Görüş Bildir
Haberler
Su İçse Yarayanlar Buraya! Sürekli Yemelerine Rağmen Zayıf Kalabilenlerin Sırrı Ortaya Çıktı!

Su İçse Yarayanlar Buraya! Sürekli Yemelerine Rağmen Zayıf Kalabilenlerin Sırrı Ortaya Çıktı!

Rinascita
18.02.2019 - 21:20

Herkesin, sürekli yemek yemesine rağmen bir kilo dahi almayan tanıdığı vardır. İnsanları imrendiren bu kişilerin hilesi DNA'da gizlenmiş bir şifreye sahip olmalarıdır. Bu konuda yapılan araştırmanın detaylarını IFL Science'tan sizler için derledik.

Kaynak: https://www.iflscience.com/health-and...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Açık erişim dergisi PLOS Genetics'te yayımlanan, bugüne kadar yapılan en büyük araştırmaya göre sıskalık ve obezitenin genetik mimarisi bulundu.

Açık erişim dergisi PLOS Genetics'te yayımlanan, bugüne kadar yapılan en büyük araştırmaya göre sıskalık ve obezitenin genetik mimarisi bulundu.

Bulgular, bazı insanların diğerlerine göre daha ince kalmayı kolaylıkla nasıl başardıklarını gösterir nitelikteydi.

Sözde obezite salgını yanlış beslenme ve tembel yaşam tarzı ile alakalıdır. Çevresel faktörlerin yanı sıra genetik faktörler de bu durumun içerisinde önemli role sahiptir.

Kısacası, obezite çok fazla hamburger yemek gibi kolayca anlatılabilecek bir durum değildir.

Çalışmanın lideri Profesör Sadaf Farooqi konu hakkında açıklamalarda bulundu: ''Bu araştırma ilk defa sağlıklı ince insanların zayıflıklarının genel halleri olduğunu gösteriyor. Çünkü bir kişinin aşırı kilolu olma şansını etkileyen faktör, manevi açıdan üstün olmak değildir. Bu durum daha düşük gen yüküne sahip olmakla alakalıdır. İnsanları yargılayıp kilolarıyla eleştirmek kolaydır. Ancak bilim bu durumun sanıldığından daha karmaşık olduğunu söylemektedir. Kilomuz kendi kontrolümüz dışında kalabilir.''

İngiltere'de Cambridge Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmada yaklaşık 14.000 kişinin DNA'sı incelendi.

Bu kişilerin 1.622'si zayıftı, 1.985'i obezdi ve 10.433'ü ortalama vücut kütle indeksine sahipti. Daha zayıf insanlarla bağlantılı görünen genler tanımlandıktan sonra her kişi için genetik bir risk puanı oluşturuldu.

Wellcome Sanger Enstitüsü'nden araştırmacı Dr. Inês: ''Beklenildiği gibi obez insanların, kilolu olma konusunda normal kilolu insanlara göre daha yüksek genetik risk puanı vardı. Genetik zarlar onlara karşı yüklenir.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu genetik varyantların kilo alımını nasıl dikte edebileceği henüz belli değil. Ancak konu hakkında önceden yapılmış bir dizi çalışma, bunun bir metabolizma meselesi olduğunu öne sürüyor.

Obezite, dünyanın birçok yerinde büyüyen bir sorundur. Amerika nüfusunun yaklaşık %40'ı yani 93 milyondan fazla kişi, obez olarak sınıflandırılıyor. Bu sayı yükselmeye devam ediyor. İngiltere'de ise bu oran %25 civarında. Yapılan çalışma, obezite salgınının önüne geçme ve bazı yeni kilo verme stratejileri bulma açısından araştırmacılara umut ışığı oldu.

Profesör Farooqi şunları ekledi: 'Eğer kilo vermeyi engelleyen genleri bulabilirsek, bu genleri yeni kilo verme stratejileri bulmak ve bu avantaja sahip olmayan insanlara yardım etmek için kullanabiliriz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
45
37
20
16
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Apollonia corleone

Başlığı öyle bir atmışsınız ki burada bir sır verdiniz okuyunca 20 kilo vericem sandım

Ziya Akbaş

"Posta" ve "Takvim"'den köşe yazarları geliyor herhalde...

Sylvanus E

günlük ihtiyacınız olan kalorinin altını alırsanız zayıflarsınız, fazlasını alırsanız şişmanlarsınız. dünya meselesine döndürmeyin şu amk kilo işini. götünüz... Devamını Gör

Barney

yaw hareket edin. doğduğunuz günden itibaren hareket edin. çocukken vakit bol, spora yazılın en kötü çıkın sokakta oynayın. metabolizma böyle hızlanır sonras... Devamını Gör