Görüş Bildir
Haberler
Size Gözümüz Gibi Bakıyoruz: Zamanı Geriye Almanıza Yardımcı Olacak Göz Çevresi Bakımı Önerileri

Size Gözümüz Gibi Bakıyoruz: Zamanı Geriye Almanıza Yardımcı Olacak Göz Çevresi Bakımı Önerileri

29.01.2022 - 10:30

Göz çevresindeki cilt, yüzümüzün diğer bölgelerinden yaklaşık 7 kat daha ince. Dolayısıyla bu bölge, kolajen eksikliği ve dış faktörlerden kaynaklanan hasarlara karşı daha duyarlı. Genellikle yaşlanmanın ilk belirtileri de göz çevresinde hissediliyor. Bu nedenle, yüzümüzde daha genç bir duruş istiyorsak göz çevresi bakımına daha çok özen göstermemiz gerek. Peki nasıl? İşte daha genç bir duruş için A’dan Z’ye göz çevresi bakımı tüyoları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nemi eksik etmeyin.

Nemi eksik etmeyin.

Cilt nem kaybettiğinde esnekliği azalır ve mimik bölgelerinde kırışıklıklar ortaya çıkabilir. Ancak gerekli nemi geri kazandığında cilt katmanları besleniyor, böylece çizgi ve kırışıklık görünümlerini azaltmak mümkün oluyor. Diğer cilt bölgelerinde olduğu gibi göz çevresi için de nem en önemli faktör. Bu nedenle göz çevresini doğru bir ürünler düzenli olarak nemlendirmek gerekiyor. Bu aşamada göz çevresi için özel olarak üretilmiş krem ve serumları tercih etmekte fayda var. Ancak bazı durumlarda yüz nemlendiricileri de göz altına uygulanabiliyor. Ancak nemlendirici kremin göz etrafı için de uygun olup olmadığından mutlaka emin olmalısınız.

Göz makyajınızı temizlerken nazik olun.

Göz makyajınızı temizlerken nazik olun.

Kırışıksız ve aydınlık bir göz çevresi için makyajınızı yaparken gösterdiğiniz sabrı temizlerken de göstermelisiniz. Hem göz makyajınızı çıkarırken hem göz çevrenize ürün uygularken nazik davranmalısınız. Aksi halde bölgeyi tahriş edebileceğiniz gibi özelikle göz kapağı ve kazayağı bölgelerinde kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olabilirsiniz. Hassas bir bakım rutini için makyajınızı çıkarırken göz makyajı temizleyicinizi bir pamuğa dökerek nazikçe silin. Silerken pamuğu yavaşça dışa doğru hareket ettirin ve makyajınız tamamen temizlenene kadar tekrarlayın.

Güneşten korunun.

Güneşten korunun.

Güneşe fazla maruz kalma, ciltte yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını hızlandırır. Bununla birlikte zararlı güneş ışınları göz altlarının koyulaşmasına neden olabilir. Korunmak içinse göz çevresi için uygun bir güneş kremi kurtarıcınız olacak. Çok faktörlü bir güneş kremini cilt bakım rutininizin bir parçası haline getirmeli ve her gün uygulamalısınız. Uygulama sırasında göz kapaklarınızı da unutmayın. Ayrıca tam olarak korunmak için, doğrudan güneşe çıktığınızda UV koruması olan bir güneş gözlüğü de etkili bir çözüm olabilir.

Kendinizi masajla şımartın.

Kendinizi masajla şımartın.

Göz çevresi için önemli bir diğer bakım adımı ise şişkinliklerin giderilmesi. Yorgun olduğunuzda veya iyi uyumadığınızda daha belirgin göründüğünü fark ettiğiniz göz şişliklerinden kurtulmak için basit bir masaj işinizi görebilir. Gözlerinizin altına masaj yapmak, göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve şişliklerin giderilmesini sağlar. Ayrıca masaj uygulaması koyu renk halkalardan kurtulmak için de etkili bir yöntemdir. Göz altı masajı için yüzük parmağınızla gözünüzün iç köşesinden dışa doğru hafifçe vurun, ardından fazla sıvıyı lenf düğümlerinize getirmek için şakaklarınızdan aşağı doğru hareket ettirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuzu azaltın.

Tuzu azaltın.

Göz etrafındaki şişlikleri, koru renk halkaları ve kırışıklıkları azaltmak için tuz tüketimini sınırlandırın. Kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olabilecek kereviz, kara lahana, kuşkonmaz ve muz gibi gıdaları daha sık tüketin. İltihabı ve şişliği azaltmaya yardımcı olan ve esnek, sağlıklı cildi destekleyen bol miktarda antioksidan alın. Gün içinde bol bol su tüketmeyi de ihmal etmeyin. Detoks etkisi için suyunuza dilimlenmiş portakal, salatalık veya limon eklemeyi de deneyebilirsiniz.

Gece bakımını ihmal etmeyin.

Gece bakımını ihmal etmeyin.

Kendinizi bir gece cilt bakım rutini oluşturun. Gece rutininizde göz çevresi bakımına da zaman ayırın. Uyumadan önce mutlaka göz makyajınızı temizleyin. Temiz göz altlarınıza az miktarda göz çevresi serumu sürün. Kolajen miktarını artırmak ve yaşlanma belirtilerini azaltmak için C vitamini, aminoguanidin açısından zengin bir göz serumu kullanmalısınız. Retinol, hyaluronik asit, polipeptitler, B, C ve K vitaminleri ve seramid gibi etkili bileşenler içeren göz bakım ürünlerini tercih etmelisiniz.

Yorgun gözlerinizi yeşil çayla dinlendirin.

Yorgun gözlerinizi yeşil çayla dinlendirin.

Gün içindeki yorgunluğunuzun belirgin çizgiler halinde göz çevrenize yerleşmesini istemiyorsanız, göz kapaklarınızı yeşil çay buz küpleriyle dinlendirebilirsiniz. Bu yöntem buz ve yeşil çayın gücünü birleştiriyor! Bir demlik yeşil çay demleyin ve soğuduktan sonra bir buz kalıbına dökün. Gözlerinizdeki yorgunluğu almak için buz küplerinden birkaç tanesini çıkarın ve bir kağıt havluya sarın. Birkaç dakika, gözleriniz daha iyi hissedene kadar gözünüzün üzerinde tutun. Hem uyanmanıza yardımcı olması hem gözlerinize taze ve genç bir görünüm kazandırması için bu işlemi sabah rutininizin bir parçası haline getirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın