Görüş Bildir
Haberler
Her Oyunu Adeta Tarih Dersi Niteliğindeki Assassin's Creed Serisi Dünden Bugüne Nasıl Gelişti?

Her Oyunu Adeta Tarih Dersi Niteliğindeki Assassin's Creed Serisi Dünden Bugüne Nasıl Gelişti?

Assassin's Creed serisi Ubisoft tarafından 2007 yılında ilk defa oyuncularla buluşturuldu. Aradan geçen 15 yıl ile birlikte de Ubisoft markasının en gözde ve en çok kazandıran serilerinden birisi olmayı başardı. Özellikle Altair ve Ezio karakterleri biz oyunseverler için oldukça önemli bir yere sahip. Gelin modern bir efsane olan Assassin's Creed serisinin dünden bugüne nasıl geliştiğine ve tarihine bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Assassin's Creed (2007)

1. Assassin's Creed (2007)

2007 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için, 2008 yılında ise Windows için piyasaya çıkmıştır. Serinin ilk oyununda ataları Altair ve Ezio'nun vücuduna girip hikayesini bizlere ulaştıracak Desmond Miles ile tanışıyoruz. Serinin ilk oyununda Altaïr Ibn-La'Ahad karakterini canlandırıyoruz.

2. Assassin's Creed II (2009)

2. Assassin's Creed II (2009)

Serinin ilk oyunun elde ettiği başarıların ardından ilk oyundan 2 yıl sonra Assassin's Creed II piyasaya sürüldü. Rönesans dönemi İtalya'sında geçen oyunda seri boyunca en çok birlikte oynayacağımız karakter Ezio Auditore da Firenze ile tanışıyoruz.

3. Assassin's Creed: Brotherhood (2010)

3. Assassin's Creed: Brotherhood (2010)

Serinin üçüncü oyununda da yola Ezio karakteri ile devam ediyoruz. Brotherhood, 1500'lü yılların Borgia Ailesi hakimiyetindeki Roma'sında geçiyor. Amcası Mario'yu öldüren ve Apple of Eden'i ele geçiren Cesare Borgia'dan intikam almak için Ezio kendini Roma'da bulur.

4. Assassin's Creed: Revelations (2011)

4. Assassin's Creed: Revelations (2011)

Serinin dördüncü oyunu Revelations oldukça iyi tanıdığımız bir yerde, 1500'lü yılların İstanbul'u ve Kapadokya'sında geçmektedir. Serinin dördüncü oyununda karakterimiz Ezio Auditore, Altaïr'e ait olan ve içerisinde her şeyin akışını değiştirecek sırların olduğu bir kasanın kilidini açmak için gereken anahtarları bulmak amacıyla İstanbul'a gider. Oyunda hem Altair hem Ezio hem de Desmond karakterlerini yönetebilmekteyiz.

5. Assassin's Creed III (2012)

5. Assassin's Creed III (2012)

Serinin beşinci oyunuyla birlikte efsane Altair ve Ezio karakterlerine veda ediyoruz. Beşinci oyunda karakterimiz Tapınakçı Haytham Kenway'in oğlu Suikastçı Connor Kenway'i kontrol ederek Amerikan Devrimi zamanlarında bir yolculuğa çıkıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Assassin's Creed IV: Black Flag (2013)

6. Assassin's Creed IV: Black Flag (2013)

Serinin altıncı oyunu bir önceki oyundaki karakterimiz Connor Kenway'in dedesi Edward Kenway'in korsanlıktan suikastçılığa geçişini konu alıyor. Oyunun yarısına yakın bir kısmı denizlerde bir korsan olarak deniz savaşları ile geçmektedir.

7. Assassin's Creed: Rogue (2014)

7. Assassin's Creed: Rogue (2014)

Serinin yedinci oyunu Rogue, Kuzey Amerika'da 7 Yıl Savaşları döneminde geçmektedir. Karakterimiz önceden suikastçı olan fakat sonradan tapınakçı olmayı tercih eden Shay Cormac adlı bir karakter. Oyun da onun hikayesini ve yaşadıklarını konu almaktadır.

8. Assassin's Creed: Unity (2014)

8. Assassin's Creed: Unity (2014)

Serinin sekizinci oyunu olan Unity, Ubisoft Montreal'in liderliği çerçevesinde tamı tamına 10 farklı stüdyonun da katkılarıyla geliştirildi. Sekizinci oyun Fransız Devrimi'ni konu almaktadır. Unity oyununda Arno Dorian karakterini canlandırmaktayız ve tarihin akışına birebir etki edecek kararları almaktayız.

9. Assassin's Creed: Syndicate (2015)

9. Assassin's Creed: Syndicate (2015)

Serinin dokuzuncu oyunu olan Syndicate, Victoria Dönemi Londra'sında Jacob Frye ve Evie Frye Kardeşlerin hikâyesi anlatıyor. Oyunda Londra azılı suç çetelerinin hakimiyetindedir. Crawford Starrick adlı bir Tapınakçı, halkı işçi olarak kullanmak istemektedir ve Londra üzerinde çeşitli planları vardır.

10. Assassin's Creed: Origins (2017)

10. Assassin's Creed: Origins (2017)

Serinin onuncu oyunu olan Origins, Tapınakçılar ve Suikastçılar arasındaki mücadelenin başlangıcını konu almaktadır. Oyun, Ptolemaic dönemi Antik Mısır'ında geçiyor. Origins'de savaşın ortasında kalmış halkı tehlikelere karşı korumaya çalışan eski bir Medjay (Çöl Koruyucusu Polisi) olan Bayek ve dostu Senu karakterlerinin mücadelesi anlatılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Assassin's Creed: Odyssey (2018)

11. Assassin's Creed: Odyssey (2018)

Serinin on birinci oyunu olan Odyssey, Antik Yunan'da geçmekte ve destanlara konu olmuş Peloponez Savaşı'nı konu almaktadır. Odyssey'de Sparta kahininin buyruğu üzerine babaları tarafından uçurumdan aşağı itilen Alexios ve Kassandra kardeşler tekrardan ailelerini kurmaya çalışmaktadır. Bu oyunda yer almayan ve serinin sembollerinden olan Hidden Blade silahı oyun severler tarafından üzüntü ile karşılanmıştır.

12. Assassin's Creed: Valhalla (2020)

12. Assassin's Creed: Valhalla (2020)

Serinin on ikinci oyunu ve şu an için son oyunu olan Valhalla, 9. yüzyılda Eivor isimli bir Viking klan şefinin, Kral Alfred'e karşı mücadelesi konu alınmaktadır. Oyunda, Vikingler'in kurgusal bir tarihi olayda İngiltere'ye istilası sırasında Suikastçı Kardeşliği ile Tapınak Şövalyeleri arasında kalan Viking akıncısı olan Eivor'u kontrol ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Marcus

K.b ama seride eksiler var (ASSASİNS CREED CHRON ICLES serisi çin,hindistan ve russia) bunuda ekle admin

Berkay Küçük

AC 4ten sonra bir tadı kalmadı. Saklanması gereken silahlar, parçalar, çözülmesi gereken gizemler efendime söyliyeyim apple of eden. Bundan sonrası as kes bi... Devamını Gör