Görüş Bildir
Haberler
Sınav Stresi Çocuk Üzerinde Açık Kalp Ameliyatı Etkisi Yapıyor

Sınav Stresi Çocuk Üzerinde Açık Kalp Ameliyatı Etkisi Yapıyor

Caner
24.02.2015 - 21:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Melikşah Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan, sınav stresinin öğrenci üzerinde açık kalp ameliyatı etkisi oluşturduğunu söyledi. Velileri uyaran Doğan, “Eğer sizler sürekli baskı kurarak öğrenciyi strese sokarsanız, çocuk yapabileceğinin en düşüğünü yapar.” dedi.

Bu sene 15 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) sayılı günler kaldı. Öğrenciler son hazırlıklarını yapıyor. Bu çerçevede Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri de 'YGS’ye Hazırlanan Öğrenciye Ailenin Yaklaşımı Nasıl Olmalı?' konulu bir seminer düzenledi. Melikşah Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan, son sınıf öğrencilerinin velilerine konuştu. Doğan, sınav sürecinde velinin sergilediği sözlü ve bedeni tavrın öğrenciye aynen yansıdığını söyledi.

Veli olarak sakin ve soğukkanlı olmanın önemli olduğunu vurgulayan Doğan, “Eğer bizler sürekli baskı kurar ve çocuğu strese sokarsak, o yapabileceğinin en düşüğünü yapar. Çocuklarımıza ‘senin elinden gelenin en iyisini yapacağını biliyorum’ yaklaşımında olmalıyız. Eğer biz bu şekilde davranır bunu sözlerimizle de desteklersek, çocuğumuz elinden gelenin en iyisini yapacaktır.” uyarısında bulundu.

Sınav stresinin açık kalp ameliyatı stresiyle aynı olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan, “Unutmayalım ki Türkiye’de sınava hazırlanan bir çocuk, açık kalp ameliyatı olan birinden daha fazla stres hormonu salgılıyor ve çok yıpranıyor.” dedi. YGS’de çocukların zekasının değil masa başında oturup çalışmasının ölçüldüğünü ifade eden Doğan, “Öğrencimizin kişiliğini ve değerini ölçmüyor. Bu sınav minimum gereklilikleri sağlamakla ilgilidir. Gerisi beceri. Onun için anne babalar soğukkanlı olmalı ki çocuk da stres yapmasın.” diye konuştu.

Çocukların yarının dünyası için hazırlanması gerektiğini vurgulayan Doğan, “Çocuk, değişime hazır olmalı ve başkaları için değil kendisi için çalışmalı.” dedi. Seminerde gönüllü bir veli üzerinde de stres uygulaması yapıldı. Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Doğan, velilerden gelen sorulara da cevap verdi.

Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0