Görüş Bildir
Haberler
Sorulmasından Nefret Ettiğin Soru Ne?

Sorulmasından Nefret Ettiğin Soru Ne?

Belki misafirlikte belki yeni bir ortama girdiğimizde sorulmasından nefret ettiğimiz sorular vardır. 'N'olur bu sefer o soru bana sorulmasın' diye ter döksek de o sorulardan bir türlü kaçmayız. Sorulmasından nefret ettiğin sorunun ne olduğunu söylüyoruz.

Eğer hazırsan;

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Bize bu hobilerden birini seç bakalım.

3. Bize bu hobilerden birini seç bakalım.

4. Peki evlilik için daha kaç yılın var.

4. Peki evlilik için daha kaç yılın var.

5. Para harcama konusunda bu düşüncelerden hangisi sana daha yakın?

5. Para harcama konusunda bu düşüncelerden hangisi sana daha yakın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki bunlardan hangisini yapmazsın?

7. Sen insanlarda ilk neye dikkat edersin?

7. Sen insanlarda ilk neye dikkat edersin?

8. Son olarak asla yapmam dediğin şeyi seç.

Ne zaman evleneceksin?

Senin sorulmasından nefret ettiğin soru 'ne zaman evleneceksin?' oldu. Sürekli insanların başında senin evlenmelerini beklemeleri canını sıkmış olacak ki artık bu soruyu duymaya dayanamıyorsun. İsteyen istediği zaman evlenmeli çok haklısın. Hoş herkes evlenecek diye bir şey de yok. İtiraf edelim artık evlilik diye bir şeyde yok. İki insanın birbirleriyle bu kadar anlaşmaları zorken aynı evin içinde nasıl anlaşacaklar? Senin düşüncelerin bu seyirde devam ediyor olabilir veya şu an önceliğin kariyerin, ailen olabilir, kısacası evlenmek için önünde bir sürü engel olabilir. Bu önemli kararı kendin vermelisin. Çevrendekilerin baskıları ile süreci hızlandırmamalısın. En doğru ve olması gereken zamanı biz değil sen biliyorsun. Bu soru artık seni bunaltsa da üzgünüz daha çok duyacaksın. Çözüm olarak bu sonucu paylaşabilir ve insanların senin nefret ettiğin soruyu öğrenmelerini sağlayabilirsin.

Neden bu kadar çok para harcıyorsun?

Senin sorulmasından nefret ettiğin soru 'neden bu kadar çok para harcıyorsun?' Bu sorunun cevabını en az biz de senin kadar iyi biliyoruz. 'Var ki harcıyoruz' diyorsun içinden, çok da haklısın insanların daha da önemlisi ailenin harcadığın paraya karışmaları seni çıldırtıyor olabilir. Bu durum kimi çıldırtmıyor ki? İhtiyacın olabilir belki olmayabilir, keyfin istediği için alışveriş yapmışsındır. Dünyanın en saçma şeyini alsan da o an seni o mutlu etmiştir. Bunu hobi olarak düşünebilmeliler. Üzüldüğünde, sıkıldığında kendini direkt alışverişte buluyorsun. Bunu biz buradan anladık ama bir türlü onlar anlamadı. Sen onlara kulak asma çık bi' alışverişe kafan dağılsın. Sonucunu paylaşarak en nefret ettiğin soruyu öğrenmeleri sağlayabilirsin.

Sen biraz kilo mu aldın?

Senin sorulmasından nefret ettiğin soru 'sen biraz kilo mu aldın?' Yüzyıllar geçse de insanların bitmek bilmeyen kilo algısı hala maalesef devam etmekte. insanların mutlu olduğu, kendilerini iyi hissettiği kiloda olmaları yerine, kendi gözleri ile uygun gördükleri kiloya sokmaya çalışmalarını biz de anlamış değiliz. İstediğimiz kadar yemek yemeli ve kendimizi mutlu hissettiğimiz kiloda kalmalıyız. Bu kesinlikle kendi kararın olmalı. Başkalarının iki kilo daha versen iyi olur, 5 kilo alsan daha iyi görünürsün gibi cümlelerini duymak istemiyorsun. Bu soru cümlesini duyunca içinden neler geçirdiğinin farkındayız. Eğer biraz daha duyarsan neler söyleyeceğinin de... Bu nedenle bu soruyu sorduklarında artık 'mutlu olduğum kilodayım' demekle yetinebilirsin ya da sonucu paylaşarak insanların senin nefret ettiğin soruyu öğrenmelerini de sağlayabilirsin.

Ne kadar kazanıyorsun?

Senin sorulmasından nefret ettiğin soru tabii ki 'ne kadar kazanıyorsun?' Nezaketsiz ve görgü kurallarına hakim olmayan insanların sordukları bu soru kimin başına gelmedi ki? Söylesen bir dert söylemesen başka bir dert olan bu soru insanları zor durumda bırakmaktan başka bir şey değildir. İnsanların kazandıkları parayla bu kadar yakından ilgilenen kişilere anlam veremiyoruz. Sen de anlam veremiyorsun ve bu soruyu duyduğun an orayı terk etmek istiyorsun. Herkesin kazandığı kendine diyerek, bu lüzumsuz ve insanı strese sokan soru bütün insanlığa yasaklanmalı. Sen çevrene yasaklamak istiyorsan sonucunu paylaşabilir ve böylelikle sana bu soruyu sormamalarını sağlayabilirsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
42
31
13
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın