Görüş Bildir
Haberler
Tarafını Seç! Beyninin Hangi Lobu Daha Baskın?

etiket Tarafını Seç! Beyninin Hangi Lobu Daha Baskın?

miray soysal
26.01.2022 - 18:30

Beyninin hangi lobunu aktif kullandığına göre davranışların değişiklik gösterebilir. Peki, senin beyninin hangi tarafı daha baskın?

Testi çöz, söyleyelim! 👇🧠

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetinle başlayalım!

2. Şimdi de yaşını öğrenelim...

3. Söyle bakalım... Yeni bir şarkı duyduğunuzda öncelikle hangisine dikkat edersin?

4. Parmakların iç içe geçecek şekilde avuçlarını birleştirdiğinde sağ başparmağın nerede kalıyor?

5. Yeni tanıştığınız veya uzun süre görüşmediğiniz birinin önce neyini hatırlarsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pekii, Şu an saatin kaç olduğunu tahmin edin, şimdi saate bakın, yanılma payınız ne kadar?

7. Hangi tip sporları yapmaktan hoşlanırsınız?

8. Aşağıdakilerden hangisi sende hayranlık uyandırır?

9. Ne sıklıkta elinize geçen kâğıtlara bir şeyler karalarsınız?

10. Son olarak, sezgilerinize ne ölçüde güvenirsin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Beyninizin sol lobu daha baskın!

Sen kesinlikle beyninin sol tarafını daha baskın olarak kullanıyorsun, bu yüzden senin pratik ve mantıksal bir insan olduğunu söyleyebiliriz. Bilişsel zekaya sahip bireyler; sebep sonuç ilişkisi kurma, matematiksel işlemler, dil edinimi gibi konularda başarı gösterir. Bu kişiler pragmatik ve mantıksallardır; bilimle ilgilenir, net ve kesin kaynakları kullanmayı tercih ederler. Garantici, tutumlu, dakik, kararlı ve serinkanlılardır. İhtimallere yer vermez, sonuç odaklıdırlar. Olayların sıcaklığına göre hareket etmektense önce artılarını ve eksilerini tartarlar. Çevrenizdekiler çoğu zaman size akıl danışarak hareket edebilirler. Mizah anlayışının da kaliteli olduğunu söyleyebiliriz. Bilimsel ve akademik başarılar sol beynin ürünüdür, bu nedenle başarı senin için kaçınılmaz!

Beyninizin sağ lobu baskın!

Sen kesinlikle beyninin sağ tarafını daha baskın olarak kullanıyorsun, bu yüzden senin duygusal yapın dikkat çekici diyebiliriz. Bir kişinin gerçek duygularını saklamaya çalışırken bile ne hissettiğini çok net bir şekilde anlayabilirsin. Bu özelliğinden dolayı çevrendekiler duygularını seninle rahatlıkla paylaşabilirler. Bazen sorunlara başkalarının göremediği pencerelerden baktığını da söyleyebiliriz. Duygusal zekaya sahip kişiler duygularıyla ve sezgileriyle hareket etmeyi tercih eder. Detaylara önem verir, deneyim ve keşif konularına yatkınlık gösterirler. Sanatla veya yaratıcı işlerle ilgilenir, maceranın ve tutkunun peşinden giderler. Empati yetenekleri oldukça kuvvetlidir. His, şefkat, duygusallık ve mutluluk gibi hislerin bütünü ve sanatsal konular beynin sağ lobunda gerçekleşir. Yani sağ beyin insanı insan yapan özellikleri taşır!

Beyninizin sağ ve sol lobu eşit derecede çalışıyor!

Sen kesinlikle beyninin iki tarafını da eşit olarak kullanıyorsun, bu yüzden senin güçlü odak yapısına sahip bir insan olduğunu söyleyebiliriz Çevrendeki insanlara örnek olan, lider bir yapın var. Yaşadığın olaylara bazen analitik, bazen de iç güdüyle yaklaşabiliyorsun. Net olarak bir tarafın baskın olamıyor, bu yüzden duyguların ve mantığın arasında çeliştiğin durumlar seni çoğu zaman zorlayabiliyor. Fakat dengenin getirdiği beceriler sana birçok fayda da sağlıyor. Hem analitik bir düşünce yapısına sahip olup,  hem de estetik duygun gelişmiş olduğu için farklı alanlarda çok başarılı sonuçlar elde edebilecek bir potansiyele sahipsin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
436
143
76
44
22
20
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın