Görüş Bildir
Haberler
Taliban Kız Çocuklarının Eğitimi Hakkında Açıklama Yaptı: 'Mümkün Olan En Kısa Sürede Dönecekler'

Taliban Kız Çocuklarının Eğitimi Hakkında Açıklama Yaptı: 'Mümkün Olan En Kısa Sürede Dönecekler'

ABD’nin 20 yılın ardından Afganistan’dan çekilmesiyle yönetimi ele alan Taliban, kız öğrencilerin eğitimi ile ilgili açıklamada bulundu. Sözcü Zabihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, Afgan kızlarının 'mümkün olan en kısa sürede' okula dönmelerine izin verileceği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil'de düzenlediği basın toplantısında, 'Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda kız öğrenciler için, özellikle liseli kızların eğitimine bir an önce zemin hazırlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor” derken, “Prosedürlerle ilgili çalışmalar devam ediyor, Allah'ın izniyle bu da gerçekleşecek” diye konuştu.

'Güvenli bir öğrenme ortamı'

'Güvenli bir öğrenme ortamı'

Mücahid, bunun için öncelikle 'güvenli bir öğrenme ortamının' oluşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Afganistan’da geçtiğimiz günlerde ilkokul eğitimi, kız ve erkek öğrenciler arasında ayrılmış sınıflarda başlamıştı.

Taliban geçtiğimiz gün, bakan yardımcıları atamalarını duyurmuş, listede hiçbir kadına yer vermemişti.

Konunun sorulduğu sözcü Mücahid, kadınların çalışabilmelerinin önündeki engeller konusunda ayrıntı vermeden 'çalışmaların devam ettiğini' söyledi.

Mücahid, “Kabineyi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz, inşallah kadınlar da gerekli bölümlerde belli pozisyonlara atanacak ve bir gün isimlerini buradan duyuracağız” dedi.

Uluslararası Af Örgütü'nden insan hakları uyarısı

Uluslararası Af Örgütü'nden insan hakları uyarısı
www.a3haber.com

Uluslararası Af Örgütü de geçtiğimiz gün, Taliban'ın iktidara gelmesinden bu yana insan haklarının kötüleşmesine ilişkin bir brifing yayınlamış, konuyla ilgili protestoların şiddetle bastırıldığını ve bazı kadın haklarının tehdit altında olduğunu söylemişti.

Taliban, kadınların erkek akrabaları olmadan evden çıkmalarını yasakladıkları ve kızlara okulları kapattıkları 1996-2001 döneminden bu yana değiştiklerini belirtmişti.

Ülkede geçtiğimiz haftalarda üniversite eğitimi, erkek ve kız öğrencilerin aynı sınıfın içerisinde perde ile ayrılarak oturup eğitim görmeleri dikkat çekmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın