Görüş Bildir
Haberler
Snapchat İle Fark Yaratan Markalar

Snapchat İle Fark Yaratan Markalar

Yüksel Venedik
28.08.2014 - 17:35 Son Güncelleme: 29.08.2014 - 00:28

Snapchat İle Fark Yaratan Markalar

Son günlerde ön plana çıkmaya başlayan ve popülerliğini her geçen gün arttıran Snapchat'i artık neredeyse duymayan kalmadı. Facebook'un 3 milyar dolarlık satın alma teklifini reddeden Snapchat, dijital dünyada bir dev olma yolunda hızla ilerliyor. 

Twitter, Facebook, Tumblr, Instagram gibi mecraların markalar için dijital pazarlamada ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu zaten biliyoruz, ancak yenilikçi uygulamalar ile yenilikçi modelleri uygulayan markalar bu konuda fark yaratıyor! Dijitalde müşterilerine her kanaldan ulaşan ve takip mesafesinin açılmasına izin vermeyen markaların son gözdelerinden biri de Snapchat. Ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmasa da, dünyada Snapchat ile müşterisine ulaşan birçok firma var. 

'O markalar'ı ve dijital pazarlama metotlarını Snapchat özelinde sizler için derledik. İşte dünyadan ve Türkiye'den örneklerle 'Snapchat' furyası!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Handles

Handles

New York merkezli bir dondurulmuş yoğurt zinciri olan Handles, müşterilerine Snapchat ile etkin bir şekilde ulaşan firmalar arasında. 

Handles, yılbaşı döneminde Snapchat üzerinden lokasyon bilgileri ve fotoğrafları ile dönüş yapan takipçilerine % 16, % 50 ve % 90 gibi promosyon kodları vermiş.

Kullanıcı adı: love16handles

Taco Bell

Taco Bell

Gıda zinciri Taco Bell de, Nisan 2013'te adım attığı Snapchat'e en erken adapte olan markalardan birisi oldu.

Beefy Crunch Burrito

Beefy Crunch Burrito

Taco Bell, sevilen ürünlerinden olan Beefy Crunch Burrito ile ilgili fotoğraflar paylaşarak, müşterilerini mağazaya çağırırken. 

Kullanıcı adı: tacobell

Acura

Acura

Acura, Honda'nın 1986'dan günümüze kadar yalnızca ABD, Hong Kong ve Kanada'daki lüks otomobiller için kullandığı bir marka. Twitter'da ciddi bir takipçi kitlesine sahip olan Acura, Snapchat'te yeni bir modelinin prototipi NSX2in 6 saniyelik tanıtım videosunu markayı takip eden ilk 100 kişi ile paylaşmış.

Kullanıcı adı: acura_insider

NSX Prototype Video - from NSX Snapchat Campaign

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karmaloop

Karmaloop

Ağırlıklı olarak gençlerin tercih ettiği bir giyim tarzının temsilcilerinden olan Karmaloop, klasik kanalların yanında hedef kitlesi olan gençlerin yer aldığı Tumblr'da da aktif bir marka. Türkiye'de de bilinen, ürünleri ile karşımıza çıkan marka Snapchat üzerinden çeşitli promosyon kodları ile kitlesine ulaşıyor.

Kullanıcı adı: karmaloop.com

Snapchat üzerinden promosyon kodu

Snapchat üzerinden promosyon kodu

GrupHub

GrubHub Snapchat kampanyası

GrubHub Snapchat kampanyası

New Orleans Saints

New Orleans Saints

Bu sefer bir yemek zinciri ya da giyim sitesi ile değil, bir Amerikan futbolu takımı ile karşılaştık. New Orleans Saints, maçlardan önce önemli anları Snapchat ile taraftarları ile paylaşıyor!

Kullanıcı adı: Saints

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saints'in bir Snapchat paylaşımı

Saints'in bir Snapchat paylaşımı

MTV İngiltere

MTV İngiltere

MTV İtalya, altıncı sezonuna giren TV serisi Geordie Shore için Snapchat üzerinden bir kampanya yürüttü. Gala günlerinde kırmızı halıdan fotoğraflar, sahne arkası görüntüleri ve oyunculara dair bilgilendirmeler takipçilere bu şekilde ulaştı!

Kullanıcı adı: MTVgeordieshore

MTV İngiltere ve Snapchat tarzı

MTV İngiltere ve Snapchat tarzı

Türkiye'de Snapchat'i kullanan ilk ve tek marka olan Mavi'nin bir Snapchat kampanyası

Türkiye'de Snapchat'i kullanan ilk ve tek marka olan Mavi'nin bir Snapchat kampanyası

Peki ya sonra?

Snapchat, Türkiye'de de markaların yeni yeni keşfetmeye başladığı bir araç. Türkiye'de Snapchat'i ilk kullanan markalardan biri Mavi oldu. Ancak henüz Mavi dışında bir marka, bu mecrada öne çıkmış değil.

İlerleyen dönemde ise yeni markaların Snapchat'te karşımıza çıkmasının muhtemel olduğunu söyleyebiliriz. 

Sebeplerine gelirsek, bu yeni uygulama aracılığı ile markalar insanlar ile doğrudan, samimi bir etkileşim yaratabiliyor ve yapılabilecek örnek uygulamalar;

-Yarışmaları duyurmak, (Mavi örneği)

-Yeni bir ürün ile ilgili bilgi vermek, (Acura'nın model tanıtımı)

-İndirim kodu, kuponu göndermek, (Bunu yapmayan markayı dövüyorlar)

-Sahne arkasından paylaşımlar, (MTV UK örneği, TV ve sinema etkinlikleri için)

-Vine tarzı videolar yaratmak, (My Story seçeneği ile, bir hikaye bile yaratılabilir!)

En son ve en önemli avantaj da, son derece düşük bütçe ile (GSM operatörlerine ödenen aylık 3G internet ücreti) geniş bir kesime ulaşabilmek.

Kaynaklar: Bigumigu, Mashable, SEJournal.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0