Görüş Bildir
Haberler
Spor Yapmayı Sevmeyenler İçin Birbirinden Keyifli Alternatif Öneriler

Spor Yapmayı Sevmeyenler İçin Birbirinden Keyifli Alternatif Öneriler

Nurseda Gerek
06.06.2021 - 10:00

Spor rutini oluşturamıyor ya da belirli bir programa vakit ayırmakta zorlanıyor musunuz? O zaman sporu bir şekilde hayatınıza katmanız için farklı deneyimler edinebilirsiniz. Spor yapmayı çok da sevmiyor ama hareketsiz kalmak istemiyorsanız alternatif önerilerimiz tam size göre! 👊

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dans

Hem eğlenmek hem de kalori yakmak istiyorsanız dans etmek tam anlamıyla sizin kaleminiz olabilir. Arka fonda sizi eğlendirecek bir parça açıp bir yanda da kıvırtarak kalori yakabilir, aynı zamanda esnekliğinizi arttırabilirsiniz. Güne daha mutlu ve enerjik başlamanızı sağlayacak dans rutininizle kondisyonunuzu da geliştirebileceğinizi unutmayın! En eğlenceli spor yöntemlerinden biri olan dans ile kendinizi keşfedebilir ve bedeninizi özgürleştirebilirsiniz. Eğlenerek spor yapmak istiyorsanız, müziğin sesini biraz açma vakti!

2. Trambolin

Keyifli bir egzersiz arayışındaysanız ve dansı yetersiz buluyorsanız, trambolin sizi oldukça eğlendirebilir. Küçük bir balkon, bahçe ya da terasınıza kuracağınız trambolin ile eğlenmenin yanı sıra tüm vücudunuzu çalıştırabilirsiniz. Keyifli bir egzersiz deneyimi sunan trambolin, farklılığa ihtiyaç duyanların bir numaralı tercihi! Yeterli alanınız varsa ve zıplamayı seviyorsanız, trambolin ile kısa sürede modunuzu yükselterek, kalori yakabilirsiniz.

3. İp atlamak

Son zamanların popüler kardiyo çeşitlerinden biri de ip atlamak! Biraz çocukluğunuza dönmek, biraz vücudunuzu çalıştırmak, biraz da eğlenmek istiyorsanız ip atlamak size oldukça iyi gelebilir. Tüm vücudu çalıştıran egzersizler arasında yer alan ip atlamak, sıkı bir kardiyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olacaktır. Kalori yakımı içim muhteşem bir egzersiz olan bu yöntem, aynı zamanda stres seviyenizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Koordinasyonunuzun arttıracak bu egzersiz ile vücudunuzda depolanan toksinlerden de kurtulabilirsiniz.

4. Yürüyüş

'Her gün en az 10.000 adım atmalıyım!' düşüncesi sizi geriyor ve yürüyüş yapmaktan uzaklaştırıyorsa, kendinizi sıkmadan ufak yürüyüşler yapabilirsiniz. Özellikle her gün gittiğiniz yerlere ulaşım aracı kullanıyorsanız, bunun yerine yürümeyi tercih edebilir, hatta yolunuzu uzatabilirsiniz. Tüm bunları yapmakta zorlanıyor ve iş çıkışı yolunuzu uzatmak istemiyorsanız, evde olduğunuz yerde yürüyebilirsiniz. Bu yöntemle hem dinlenip hem de metabolizmanızı hızlandırabileceğinizi unutmayın.

5. Bisiklet

Eğlenerek hareketsiz kalmak istemeyenler için bir başka keyifli önerimiz ise bisiklet sürmek! Kilo vermek için en etkili egzersizler arasında yer alan bisiklet ile hem hızlı kilo verebilir hem de kas gücünüzü arttırabilirsiniz. Bisiklet sürmek sadece hareket etmenize yardımcı olmaz. Aynı zamanda birçok rahatsızlığa karşı sizi korur ve güçlendirir. Aerobik egzersizler arasında yer alan bisiklet sürmek, kalp sağlığınıza iyi gelir ve eklem ağrılarınızı azaltır. Hem eğlenmenizi hem de kilo vermenizi sağlayan bu yöntemle, aynı zamanda stres seviyenizi kontrol altına alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüzme

Spor yapmamak için bahane üretmeye son verin ve hareket etmek için alternatif önerilerimize bir göz gezdirin. Yaz aylarının gelmesiyle deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmayı herkes iple çekiyor. Hazır yüzebilme imkanınız varken düzenli olarak yüzmeyi deneyebilirsiniz. Sıkılmadan keyif alarak yapacağınız bu alternatifte dikkat etmeniz gereken tek şey yüzmek! Suda çırpınarak çok da kalori yakamayacağınızı söylemekte fayda var. Düzenli bir yüzme alışkanlığı ile hızlı kilo verebilir, postürünüzü düzeltebilirsiniz.

7. Plaj voleybolu

Pek alternatif olmayan ve sporun önemli bir kolu olan voleybol, yaz aylarında sizi hem eğlendirebilir hem de hareketlendirebilir. Özellikle arkadaşlarınızla bir araya gelerek, birlikte hareket etmeyi keyifli hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda kaslarınız güçlendirebileceğinizi ve esneklik kazanabileceğinizi de unutmayın! Plaj voleybolu ile spor yapmayı keyifli hale getirerek, yazın tadını çıkartırken kilo vermeyi deneyebilirsiniz. Plaj voleybolunu yaz planınıza dahil etmenizin tam zamanı!

8. Yoga

Spor yapmayı sevmeyenler için yoganın hafif temposu oldukça keyifli ve rahatlatıcı gelecektir. Özellikle yararlarını duyunca 'e bari bunu yapayım' demeniz ise çok olası! Esnekliğinizi arttırırken aynı zamanda da gücünüzü arttıracak olan yoga ile gün boyu zinde hissedebilirsiniz. Düzenli yapılan yoga ile kronik ağrılarınız azabilir, uyku kalitenizi arttırabilirsiniz. Aynı zamanda birbirinden farklı yoga pozları arasında gidip gelirken, vücudunuzu keşfedebileceğinizi unutmayın!

9. Kısa bölgesel egzersizleri

Gün içinde uzun saatler hareketsiz kalıyorsanız, kendinize ayıracağınız ufak bir zaman diliminde kısa bölgesel egzersizler yapabilirsiniz. Aynı zamanda hayatınıza bir şekilde sporu kazandırmak istiyorsanız, kısa egzersizlerle başlangıç yapmayı deneyebilirsiniz. Sabahları her ne kadar zor gelse de 30 ila 45 dakika boyunca minik egzersizler yaparak, gününüzü daha keyifli ve enerjik geçirebileceğinizi unutmayın. Kısa egzersizlerinizi her gün arttırarak, güzel bir spor rutini oluşturabilirsiniz.

10. Spinning

Müzik eşliğinde bisiklet sürme egzersizi olan spinning, hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Özellikle müzik eşliğinde hem eğlenmenize hem de kalori yakmanıza yardımcı olan spinnig, kısa sürede kilo vermeyi garantileyen sporlar arasında yer almaktadır. Bu sporun düzenli yapılması halinde metabolizmanız hızlanır ve dolaşım sisteminiz düzenli çalışmaya başlar. Spinning ile hem eğlenip, kilo verin hem de kalp sağlığınızı iyileştirin. O zaman spinning zamanııı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus! Aquajogging 👌

Tüm bu alternatifleri okuyup beğenmediyseniz özellikle ben böyle minik alternatifler istemiyorum diyorsanız, sizi aquajogging ile tanıştırmak isteriz! Okkalı bir alternatif olan aquajogging yürüme ve koşmayı, yüzme ile bir araya getiriyor. Bu oldukça farklı egzersiz ile yepyeni bir alan keşfedebilir, aynı zamanda kaslarınızı normal bir kardiyo deneyiminden daha fazla çalıştırabilirsiniz. Aquajogging ile kısa sürede sıkı bir vücuda kavuşmanız ise suyun kuvvetiyle çok olası.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın