games'in göz bebeği, biricik evladı GTA serisinin mevcut son halkası. Oyunun getirdiği yenilikler öyle büyük ki, üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen oynatıyor. Hatta kısa bir süreliğine bedava olduğu haberini tüm dünya konuştu! Franklin, Michael ve Trevor isimli 3 karakteri birden yaşayabildiğimiz Grand Theft Auto V'i anlatmaya gerek yok; o başlı başına sınırsız bir dünya. Hikayeyi bitirince düşeceğiniz boşluktan da GTA Online yardımıyla çıkmanız mümkün.

10. The Elder Scrolls V: Skyrim

10. The Elder Scrolls V: Skyrim

Bu oyunu sevenler onu paylaşamazlar, kötü yorumlara tahammül edemez ve ona hiçbir şekilde toz kondurmazlar. Modculuğun altın çağını bizlere yaşatan da yine Skyrim'dir. Skyrim'de yapabileceklerimizi düşününce içinden çıkamıyoruz, o yüzden ana hikayenin yanında istediğiniz gibi gelişin. İster bir hırsız, ister bir gezgin olun; okullarına gidin master yapın, efsaneleri öğrenin, Skyrim'in tarihini iliklerinize işleyecek soundtracklerini dikkatle dinleyin. Bu delilere hak vereceksiniz. 

I tell you, I tell you, the dragonborn comes!

9. Borderlands 2

9. Borderlands 2

Kendine has grafikleriyle gönüllerde yeri bir başka olan Borderlands 2, tüm zamanların en eğlenceli oyunlarından birisi olarak görülüyor. Bu dünyada sayısız silah, harita ve ilginç görev -gerçekten çok fazla- keşfedilmek için bizleri bekliyor. Mizah ve heyecan bir an bile yakanızı bırakmıyor, saatlerin nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. Arkadaşlarınızla girmenizi de tavsiye ederiz!

8. Euro Truck Simulator 2

8. Euro Truck Simulator 2

İşte bize anne sütü gibi tanıdık, biricik o oyun. Euro Truck Simulator 2 kadar monoton görünüp de bu kadar keyif veren fazla oyun yoktur. Çünkü ETS 2 gerçek bir simülatör ve dikkati asla elden bırakmamalısınız. Önce tek seferlik işlerle para biriktirip sonra kendi şoförlerinizle bir krallık yaratmanız işten değil. Türkiye'den Edirne, İstanbul ve Tekirdağ illerimizin yer aldığı DLC 'Road to the Black Sea''yi de deneyebilir, isterseniz bir miktar duygulanabilirsiniz. Arkaya açacağınız şarkılar da bu pastanın çileği olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The Witcher 3: Wild Hunt

7. The Witcher 3: Wild Hunt

Bazılarına göre gelmiş geçmiş, yapılmış ve yapılabilecek en iyi oyunla devam ediyoruz. Herkes bu fikirde değilse de, oynamış kişilerin yapacağı sıralamalarda üst sıralara koyacağı kesin. The Witcher 3: Wild Hunt, The Witcher serisinin oyun dünyasına meteor gibi düşen son halkası. Ana karakterimiz Rivialı Geralt isimli efsungerin, Ciri'nin, Yennefer'in geçmişi ve geleceği öyle büyüleyici ki, bir sanat eserine şahitlik ediyoruz. Uzun ve doyurucu diyaloglar, hatta yan görevler bile başlı başına sanat eserleri! Şahane bir fantastik kurgu kitap serisinden uyarlanmasının da, hikayenin derinliğine etkisi büyük olsa gerek.The Witcher 3 sadece hikayesiyle değil, kontrolleri ve optimizasyonuyla da oynadığımız en başarılı oyunlardan birisi.

6. Hatred

6. Hatred

Doğrusunu söylemek gerekirse, ya çok saracak ya da hiç sarmayacak bir oyunla devam ediyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere bu oyunda tüm yaptığımız nefretimizi kusmak. Ana karakterimiz masum ya da suçlu kimsenin yaşamasını istemiyor, biz de çeşitli silahlar aracılığıyla isteklerini yerine getiriyoruz. Oyun basitçe bu. Stres atmak için güzel, bir o kadar da karanlık.

