Görüş Bildir
Haberler
TCMB Başkanı Kavcıoğlu: 'Faiz İndirimi Yapılmaması Olasılığı Arttı'

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: 'Faiz İndirimi Yapılmaması Olasılığı Arttı'

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun '16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı' dediği öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise her fırsatta faizin düşürülmesi gerektiğini söylüyordu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bloomberg HT'nin aktardığına göre Credit Suisse analistleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun geçen hafta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında 16 Aralık’ta faiz indirimi olmama olasılığının arttığını söylediğini belirtti.

Raporda, TCMB Başkan Yardımcısı Mustafa Duman'ın Para Politikası Kurulu’nun faiz indiriminin devam edip etmeyeceğine yönelik kararını 16 Aralık’ta vereceğini söylediği fakat Başkan Kavcıoğlu'nun araya girerek “16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” dediği belirtildi.

Erdoğan'ın faiz ısrarı

Erdoğan'ın faiz ısrarı

Türk Lirası tarihinin en değersiz dönemlerini yaşasa da Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' adını verdiği yüksek kur, düşük faiz politikasındaki ısrarını sürdürüyor.

Kur ve enflasyonun arttığı bir dönemde Erdoğan, 'faiz düşecek' mesajını her fırsatta tekrarlıyor.

👇

👇

Merkez Bankası'nın 2021 faiz kararları 👇

Merkez Bankası'nın 2021 faiz kararları 👇

2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. (Mart'ta Naci Ağbal görevden alındı)

Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu. 

Eylül ayında ise faizler yüzde 19’dan yüzde 18’e çekildi. Ekim ayında politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 18'den yüzde 16'ya indirildi. 

Kasım'da da politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 15'e çekildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
7
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
notchosen one

Allah Allah neden acaba? Ey MB başkanı, sen Nas'a karşı mı geliyorsun(!)

Mert Uzun

2 gün sonra bu da zorla istifa eder :)

Koray

'Faiz indirimi yapıp, dövize yeniden taklalar attırmaya götümüz yemiyor' demek istiyor sanırım.