Görüş Bildir
Haberler
Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Uygulayabileceğiniz Evde Yapımı Çok Kolay 13 Maske Tarifi

Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Uygulayabileceğiniz Evde Yapımı Çok Kolay 13 Maske Tarifi

Nurseda Gerek
22.05.2021 - 07:15

Ciltteki kıl köklerinin tıkanmasından dolayı oluşan siyah noktalar hemen hemen herkesin yok etmek için uğraştığı bir problem. Açık gözeneklerin tıkanmasına neden olan, çene ve burun bölgesinde yoğun olarak yer alan siyah noktalardan kurtulmak aslında çok kolay! Evde yapabileceğiniz birkaç küçük tarif ile siyah noktalarınızdan çok kısa bir sürede vedalaşabilirsiniz. Gelin, siyah noktaları def etmeye yardımcı tarifleri keşfedelim. O zaman buyurun içeriğimize! ✌

1. Karbonat maskesi

1. Karbonat maskesi

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı karbonat, 2 yemek kaşığı ılık su

Hazırlanışı: Derin bir kabın içerisine karbonatı ekleyin. Ardından yavaş yavaş ılık suyu ilave edin. Malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız maskeyi siyah noktalarınızın üzerine sürüp, 20 ila 25 dakika boyunca bekletin. Ardından maskeyi ılık su yardımıyla cildinizden arındırın. Karbonat maskesini haftada 2 ila 3 kez uygulamanız halinde siyah noktalarınızda gözle görülür değişimler yaşamanız çok olası.

2. Türk kahvesi maskesi

2. Türk kahvesi maskesi

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Malzemeleri çukur bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından hazırladığınız maskeyi, makyajsız ve temiz cildinize uygulayın. Uygulama aşamasını dairesel masaj hareketleriyle yaparak, maskeyi destekleyici şekilde davranabilirsiniz. 5 ila 7 dakika arası beklettiğiniz maskenizi, ılık su yardımıyla cildinizden arındırın. Türk kahvesi maskesinin ardından mutlaka cildiniz iyi bir şekilde nemlendirdiğinizden emin olun. Türk kahvesi maskesini haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

3. Zerdeçallı siyah nokta maskesi

3. Zerdeçallı siyah nokta maskesi

Malzemeler: 1 veya 2 yemek kaşığı toz zerdeçal, 1 veya 2 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı limon suyu, yarım yemek kaşığı süt ya da yoğurt, yarım çay kaşığı üzüm ya da elma sirkesi

Hazırlanışı: Yukarıdaki tüm malzemeleri derin bir kadın içerisine alın ve karıştırmaya başlayın. Karışımı topaklanma kalmayıncaya dek devam edin. Ardından hazırladığınız karışımı, temiz cildinize uygulayın. Zerdeçallı maskenizi cildinizde 15 ila 20 dakika kadar bekletin. Yıkama esnasında ılık suyla durulamanız cildiniz için en doğru yöntem olacaktır. Zerdeçallı siyah nokta maskesini haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

4. Avokado maskesi

4. Avokado maskesi

Malzemeler: 1 çay kaşığı avokado

Hazırlanışı: Avokadonuzu ezerek krem haline getirin. Yapısından emin olduktan sonra siyah noktalarınızın üzerine sürün. 15 dakika kadar beklettikten sonra cildinizi ılık su yardımıyla arındırın. Durulama esnasında dairesel hareketler yapabilir, etkisini arttırabilirsiniz. Siyah nokta problemlerinizden kurtulana dek avokado maskesini uygulamaya devam edebilirsiniz.

5. Yulaf maskesi

5. Yulaf maskesi

Malzemeler:  4 yemek kaşığı öğütülmüş yulaf, 2 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı: Yulafı derin bir kabın içerisine alın. Ardından yoğurdu ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Yeteri kadar karıştırdıktan sonra önceden temizlediğiniz cildinize uygulayın. Maskenizi siyah noktaların olduğu bölgelere dairesel masaj hareketleriyle uygulayın ve cildinizi rahatlatmaya çalısın. Masaj uygulamanız bittikten sonra ılık su ile durulayın. Yulaf maskesini haftada 2 ila 3 kez uygulayabilirsiniz.

6. Süt ve jelatin maskesi

6. Süt ve jelatin maskesi

Malzemeler: 1 çay kaşığı tatlandırıcısız jelatin tozu, 1 çay kaşığı süt

Hazırlanışı: Malzemeleri çukur bir kabın içerisine alın. Ardından çözüldüğüne emin olana kadar karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra kabı mikrodalgada en fazla 10 saniye duracak şekilde ısıtın. Kullanıma hazır olan maskenizi siyah noktalarınızın yoğun olduğu bölgelere sürün. Maskenizin kurumasını bekleyin ve emin olduktan sonra, cildinizi ılık su ile arındırın. Süt ve jelatin maskesini haftada 1 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

7. Kil maskesi

7. Kil maskesi

Malzemeler: 1 yemek kaşığı kil ve su

Hazırlanışı: Malzemeleri çukur bir kapta karıştırın. Katımsı ama sürülebilir bir kıvama geldikten sonra cildinize sürmeye başlayın. Tüm cildinizde kuruyana kadar bekletin ve ardından ılık su yardımı ile arındırın. Kil maskesini cildinizde en fazla 15-20 dakika kadar tutun. Hassas bir cilt tipine sahipseniz kil maskesini haftada 1 defa kullanmanız yeterli olacaktır. Karma ya da yağlı bir cilt tipine sahipseniz eğer haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

8. Çilek maskesi

8. Çilek maskesi

Malzemeler: 5 ila 6 adet çilek, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Çilekleri saplarından ayırın ve ince ince doğrayın. Ardından çatal yardımıyla çilekleri ezmeye başlayın. İyice ezdiğiniz çileklerin üzerine bal, esmer şeker ve limon suyunu ilave edin. Hazırladığınız maskeyi dilerseniz hemen cildinize uygulayabilirsiniz. Bir diğer uygulayabileceğiniz seçenekse, hazırladığınız maskeyi 12 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra kullanmanız olacaktır. Son olarak çilek maskesini cildinizde 10 dakika bekletmeniz ve ardından ılık su yardımıyla durulamanız gerekmektedir. Çilek maskesini haftada 1 defa uygulamanız siyah nokta görünümünü azaltmanızda yeterli olacaktır.

9. Yumurta akı maskesi

9. Yumurta akı maskesi

Malzemeler: 1 yumurta beyazı, 1 yemek kaşığı limon suyu, kağıt havlu

Hazırlanışı: yumurtanın beyazını ve limon suyunu çukur bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından kağıt havlunuzun katmanlarını ayırın. En ince kalacak şekilde ayarladıktan sonra cildinize hazırladığınız karışımı sürün. Siyah noktalarınızın yoğun olduğu bölgelere sürdüğünüz karışımın üzerine kağıt havluyu yapıştırın. Maskenizin kurumasını bekleyin ve havluyu yavaşça kaldırın. Cildinizi ılık su yardımıyla yıkadıktan sonra nemlendirmeyi unutmayın. Yumurta akı maskesini haftada 1 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

10. Limon maskesi

10. Limon maskesi

Malzemeler: 1 çay kaşığı toz şeker, 6 damla limon suyu, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Yukarıda verilen tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine alın ve karıştırmaya başlayın. Yeteri kadar karıştığından emin olduğunuz karışımı, makyajdan arınmış temiz cildinizin üzerine uygulayın. Siyah noktalarınızın yoğun olduğu bölgelere yoğunlaşarak uygulamayı ihmal etmeyin. Maskeyi cildinizde 5 dakika beklettikten sonra ılık su yardımıyla arındırın. Son olarak iyi bir nemlendirici yardımıyla hassaslaşan cildinizi dinlendirin. Limon maskesini haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

11. Bal maskesi

11. Bal maskesi

Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı bal, yarım limon suyu

Hazırlanışı: Bal ve limon suyunu derin bir kabın içerisine alın ve karıştırmaya başlayın. Yeteri kadar karıştırdığınıza emin olduktan sonra, temiz cildinize sürün. Özellikle siyah nokta şikayetlerinizin olduğu bölgelere yoğunlaşarak uygulayın. 5 ila 10 dakika boyunca beklettikten sonra bol su yardımıyla cildinizi temizleyin. Yorulan cildinizi nemlendirmeyi unutmayın! Bal maskesini haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

12. Yoğurt maskesi

12. Yoğurt maskesi

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı yoğurt, yarım tatlı kaşığı limon

Hazırlanışı: Malzemeleri derin bir kabın içerisine alın ve karıştırmaya başlayın. Yeteri kadar karıştığından emin olduktan sonra temiz cildinizin üzerine sürün. Siyah noktalarınızın yoğun olduğu bölgelere yoğunlaşarak uygulayın ve 15 dakika bekletin. Kuruyan maskenizi ılık su yardımıyla iyice durulayarak arındırın. Yoğurt maskesini haftada 1 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

13. Yeşil çay maskesi

13. Yeşil çay maskesi

Malzemeler: 1 yemek kaşığı aloe vera, 1 tatlı kaşığı bal, çeyrek fincan yeşil çay 

Hazırlanışı: Demlenmiş ve soğumuş yeşil çayı çeyrek fincana denk gelecek şekilde derin bir kabın içerisine boşaltın. 1 tatlı kaşığı balı, yeşil çayı boşalttığınız kabın içerisine koyun. Ardından aloe verayı ekleyerek, iyice karıştırın. Önceden temizlediğiniz cildinizin üzerine sürün ve 10-15 dakika kadar bekletin. Bol su ile durulayarak maskeyi cildinizden arındırabilirsiniz. Yeşil çay maskesini haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
11
6
5
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın