Görüş Bildir
Haberler
Son Dönemde İzleyici Ekrana Kilitleyen 2023 Yılının En İyi İspanyol Filmleri

etiket Son Dönemde İzleyici Ekrana Kilitleyen 2023 Yılının En İyi İspanyol Filmleri

masumiyet müzesi
23.11.2023 - 15:01 Son Güncelleme: 23.11.2023 - 17:08

Son dönemde hem beyaz perdede hem de Netflix'te öne çıkan İspanyol filmleri izleyici tarafından bu sene de sevilerek takip edildi. Bizde sizler için 2023 yılının en iyi İspanyol filmlerini listeledik.

Buyurun listeye birlikte göz atalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Tin & Tina

20. Tin & Tina

IMDb: 4.7

Özet: Yedi Avustralyalı genç, hafta sonu için değişiklik yapıp 'Cehennem' adı verilen büyüleyici güzelliğe sahip doğal bölgeye kampa gider. Kasabaya döndüklerinde geride bıraktıkları hayatlarından eser kalmadığını göreceklerdir.

Yönetmen: Rubin Stein

Oyuncular: Jaime Lorente, Milena Smit, Teresa Rabal,

19. Penceremden 2: Aramızdaki Deniz

19. Penceremden 2: Aramızdaki Deniz

IMDb: 5.0

Özet: Stocholm’de okumak için yaşadığı yerden ayrılan Ares, Raquel ile beklediklerinden daha zorlu uzak mesafe ilişkisi içindedir. Aradan geçen bir yılın ardından yeniden bir araya geldiklerinde, uzun ayrılık ve o dönemde tanıştıkları insanlar, onların kırılmaz olduğunu düşündükleri bağa meydan okur.

Yönetmen: Marçal Forès

Oyuncular: Clara Galle, Julio Peña (III), Guillermo Lasheras

18. Awareness

18. Awareness

IMDb: 5.2

Özet: Ian, babasıyla birlikte kenar mahallelerde yaşayan asi bir gençtir. Onlar, Ian'ın masum kurbanlar üzerinde görsel yanılsamalar oluşturma yeteneğini kullanıp, küçük dolandırıcılık yaparak geçimlerini sağlar. Ancak, güçleri kamuoyunda kontrolden çıkınca ve iki karşıt taraf onun peşine düştüğünde işler karmaşıklaşır.

Yönetmen:  Daniel Benmayor

Oyuncular:  Carlos Scholz, Pedro Alonso, María Pedraza

17. Bird Box: Barcelona

17. Bird Box: Barcelona

IMDb: 5.3

Özet: Gizemli bir güç, gören herkesin intihar etmesine neden olarak dünya nüfusunu kırıp geçirdikten sonra, Sebastian ve küçük kızı Anna, Barselona'nın ıssız sokaklarında hayatta kalmanın yolunu bulmaya çalışır. Ancak onlar, diğer hayatta kalanlarla güçlerini birleştirip güvenli bir sığınağa doğru yol alırken, görünmeyen yaratıklardan daha kötü bir tehdit büyür.

Yönetmen: David Pastor, Àlex Pastor

Oyuncular: Mario Casas, Georgina Campbell, Diego Calva

16. Lobo Feroz

16. Lobo Feroz

IMDb: 5.3

Özet: Çocuk katili olduğundan şüphelenilen bir kişinin izini süren bir dedektif suçtan tutuklandı, ancak bir yazım hatası nedeniyle serbest kalmasına izin verildi. Dedektif, hukuk sisteminin sağlayamayacağı adaleti sağlaması için öldürülen çocuğun annesinden yardım ister.

Yönetmen: Gustavo Hernandez

Oyuncular: Adriana Ugarte, Luna Fulgencio, Javier Gutierrez

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Phenomena

15. Phenomena

IMDb: 5.4

Özet: Paranormal olayları araştıran orta yaşlı üç kadın, liderleri Peder Pilón'un ortadan kaybolmasından sonra zorluklarla karşılaşır. Hepta Grubu'nun gerçek öyküsünden esinlendi.

Yönetmen: Carlos Therón

Oyuncular: Belén Rueda,Gracia Olayo,Toni Acosta

14. Infiesto

14. Infiesto

IMDb: 5.6

Özet: Koronavirüs hayatları altüst ederken iki dedektif, sorumlularını inatla bulmaya çalıştıkları kaçırılma olayının uğursuz bir düzenin parçası olduğunu fark eder.

Yönetmen: Patxi Amézcua

Oyuncular: Isak Férriz,Iria del Río, Juan Fernández

13. İlk Öpücükte Aşk

13. İlk Öpücükte Aşk

IMDb: 5.7

Özet: Geleceği görebilen Javier, nihayet hayatının aşkının kim olduğunu öğrenir. Ancak bir sorun vardır: Hayatının aşkı, en yakın arkadaşının sevgilisidir.

Yönetmen: Alauda Ruiz de Azua

Oyuncular: Álvaro Cervantes,Silvia Alonso,Susana Abaitua

12. Mumyalar

12. Mumyalar

IMDb: 5.9

Özet: Mumyalar, eski Mısır'da gizli bir yeraltı şehrinde yaşayan üç Mısırlı mumyanın eğlenceli maceralarını konu ediyor. Mısır’da yeryüzünün derinliklerinde 3000 yıllık bir mumya şehri bulunmaktadır. İmparatorluğun verdiği emir ile Prenses Nefer’in Thut ile evlenmesi gerekmektedir. Ancak Prenses de Thut da bu evliliğin gerçekleşmesini istemez. Çünkü Nefer, özgürlüğüne fazlasıyla düşkündür, Thut’un ise bağlılığa alerjisi vardır. Ancak tanrıların isteği yerine getirilmek zorundadır. Bu nedenle Thut, yedi gün içinde Nefer ile evlenmeli ve düğüne Firavun’un verdiği kadim yüzüğü getirmelidir.

Yönetmen: Juan Jesús García Galocha

Oyuncular:  Ana Esther Alborg, Roser Aldabó Arnau, Oscar Barberán

11. Şeytanın Düşmanı

11. Şeytanın Düşmanı

IMDb: 6.1

Özet: Şeytanın Düşmanı, Vatikan'ın baş şeytan kovucusu olarak görev yapan rahip Gabriele Amorth'un hayatına odaklanıyor. Gabriel Amorth, hayatı boyunca yüz binden fazle şeytan çıkarma gerçekleştiren ve Vatikan'ın baş şeytan kovucusu olarak görev yapan bir rahiptir. Yeni bir vaka Amorth’u bir varlık tarafından ele geçirildiği ortaya çıkan bir çocuğun başına götürür. Amorth’un görüşüne iblis istilasının arkasında şüphelendiği şeylerden fazlası vardır. Çocuğa musallat olan şeytanı çıkarmaya çalışan rahip, bu sırada asırlardır Vatikan’ın gizli tutmaya çalıştığı bir komployu ortaya çıkarır.

Yönetmen: Julius Avery

Oyuncular: Russell Crowe, Daniel Zovatto, Alex Essoe

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. My Fault

10. My Fault

IMDb: 6.2

Özet: Annesinin varlık biri olan William Lesiter ile evlenmesinin ardından, on yedi yaşındaki bağımsız ruhlu Noah, doğup büyüdüğü şehri, erkek arkadaşlarını, dostlarını geride bırakmak zorunda kalır. Annesiyle birlikte William'ın malikanesine tanışan Noah, orada üvey kardeşi Nick ile taşınır. Noah, kişiliklerinin çatışacağına inandığı Nick'in görünen hayatının arkasında dövüş, kumar ve yasadışı araba yarışlarıyla dolu gizli bir hayat yaşadığını keşfeder. Onlar tüm karşı çıkışlara rağmen kendilerini tutkulu bir aşkın içinde bulurlar.

Yönetmen: Domingo González

Oyuncular: Nicole Wallace, Gabriel Guevara, Marta Hazas

9. Nowhere

9. Nowhere

IMDb: 6.3

Özet: Distopik bir gelecekte İspanya hükümeti, kaynak yetersizliği nedeniyle çocukları, hamile kadınları ve yaşlıları ortadan kaldırmayı planlar. Hamile olan Mia, bu durumun ardından ülkeden kaçmaya karar verir. Kaçmak için bir konteynerde saklanan Mia, konteyner denize sürüklenince kendisini bir kabusun içerisinde bulur. Okyanusun ortasında tek başına sürüklenen Mia, hem kendi hem kızının hayatını kurtarmak için savaşmak zorundadır.

Yönetmen: Albert Pintó

Oyuncular: Anna Castillo, Tamar Novas, Tony Corvillo

8. Strange Way Of Life

8. Strange Way Of Life

IMDb: 6.3

Özet: Çiftlik sahibi Silva, 25 yılın ardından kasabanın şerifi olan eski aşkı Jake’i görmek için geri döner. Samimiyet, nostalji ve barışmayla geçen bir akşamın ardından, iki adamın bölgede işlenen bir suçla bağlantısı, bu buluşmanın hasret gidermekten fazlası olduğunu gösterir.

Yönetmen: Pedro Almodóvar

Oyuncular: Pedro Pascal, Ethan Hawke, Pedro Casablanc

7. Durdurulamaz

7. Durdurulamaz

IMDb: 6.4

Özet: Berlin’de yaşayan başarılı bir Amerikalı iş insanı olan Matt Turner’ın hayatı, bir sabah arabasıyla çocuklarını okula götürürken aldığı gizemli telefonla alt üst olur. Telefondaki gizemli ses ona arabasının altında bomba olduğunu ve kendisine verilen talimatları yerine getirmezse patlayacağını söyler. Arabasının içerisinde mahsur kalan Matt, ailesini korumak için kendisine verilen talimatları yerine getirmeye çalışır.

Yönetmen: Nimród Antal

Oyuncular: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell

6. UN Amor

6. UN Amor

IMDb: 7.0

Özet: Kırsal La Escapa köyüne yerleşen Nat, komşusu Andreas'ın rahatsız edici cinsel teklifini kabul eder ve bu, kendi kendini tüketen bir tutkunun yolunu açar.

Yönetmen: Isabel Coixet

Oyuncular: Laia Costa, Hovik Keuchkerian, Hugo Silva

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Saben Aquell

5. Saben Aquell

IMDb: 7.4

Özet: 60'lı yılların sonlarında genç bir kuyumcu olan Eugenio, Conchita'ya aşık olur ve ikisi müzikal bir ikili oluşturur. Müziği bıraktığında mizahçı olarak başlıyor ve sonunda İspanya'nın en önemli komedyenlerinden birine dönüşüyor.

Yönetmen: David Trueba

Oyuncular: David Verdaguer, Carolina Yuste, Cesar Tormo

4. The Quiet Maid

4. The Quiet Maid

IMDb: 7.5

Özet: Kolombiyalı genç bir kadın, zengin bir ailenin bereketli tatillerin tadını çıkardığı bir yazlık malikanede hizmetçi olarak çalışmaktadır. Kendisine söylendiği gibi sessiz ve tedbirlidir, ta ki yazın tadını çıkarmanın kendi yollarını bulabileceğini anlayana kadar.

Yönetmen: Miguel Faus

Oyuncular: Paula Grimaldo, Ariadna Gil, Luis Bermejo

3. Ibiza Blue

3. Ibiza Blue

IMDb: 7.7

Özet: Üç genç profesyonelin hayatı, pandemi sonrası karantinaya alınan İbiza'da kesişiyor; burada kişisel trajedilerinin üstesinden gelmeye, kendilerini yeniden keşfetmeye ve yollarına devam etmeye çalışacaklar.

Yönetmen: Jesús Lloveras

Oyuncular: Jesús Lloveras, Gonzala Bouza, Alicia Lorente

2. Kar Kardeşliği

2. Kar Kardeşliği

IMDb: 7.7

Özet: La Sociedad de la nieve, bir uçak kazasından sağ kurtulan insanların hayatta kalabilmek için verdikleri mücadeleyi konu ediyor. 1972'de, bir ragbi takımını Şili'ye uçurmak için kiralanan Uruguay Hava Kuvvetleri Uçuş 571, And Dağları'nın kalbindeki bir buzulda feci bir şekilde düşer. Kazada, 45 yolcudan sadece 29'u sağ kurtulur. Kendilerini dünyanın en zorlu ortamlarından birinde bulan yolcular, hayatta kalabilmek için aşırı önlemlere başvurmak zorunda kalır.

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Oyuncular: Enzo Vogrincic Roldán, Agustín Pardella, Matías Recalt

1. Robot Dreams

1. Robot Dreams

IMDb: 7.7

Özet: Robot Dreams, yalnızlığından kurtulmak için kendisine rorbot bir yol arkadaşı yapan Dog'un hikayesini konu ediyor. Manhattan’da yaşayan Dog, artık yalnız olmaktan iyice sıkılmıştır. Bir gün televizyonda izlediği reklamın ardından, kendisine robottan bir yol arkadaşı yapmaya karar verir. 

Yönetmen: Pablo Berger

Oyuncular: Ivan Labanda, Jose Garcia Tos, Graciela Molina

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın