Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Soylu: 'Ağır Hasarlı ve Yıkılacak Evler İçin 41 Bin Lira Verilecek'

etiket Süleyman Soylu: 'Ağır Hasarlı ve Yıkılacak Evler İçin 41 Bin Lira Verilecek'

Elazığ depremine ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Soylu, 'Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek.' dedi. Soylu, Elazığ'da 1000 konteynerlik geçici konaklama merkezinin yapımına başlandığını da bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soylu'nun açıklamaları şöyle: 

'Havalimanları ve hastanelerimiz hizmetlerini aralıksız yerine getirdi. TSK'nın kargo uçaklarıyla birlikte istediğimiz araç ve malzemeler, ekipler buraya getirildi. Şu ana kadar 45 barınma alanı belirledik özellikle Elazığ'da. Bunlardan 10'u çadır, 4'ü okul geri kalanı spor kompleksi, cami ve cemevi. İhtiyaçları tamamen karşılamaya çalışıyoruz. 

Bölgeye şu ana kadar 24 bin 402 çadır sevk edildi. Bugün saat 13.00 itibarıyla 50 bin kumanya dağıtılacak Elazığ ve Malatya'da. 

Artçı depremler vatandaşlarımızı tedirgin ediyor, evlerine girmekten imtina ediyorlar. Hasar tespit çalışmaları da devam ediyor. 

Hem Malatya hem Elazığ'da kamu kurumları çalışmaya başladı. Adalet binaları da hizmetlerini veriyor. Vatandaşlardan talebimiz şu, okullarımız, gençlik merkezlerimiz açık. Kıraathanelerle görüştük tuvalet ihtiyacı olan vatandaşlarımız için 50'ye yakın kıraathanenin açık olmasını sağladık.'

"Bin konteynerden oluşan barınma alanı yapılacak"

"Bin konteynerden oluşan barınma alanı yapılacak"

'Biz kira yapacağımızı söyledik ama kiralanacak bu kadar ev olmadığı için il özel idaremize ait arazide geçici konaklama merkezi, yaklaşık bin konteyner konulacak. Burada bin ailenin barınabileceği alanı hazırlayacağız. 

Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek. 

Orta hasarlı ev sahiplerine 5 bin lira verilecek. Orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği, 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi vereceğiz. 

Köylerde yıkılan evler için 16 bin lira destek verilecek.'

Sağlık Bakanı Koca: Tedavileri devam eden 86 yaralımız var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Elazığ'da 2 bin yeni konut üretimine başlayacağız

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Gül: Soruşturmalar büyük bir titizlikle devam etmektedir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
233
114
19
14
14
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Devlet erkanı son bir senedir Ekrem İmamoğlu'na sataşmak dışında sosyal ve ekonomik alanlardaki herhangi konuda hiçbir şey yapmadı.

Deneri

41 bin mi? Dün Acun 50 milyon topladı diğer yardımlarla birlikte 80 milyon lira falan toplanmıştır hane başı 150 bin lira versen 500den fazla haneye verirsin... Devamını Gör

O para yeni ev alınsın diye verilmiyor. Kiralık bir ev tutup içine eşya alabilsin diye veriliyor.

Pasif Kullanıcı

Kanal istabula 75 milyar bütçe ayarlıyacağınıza gerçekten ihtiyacı olan deprem mağdurlarımıza bu miktarin epey cüzi miktari olan para yardımı yapsanıza vampi... Devamını Gör