5. Red Dead Redemption 2

5. Red Dead Redemption 2

Geldik o oyuna. Red Dead Redemption 2, Rockstar'ın 'Biz bi 5 yıl gidiyoruz, daha iyisini yapana kadar bunu oynayın' dediği, açık dünyaya çağ atlatmış olduğu tartışmasız bir oyun. Bu sefer GTA gibi arabalar yok, safkan atlarımız var! Her bir detay öylesine ince düşünülmüş ki, 2 yıl geç çıksa da oynayınca anlayışla karşılardık. Bu oyunda yapılacak hiçbir şey kalmadığında bile hala birçok şey yapabilir, yeniden karşılaştığınız insanların sizi tanıdığını fark ettiğinizde bile anlarsınız. Red Dead Redemption 2'de sonsuz yol var, istediğiniz gibi gidin.

4. Football Manager 2021

4. Football Manager 2021

FM'ye yeni başlamak diye bir şey var mıdır bilmiyoruz. Çünkü FM'ci öyle erken başlar ki neredeyse FM'ci doğar. Biz yine de kesinlikle öneriyoruz! Futbolu dolu dolu yaşayanların heyecanı başka yerde aramalarına gerek yok. Bu sene oldukça olumlu yorumlar alan Football Manager 2021, serinin hayranları için zaman zaman indirimli olarak da satışa sunulmakta.

3. Cyberpunk 2077

3. Cyberpunk 2077

Bu oyun o kadar beklendi, o kadar beklendi ki sormayın. Biz bu öneriyi hazırlarken bile çıkmadı. Çıkış tarihi 10 Aralık 2020 olarak planlanan oyun, Polonyalı video oyunu geliştiricisi, The Witcher 3'ün yapımcısı CD Projekt Red'in son harikası. Bir açık dünya macera aksiyon oyunu olan Cyberpunk 2077'nin açık dünyanın tahtına kurulması mümkün. Oyuna önden şöyle bir göz atmanızı da şiddetle tavsiye ederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Five Dates

2. Five Dates

Henüz geçtiğimiz 17 Kasım'da çıkmış, tazecik bir oyunla sona yaklaşıyoruz. Temel olarak oyunda, günümüze benzer şekilde, dijital bir buluşmadan bahsetmek mümkün. Karakterimiz, potansiyel 5 adayın hiçbiriyle fiziksel etkileşime geçmeksizin bir bağ kurmaya çalışırken, bunun mümkün olup olmadığını da birlikte anlamaya çalışıyoruz. Five Dates, oldukça keyifli bir romantik komedi oyunu.

1. Mafia II

1. Mafia II

İçimizden bir şeyler bizi bu oyunu en sona koymaya itmiş olabilir. Sizler için ayrım yapılmayacak oyunlar seçsek de, 'Mafia 2 bir başkaydı arkadaş!' demekten kendimizi alamıyoruz. Efsanevi ilk oyunun devamı olarak 2011'de piyasaya sürülen Mafia 2, oynadığımız süre boyunca bizi 1950'lerde yaşatıyor. Eğlencenin, aksiyonun, dramın en güzel hallerini bize sunan oyunda ana karakterimiz Vito ile, bir 'wise guy' olmanın hiç de sanıldığı gibi olmadığını bizzat yaşıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
27
11
8
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
morningstars

şu oyundan anlamayan kopyala yapıştır arkadaşa para veriyorsanız vermeyin bedavaya size kaliteli oyun içeriği yapıyım bu nedir ya yarısı eski bir tanesi yeni... Devamını Gör

Merve Erdoğan

Oyunlar yalnızca beylere özel midir?

Kata kulli

Genelde

Mavi Piyano

The Last of Us 2 nerede? Ayrıca Mafia 2 nedir? Mafia 1 Definitive Edition dururken. Listeye daha nice güzel oyun eklenirdi aslında.