Görüş Bildir
Haberler
Tatil Planlarınıza Yön Verecek 2015’in En İyi Filmlerinin Çekildiği Mekanlar

Tatil Planlarınıza Yön Verecek 2015’in En İyi Filmlerinin Çekildiği Mekanlar

uplifers .com
17.03.2016 - 16:00

Seyahat etme tutkusu artık  beyaz perdedeki filmler dahil hayatımızın her köşesinde yer alıyor. 2015 yılında vizyona giren ve büyük gişe rekorları kıran birçok ve çekildikleri yerler açısından hayranlık uyandıran birçok film izledik. Bazılarını söylemek gerekirse geçtiğimiz yıl vizyona giren Star Wars: Güç Uyanıyor, Jurrasic World ve James Bond’un son filmi Danile Craig’in Spectre filmi hem hasılatlarıyla rekor kırdılar hem de eleştirmenler tarafından tam puan alarak sinema severlerin beğendiği yapımlar olarak öne çıktılar.

Sıra bağımsız yapımlara gelince o noktada da yavaş bir yıl geçirdiğimizi söyleyemeyiz. Brooklyn ve bilim-kurgu yapımı Ex Machina gibi eserler büyük alkış topladılar. Elbette Akademi Ödülleri yaklaşırken Leonardo Di Caprio’nun The Revenant filmindeki performansıyla da ödüle yakın olduğu söylentilerini artırıyor.

Peki ‘En İyi Lokasyon’ ödülü kime gidecek? Elbette bu gerçek bir ödül kategorisi değil ama yapılan çekimlerin geçtiği yerler büyüleyici olmakla beraber nerede çekildiği konusunda da merak uyandırıyor. İşte tatil planınızı değiştirmenizeneden olacak yılın en iyi filmlerinin çekildiği yerlerin listesi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Danish Girl

1. Danish Girl

Danish Girl//paylaştığı bu dram filmi, tarihteki ilk cinsiyet değiştirme ameliyatı olan Lili Elbe’nin etkileyici hikayesini anlatıyor. 1920’lerde geçen film için Fransa, İngiltere, Almanya ve Norveç gibi ülkeler seçilmiş. Dönemi tasvir etmek için Kopenhag’ı seçen yönetmen renkli ve parlayan binalar, arnavut kaldırımlı caddeleri seçilmesi filmi görsel bir şölene çevirirken, bir an önce biletimizi alıp bu güzel Avrupa şehrine gitme isteği uyandırıyor.

2. Brooklyn

2. Brooklyn

Filmin adı Brooklyn olmasına karşın ironik bir biçimde filmin nerdeyse çok büyük bir kısmı İrlanda’da çekildi. Saoirse Ronan’ı ‘En İyi Aktrist’ dalında Altın Küre adaylığına taşıyan film, İrlandalı bir göçmenin Brooklyn,New York’ta yer edinme sürecini ve mücadelesini anlatıyor. Filmin çekimlerinin sadece 3 günlük bir kısmının Brooklyn’de geçmesi ilginç bir detay olarak karşımıza çıkarken, kalan geniş kısmı ise Kanada ve İrlanda’da çekilmiş.

3. Macbeth

3. Macbeth

William Shakespeare’in orijinal eserinin yeniden uyarlaması olan film, Macbeth karakterinin Kral Duncan’ı öldürerek İskoçya Kralı olmasını anlatmaktadır.Film İskoçya’da Skye Adası denen ve ülkenin doğal güzelliğiyle belki de dikkat çeken yerinde çekilmiştir.

4. Ex Machina

4. Ex Machina

Alicia Vikander, Oscar Isaac ve Domnhall Gleeson’un oynadığı geçtiğimiz yılın iddialı yapımlarından Ex-Machina, dünyanın en önemli teknoloji şirketinde çalışan Caleb’in düzenlenen bir yarışmada şirketin CEO’su Nathan’ın evinde 1 haftalık tatil kazanması ve onu orada bekleyen Ava isimli insansı robotun hikayesi üzerinden şekillenmektedir. Her ne kadar mükemmel oyunculuk performansı alkışlansa da, filmin geçtiği dağ evi gerçekte Norveç’teki Juvet Lanscape Oteli de izleyenleri büyülüyor. Bu otelde gerçekte de konaklayabildiğiniz gibi, Norveç mutfağının, spa masajının ve sakinlik ve huzurun da tadına bakabilirsiniz.

5. The Renevant

5. The Renevant

Yılın en çok dikkat çeken yapımlarının başında gelen The Renevant’ın, kahramanı Leonardo Di Caprio’yu Oscar’a hiç olmadığı kadar yaklaştırdığı söylentileri yükseliyor. Geçtiğimiz yıl Birdman’le ‘En İyi Yönetmen’ dalında Akademi Ödülü kazanan Alejandro Gonzalez Innaritu yeni filminde Güney Dakota’da bir ayı saldırısı sonrası arkadaşları tarafından kaderine terkedilen Hugh Glass’ın hikayesini anlatıyor. Nefes kesici sahneleriyle öne çıkan yapım genel olarak Kanada Alberta’da, Şili Tierra del Fuego ve Arjantin’de çekilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mustang

6. Mustang

‘En İyi Yabancı Film’ dalında Altın Küre’ye aday olan Mustang, Kastamonu’nun yemyeşil arazisi ve tarihi mimarisi eşliğinde geçiyor. Kastamonu’da İnebolu ve Özlüce’de geçen film 5 yetim kız kardeşin köydeki yaşamını konu alıyor.

7. Jurassic World

7. Jurassic World

Eğer dinazorlar yeniden dünyaya gelselerdi, Hawaii onların yaşaması için güzel bir ev olurdu. Jurassic Park’ın yapımcıları da aynı şekilde düşünmüş olacak ki, filmi çekmek için Hawaii’de bulunan Kauai ve Oahu’yu seçmişler. Her iki lokasyonda doğal güzellikler ve eşsiz tarihiyle ziyaret edilmeyi bekliyor.

8. Spectre

8. Spectre

Yeni James Bond filmi Spectre yıldız oyuncu kadrosunun yanı sıra birçok büyüleyici mekanı da içerisinde barındırıyor. Mexico City, Roma, Avusturya ve elbette İngiltere’de çekilen film Mexico City’de Latin Amerikalılara özgü Ölüler Günü Geçidi’nin görüntüleri eşliğinde başlıyor. Filmde bir başka dikkat çeken lokasyon ise her hırslı kayakçının ziyaret etmesi gereken Avusturya’ya bağlı Sölden şehri olarak görülüyor.

9. Mad Max: Fury Road

9. Mad Max: Fury Road

2015’in en iyi filmleri arasında gösterilen Mad Max:Fury Road Altın Küre ödüllerinden 2 tane ödülle döndü bile. Filmdeki Post-apokaliptik alan Avustralya, Namibya ve Güney Afrika’da çekilmiş.

10. The Brand New Testament

10. The Brand New Testament

Oldukça ilginç konusuyla dikkat çeken The Brand New Testament (Yeni Ahit) Tanrı’nın insan formundaki yaşamını ve kızıyla olan ilişkisini anlatmaktadır.Belçika’nın Brüksel şehrinde çekilen film şehir yaşamına ve mimarisine tanıklık ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Star Wars: Güç Uyanıyor

11. Star Wars: Güç Uyanıyor

Her ne kadar Star Wars uzak bir galakside yer alsa da, esasında filmin önemli bir kısmı İrlanda’da bulunan Skellig Micheal adasında çekildi. UNESCO dünya mirası listesinde bulunan ada İrlanda turizmi açısında da önemli bir değer taşımaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın