Görüş Bildir
Haberler
Tarihi, Geçmişi ve Güzelliği İle Fantastik Bir Şehir: Kazablanka ve Kazablanka Hakkında Her Şey

Tarihi, Geçmişi ve Güzelliği İle Fantastik Bir Şehir: Kazablanka ve Kazablanka Hakkında Her Şey

Yeter Şirin
27.09.2022 - 08:01

1942 yapımı Kazablanka filmini izlediniz mi? İzlemediyseniz mutlaka izlenmesi gereken aşk filmleri listenizde mutlaka olmalı. Bizde film bu kadar güzel ve hala etkileyici iken Fas'ın en büyük şehirlerinden birisi olan 'Kazablanka nasıl bir yer?' veya 'Kazablanka nereye ait?' gibi sorulara bu yazımızda cevap vermeye çalıştık. Hadi gelin bütün sorularınızın cevabını öğrenelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazablanka hakkında

Kazablanka hakkında

Fas'ın modern ve geleneksel tarafının birleşimi olan Kazablanka ülkenin ikinci büyük şehri. Kazablanka Marakehs kadar ünlü olmasa da Afrika'nın Marsilyası diye anıldığı gibi dış ticarette liman kenti olmasıyla da bu şehrin önemi daha da artmakta. Önceleri Berberilerin 12. yüzyılda Anfa isimli küçük bir köyü olan, 15. yüzyılda Portekizlilerin yerleşim yeri haline gelmiş ve Portekizce “Beyaz Saray” anlamına gelen “Casa Branca” adını almış. 1755 yılındaki meydana gelen büyük depremden sonra boşaltılan kent, 18. yüzyılda Sultan Sidi Muhammed bin Abdullah tarafından tekrar eski haline gelmesini sağlıyor. Avrupalıların ve İspanyol tüccarların şehre yerleşmesi ile bugünkü adını alan Kazablanka, 1907 yılında Fransızlar işgal etse de Kazablanka 1956 yılında ise bağımsızlığını geri kazanıyor. Mimari yönden Fransa'dan etkilediğini şehrin sokaklarında gezdikçe daha iyi anlıyorsunuz.

Kazablanka'da Nereye Gidilmeli?

II. Hasan Cami

II. Hasan Cami

Ünlü Fransız mimar Michel Pinseau tarafından tasarlanan ve Bouygues tarafından inşa edilen cami, Atlantik kıyısında denizin doldurulması ile elde edilen bir alan üzerine inşa edilmiştir. Aynı anda 25.000 kişinin cami içinde 80.000 kişinin avluda namaz kılacak derecede geniş olan caminin minaresi, 210 metrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun minaresi olma özelliği taşıyan cami Afrika'nın ikinci, dünyanın yedinci en büyük camisidir.

Adres: Bd de la Corniche, Casablanca 20000, Fas

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:'Buraya kadar geldiyseniz görmeden zaten gitmezsiniz'

Museum of Moroccan Judaism

Museum of Moroccan Judaism

1997’de kurulan Yahudi Müzesinde 2000 yıllık geçmişe sahip Fas Yahudi toplumuna ait giysi, el aletleri, mücevher, fotoğraflar gibi objeler bir araya getirilerek kurulmuş. Müzenin Müslüman Küratörü Zhor Rehilil, bu müzenin Arap aleminde bir ilk olduğunu gururla söylüyor.

Adres: 81 Rue du chasseur Jules Gros, Casablanca, Fas

Açılış- Kapanış Saati: 10:00- 17:00 (Hafta sonu kapalı)

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:'Eski adıyla 'Home d'Enfants Murdock Bengio', aslında 1948'de Murdock Bengio'nun dul eşi Célia Bengio tarafından kurulan Yahudi çocuklar için bir yetimhaneydi. Müze 1997 yılında açılmıştır ve Arap bölgesinde önde gelen bir Yahudi müzesidir.'

Mohammed V Meydanı

Mohammed V Meydanı

Fas'ın eski kralı Muhammed V'in onuruna yapılan meydan Muhammed V Meydanı olarak biliniyor ve adlandırılıyor. Meydanda çok fazla güvercin olduğu için halk arasında 'Güvercinler Meydanı' olarak da adlandırılır. Saat kulesi, valilik gibi çeşitli devlet binalarının yer aldığı bu meydan gün içinde oldukça hareketli bir yer. Şehrin idari merkezi olmasının yanı sıra hediyelik eşya satan mağazaları ve kafeleri ile gezilecek yerler arasında.

Adres: H9RJ+FGP, Casablanca 20250, Fas

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:'Güzel gösterişli her daim turistlerin gözdesi olma özelliğini taşıyan bir alan.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arab League Park

Arab League Park

Yemyeşil bahçeler ve ağaçlar arasında yürüyüş yolları, açık yeşil bölgeler ve oyun alanlarının bulunduğu 12 hektarlık huzurlu bir park. Fas gibi bir yerde çölde vaha hissi veren bu yer gezilecek yerler listenizde yer almalı.

Adres: casablancaise, Boulevard Moulay Youssef, Casablanca 20250, Fas

Açılış- Kapanış Saati: 07:00- 21:00

Google Harita Konumu için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu:'Çok güzel bir park ,hemen yanında Kathedral var.'

Villa of Arts

Villa of Arts

Villa of Arts müzesi sergiler ve düzenli olarak düzenlenen kültürel toplantılar aracılığıyla Fas ve çağdaş sanatları tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Ünlü Faslı ve uluslararası sanatçıları ağırlayan müze rezervasyon ile sunulan rehberli turları ile keşif arayışında olan herkese ücretsiz hizmet vermekte.

Adres: 30 boulevard Brahim Roudani, Rue Abou El Kacem Chabi, Casablanca 20000, Fas

Açılış- Kapanış Saati: 09:00- 19:00 (Pazartesi günleri kapalı)

Google Harita Konumu için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu:'Fas'ın ilk özel müzesidir. Fas sanat tarihi açısından önemli bir mekandır. Eski ve çağdaş eserleri bir arada görebilirsiniz.'

Abderrahman Slaoui Foundation Museum

Abderrahman Slaoui Foundation Museum

Adını 2001 yılında ölen Faslı iş adamı ve sanat koleksiyoncusu Abderrahman Slaoui'den alan müze, Abderrahman Slaoui Vakfı tarafından kurulmuştur ve Mayıs 2012'den beri hizmet vermekte. Müzede Abderrahman Slaoui'ya ait koleksiyon sergilenmekte. Müzede; eski posterler, Fas takıları, Muhammed Ben Ali Rabati'nin figüratif resimleri, Jacques Majorelle'in manzara resimleri , kristal objeler, vb bulunmakta.

Müze, üç ayda bir çağdaş Faslı sanatçıların yer aldığı geçici sergilere ev sahipliği yapmakta ve el sanatlarını öğrenmek isteyen ziyaretçiler için sanatsal atölye çalışmaları eğitimi vermekte.

Adres: 12 Rue Du Parc, Casablanca 20070, Fas

Açılış- Kapanış: 10:00- 18:00 (Hafta sonu kapalı)

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:'Dünyanın dört bir yanından inanılmaz koleksiyon ve sanat. Bazı afiş sergilerinin kopyalarını gerçekten iyi fiyatlara satın alma imkanı var. Tamamen görülmeye değer

Royal Palace

Royal Palace

Kraliyet ailesine ait bu yapı gerçekten krallara layık! Kapısını görünce 'acaba gerçek altın mı?' diye düşünüyor insan. Yapı kapısının yanı sıra ihtişamıyla da görenleri büyülüyor.

Adres: 19 Rue de Rome, Casablanca 20250, Fas

Açılış- Kapanış Saati: Pazartesi/ Salı günleri kapalı diğer günler 24 saat açık

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:'Fasa gitmediyseniz kesinlikle gitmenizi öneririm. Harika bir yer, kültür. Çölün ortasında bir çok yerden daha yeşil.'

Eglise Notre Dame De Lourdes

Eglise Notre Dame De Lourdes

Kazablanka'nın en büyük ikinci en büyük kilisesidir. Şu an ibadet için kullanılmayan ibadethane birçok ziyaretçiyi bekliyor.

Adres: H9MM+3Q7, Casablanca 20250, Fas

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:'Kazablanka'nın ortasındaki Katolik kilisesi. İnançlı olmasanız bile, ziyaret etmeye değer. Dışarıdan çok büyük, ama çok daha güzel olan iç mekana adalet vermiyor. Kilisenin yanlarında çok renkli vitray pencereler ve genel olarak çok tuhaf bir mimari'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkama Du Pacha

Mahkama Du Pacha

1940 lı yıllar yapılmış olan bina Fransız mimar Auguste Cadettarafından tasarlandı. Geleneksel yöntemlerle yapılan adliye binası Maurio- Endülüs mimari esintiler içermekte.

Adres: 12 Rue Moulay Ismail, Casablanca 20550, Fas

Açılış- Kapanış Saati: 09:00- 16:00 (Hafta sonları kapalı)

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:'Fas'ın en güzel binalarından.'

El Hank Lighthouse

El Hank Lighthouse

Fas'ın en yüksek deniz feneri Fransız mimar Albert Lprade tarafından tasarlandı. 1920 yılında faaliyete giren deniz feneri 51 metre yüksekliğe sahip.

Adres: J85W+X4M, Casablanca, Fas

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:'Kazablanka'daki en iyi gün batımı manzarası… ama geceleri tehlikeli olabilir'

Kazablanka'da Gerçekleşen Festivalleri

Kazablanka'da Gerçekleşen Festivalleri
  • Jazzablanca Festival (Mart- Nisan): Kazablanka'da dünyaca ünlü müzisyenlerin konuk olduğu caz festivalidir.

  • Amazigh Tiyatro Festivali (Mayıs): Berberi sanat ve tiyatrosunun Berberi dilinde yapıldığı ve en iyi performanslara ödüller verildiği bir festival.

  • Yaz Festivali (Mayıs): Her yaz Mayıs ayından Eylül’e kadar devam eden festivalde müzik, dans gibi çeşitli eğlenceli ve sanatsal etkinlikler yapılmakta.

  • Genç Müzisyenler Festivali (Haziran)

  • Kazablanka Festivali (Temmuz): Sokak dans gösterileri, bedava konserler, tiyatro gibi çeşitli sanat etkinliklerinin olduğu dört günlük bir festival

  • Kazablanka Maratonu (Ekim)

Kazablanka'ya gitmeden önce bilinmesi gerekenler

Kazablanka'ya gitmeden önce bilinmesi gerekenler
  • Kazablanka’nın ana dili Arapçadır ama çoğu yerde Fransızca konuşulmakta.

  • Halk pazarlarından alışveriş yapacaksanız mutlaka esnaf ile pazarlık yapmanız gerekiyor.

  • Kazablanka’ya gitmeden önce yanınıza yeterince Fas'ın para birimi olan Dirhem’i almalısınız. Şehirde dövizler düşük kurdan bozdurulduğu için ve birçok yerde kredi kartı geçmediği için bunu kesinlikle unutmamalısınız.

  • Çok fazla turist gibi gözükmemeye dikkat edin. Özellikle Eski Şehir bölgesinde sizi yankesicilerden korunmak için önemli bir detay. Ayrıca gezerken yanınızda çok fazla para taşımamanız da öneriliyor.

  • Kazablanka’da denize girmek isteybilirsiniz ama deniz oldukça dalgalı olduğu için yüzmek isteyenlerin çok fazla açılmaması ya da tek başına yüzmemesi tavsiye ediliyor.

Kazablanka'ya nasıl gidilir?

Kazablanka'ya nasıl gidilir?

İstanbul’dan Kazablanka’ya THY, Pegasus ve Royal Air Maroc Havayolları’nın direk uçuşları bulunmakta. Uçuş ise yaklaşık 5 saat sürüyor. Uçaklar “Kazablanka Mohamed V Uluslararası Havalimanı” ’na iniş yapıyor. Havalimanından şehir merkezine trenle gidebileceğiniz gibi taksiyle de gidebilirsiniz. Kazablanka’da taksiler pahalı değil bunu unutmayın. Şimdiden iyi eğlenceler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın