Görüş Bildir
Haberler
Sur'da 4 Gün Sonra Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Sur'da 4 Gün Sonra Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Yasak sonrası ilçeden savaş sahnelerini anımsatan görüntüler geldi.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saat 05.00'den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Yasağın ardından meydana gelen maddi hasar esnafı isyan ettirdi.

Fatihpaşa Mahallesi'nde bulunan kentteki ilk Osmanlı eseri Kurşunlu Cami - AA

Dün 3 mahallede kaldırılmıştı

Yasağın sona ermesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: 'Sur ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede (Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesinde) ve Yenişehir ilçesinde (Feritköşk ve Dicle mahallerinde) 10 Ekim 2015 Cumartesi günü saat: 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

Yapılan çalışmalar sonucunda Yenişehir ilçemizde (Feritköşk ve Dicle mahallerinde) 10 Ekim 2015 günü saat:17.00 itibariyle, Sur ilçesi Sur içinde kalan Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde 12.10.2015 Pazartesi günü saat: 20:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. 

Çalışmaların tamamlandığı Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş mahallelerinde ve Gazi Caddesinde de 13 Ekim 2015 Salı günü saat:15.30 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, Sur ve Yenişehir ilçelerinde bazı mahalleleri kapsayan sokağa çıkma yasağı tamamıyla son bulmuştur.'

Çatışmalarda bir çocuk öldürülmüştü

İlçede yaşanan çatışmalar sırasında 12 yaşındaki Helin Şen’in üç kurşunla kafasından vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Esnaf durumun normale dönmesini istiyor

Halkın, polisin ve esnafın tedirgin olduğunu aktaran CHP'li Sapan, 'Halk tedirgin, polis tedirgin, esnaf tedirgin, Sur ilçesi adeta terk edilmiş bir görüntü arz ediyor. Yurttaş 4 gün boyunca neler olduğunu görmemiş. Çünkü kimse kafasını penceresinden dışarıya çıkaramamış. Durum normale döndükten sonra neler olduğunu daha net bir şekilde görüp, durum tespiti yapacağız. İlçenin girişlerinde hala bariyerler var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esnaf, yurttaş bariyerlerin bir an önce kaldırılarak durumun normale dönmesini istiyor. Bizden tek talepleri bu oldu. Dükkanlarını açıp, evlerine rahat gidip gelmek istiyorlar. Bu konuda gereken girişimler STK temsilcileri tarafından yapıldı. Kısa sürede durumun normale dönmesi sağlanacak. Durum en kısa sürede normale dönmelidir' diye konuştu.

HDP'liler ilçeyi gezdi

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Eşbaşkan Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, CHP Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili adayı Naci Sapan, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, DBP İl Başkanı Ali Şimşek, HDP İl Eşbaşkanı Gülşen Özer ile bazı STK temsilcilerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup, 4 günden beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi'ni polis eşliğinde gezdi.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0