Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Fenomenlerine Kötü Haber: 'İnternet Üzerinden Kazanç Sağlayan Herkes Vergi Mükellefi Olacak'

etiket Sosyal Medya Fenomenlerine Kötü Haber: 'İnternet Üzerinden Kazanç Sağlayan Herkes Vergi Mükellefi Olacak'

Batuhan
11.04.2018 - 12:08 Son Güncelleme: 12.04.2018 - 12:17

Maliye Bakanı Naci Ağbal, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden para kazananların vergi mükellefi olması gerektiğini söyledi: 'Adına 'internet fenomeni' deyin, ne derseniz deyin, 'Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum' diyorsa her para kazanan vergisini ödeyecek.'

AA'da yer alan habere göre, Elektronik ticaret ve sosyal medya üzerinden gelir elde edenlere ilişkin değerlendirmede bulunan Maliye Bakanı Ağbal, vergi kanunlarında, internet üzerinden elde edilen kazançlarla ilgili bir boşluk bulunmadığını söyledi.

'Para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek'

'Para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek'

Ağbal, 'İster gerçek isterse sanal ortamda ticaret yapın, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorundasınız. Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek twitler atıp oradan gelir elde etsin, bunlar eğer devamlılık arz ediyorsa ortada bir kazanç var demektir ve verginin ödenmesi gerekir. Vergi kanunlarımızda hiçbir boşluk yok, bunun adına 'internet fenomeni' deyin, ne derseniz deyin, 'Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum' diyorsa her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek' dedi.

'Dijital hizmetlerin izlenmesi için özel bir birim kurulacak'

'Dijital hizmetlerin izlenmesi için özel bir birim kurulacak'

Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, elektronik ticaret platformları başta olmak üzere tüm internet sitelerini taradığına dikkati çekerek, yeni kurulacak Risk Analiz Merkezi'nde de internet üzerinden yürütülen ticaretin ve dijital hizmetlerin izlenmesi için özel bir birim kurulacağını söyledi.

'Tespit edilerek vergi mükellefi yapılacaklar'

'Tespit edilerek vergi mükellefi yapılacaklar'

Ağbal, 'Kim olursa olsun, kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamda yürütenlerin hepsi ya kendiliğinden gelip vergi dairesine başvurup mükellef olacak ya da onları biz tespit edeceğiz ve resen kendilerini vergi mükellefi yaparak vergiyi tarh edeceğiz, yani onlardan kazandıkları bu paranın vergisi isteyeceğiz' değerlendirmesinde bulundu.

'18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi onun adına beyanname verecek'

'18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi onun adına beyanname verecek'

Video paylaşım siteleri gibi platformlardan gelir elde edenlerin de bu kapsamda olduğunu vurgulayan Ağbal, 'Vergi kanunlarına göre vergi mükellefi olmanın yaşı yok. Dolayısıyla hangi yaşta olursa olsun, 18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi onun adına beyanname verecek. Nereden kazanırsan kazan, ister internetten video yayınlayarak ister yine sanal ortamda mal veya hizmet satarak kazan, hepsinde vergi var' ifadesini kullandı.

Takipçi sayıları milyonları aşıyor

Takipçi sayıları milyonları aşıyor

Sosyal medyada en çok takipçisi olan isimlerden Enes Batur'un YouTube'da 6.974.361, Orkun Işıtmak'ın 4.675.626, Kafalar'ın (Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı) 3.508.00, Danla Bilic'in 1.684.435 takipçisi var. Kerimcan Durmaz'ın da 2.4 milyon Instagram takipçisi bulunuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
856
305
148
92
50
20
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
01011o011

2-3 saate video çekiyorlar, Youtube'a yüklüyorlar ve milyonları götürüyorlar. "Youtuberlar emek veriyor." diye tatava yapmayın. Hepsi saçma sapan içerik üret... Devamını Gör

Tayfun Türkan

Alınmalı biz asgari ücret alıp vergilerimizi ödüyorsak onlar da ödemeli

Evren Ateş

anlaşılan acil para lazım ..şeker fabrikalarıda yetmedi ..14 senede satılan devlet malı 60 milyar doları geçti ...98 yılına kadar ötv diye bir şey yoktu ....... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ÖZELLEŞTİRECEK bir şey kalmayınca DEVLETİN KASASINI mecburen vatandaştan topladıkları kat kat VERGİLERLE dolduracaklar. Başka yolu mu var. Devletin BAŞKA GEL... Devamını Gör