Görüş Bildir
Haberler
Sömestr Tatilinde Türkiye’de Gezilecek 9 Yer

Sömestr Tatilinde Türkiye’de Gezilecek 9 Yer

gruppal com
26.09.2016 - 17:48

1. Bursa

1. Bursa

Çocuklu aileler için sömestr tatilinde Türkiye’nin en kolay ulaşılabilen ve en yakın yerlerinden biri olan Bursa, birbirinden şirin köyleri ve devasa kayak merkeziyle yarıyıl tatili için iyi bir tatil alternatifi olabilir. Uludağ Kayak Merkezi’nde 3-4 günlük kayak kurslarına katılarak kayak deneyimini yaşayabilir; ardından Bursa’nın Tirilye, Mudanya gibi popüler yerlerini gezebilirsiniz. Çocukların bayıldığı kartopu savaşları, karda sucuk, akşam eğlencelerine katılabilirsiniz. Sömestr tatili boyunca ünlü şarkıcıların konuk olduğu Uludağ’da dur durak demeden eğlenmeye ve unutulmaz bir tatile hazır olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. İzmir

2. İzmir

Kış aylarında diğer şehirler kadar çetin soğuklara maruz kalmadan çocuklar için inanılmaz güzel fırsatlar sunan şehir İzmir, sömestr tatiliniz için değerlendirmeye değer bir yer. Adnan Menderes Havalimanı’na 5 dakika mesafede konumlanan Uzay Kampı, Türkiye’de çocuklar için çeşitli geziler ve kurslar düzenliyor. Çocukların ufkunu genişleten uzay simülasyonlarından eğlenceli eğitimlere kadar sömestr tatilini hem keyifli hem de bilgili bir hale getirmeniz mümkün. Ayrıca İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda alışveriş yapabilir, Şirince Köyü ve Efes Antik Kenti’ni ziyaret edebilir ve kentte kurulan sirklere gidebilirsiniz.

3. Erzurum

3. Erzurum

Siz de sömestr tatilinde kayak yapmak isteyenlerdensiniz ünlü Palandöken Kayak Merkezi’nin yolunu tutmalısınız. Uludağ’a göre daha uygun fiyatlar karşılığında tatil fırsatı sunan Palandöken, kış mevsiminde birçok turistin akınına uğruyor. Erzurum Havalimanı’ndan 20 dakikada ulaşabileceğinizPalandöken Kayak Merkezi, Türkiye’nin en uzun kayak pistlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Kayak dersi, kayak kıyafetleri ve malzemeleri, konaklama imkanları gibi kolaylıklar sağlayan merkezde muhteşem bir kış tatili geçirebilirsiniz.

4. Kapadokya

4. Kapadokya

Kış aylarında bembeyaz karların altında peri bacaları o kadar güzel görünüyor ki; sırf manzarası için bile gidilmesi gereken yerlerden biri. Konaklamanın bahar ve yaz aylarına göre çok daha uygun olduğu Kapadokya’da mağara otellerde kalabilirsiniz. Ürgüp, Ihlara Vadisi, muazzam yeraltı şehirleri, Göreme gibi gezilecek yerlerinin epey fazla olduğu Kapadokya’da sömestr tatili, çok farklı bir deneyim yaşayarak geçebilir.

5. Batı Karadeniz

5. Batı Karadeniz

Milli parklar, yemyeşil yaylalar, doğayla iç içe kamp alanları, denize sıfır bisiklet rotaları, zengin bitki örtüleri, tertemiz bir hava, masmavi nehirler, kelimenin tam anlamıyla huzurun başkenti Batı Karadeniz’de şehir hayatından uzakta harika bir sömestr dönemi geçirebilirsiniz. 15 günlük sömestr tatili için Çoruh Nehri’nde rafting, Amasra’yı baştan sona gezme, bakir doğasıyla göz kamaştıran Bartın turu, Küre Dağları Milli Parkı’nda kamp yapma gibi sayısız alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

6. Pamukkale

6. Pamukkale

Pamukkale travertenleri, soğuk geçen günlere nazaran daha sıcak bir alternatif olabilir. Kaplıcalarda ve termal su kaynaklarının olduğu yerlerde sömestr tatilinizi geçirmek ekonomik anlamda oldukça uygun. Kaplıca suyunun bulunduğu otellerde konaklamak da farklı bir deneyim yaşatıyor. Siz de kayak merkezlerinden sıkıldıysanız sömestr tatilinizde Pamukkale’nin şifalı sularında tatil yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kastamonu

7. Kastamonu

Kastamonu’da konumlanan Ilgaz Dağları, aile dostu kayak tesisleri ve otelleriyle sömestr tatilinde en çok tercih edilen yerlerden biri. 40 metreye kadar uzanan göknarların arasından kayak yapmanın da hazzı bambaşka. Aralık ile Nisan ayları arasında hizmete açık olan Ilgaz Dağları tesislerinde çeşitli eğlence mekanları da bulunuyor.

8. Bolu

8. Bolu

Yedigöller ve Abant’ı ile dört mevsim tatil imkanları sunan Bolu’nun Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl isimli 7 gölünü mutlaka gezmelisiniz. Kış aylarında görkemli bir görünüme bürünen Bolu’da bakmaya doyamayacağınız manzara eşliğinde tatil yapmaya hazır olun.

9. Eskişehir

9. Eskişehir

Türkiye’de Venedik’i aratmayan kanallarında tekneyle tura çıkmak isterseniz eğer sizleri şöylece Eskişehir’e alalım. Gece hayatı ayrı, gündüz gezileri ayrı bir güzel olan Eskişehir’de yapacak o kadar çok şey var ki; 15 günlük sömestr tatilinizde keyifli vakitler geçirmeniz mümkün. Eskişehir’de yer alan Bilim Deney Merkezi gezilerine katılabilirsiniz. Merkezin içerisinde animatronik dinozor bölümü, üç boyutlu sinema odası, sihirli küre, çelik halatta bisiklet, uçan aynalar, kara delik bulunuyor. Buna ek olarak, Okul Turu, Kinetik Tur, Mekanik Tur, Potansiyel Tur, Adrenalin Tur gibi farklı konseptteki turlardan birini tercih edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
14
5
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Kaya

Güzel bir liste daha: https://gorulesiyer.com/post/kisin-turkiye-de-gezilecek-sehirler/