Görüş Bildir
Haberler
Sıkılmadan izleyebileceğiniz 30 yabancı dizi önerisi

Sıkılmadan izleyebileceğiniz 30 yabancı dizi önerisi

Hüseyin Keskin
19.03.2015 - 22:26 Son Güncelleme: 21.03.2015 - 19:06

1 - Da Vinci's Demons

Da Vinci's Demons Konusu: Yapımcılığını Batman ve Blade serilerinden tanıdığımız David S. Goyer'ın üstlendiği dizide Tom Riley ve Laura Haddock başrollerde yer alıyor. Leonardo Da Vinci'nin sır gibi saklanan gençliğinin konu alındığı dizide insanüstü zekaya sahip genç bir adam ile karşılaşıyoruz. 25 yaşında geleceği şekillendirmeye ve özgür kılmaya çalışan Leonardo; tarihi yalnızca gerçekleri örtbas etmek için kullananlara karşı, silah olarak sadece zekasını kullandığı bir savaş başlatıyor. Tek başına mücadele verdiği bu savaşta aklını yitirmenin sınırlarına yaklaşırken gerçek ve yalan, geçmiş ve gelecek gibi olgular arasındaki çelişkileri çözmeye uğraşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 - Once Upon a Time

Hepsi sonsuza kadar mutlu mesut yaşadılar. Ya da herkesin bu cümleye inanması sağlandı. Şimdi 28 yaşında olan Emma Swan kendisine nasıl bakacağını biliyor çünkü bebekken terk edildiğinden beri o bunu zaten yapıyor ama onunda yıllar önce terk ettiği oğlu onu tekrar buluyor ve işte her şey burada değişmeye başlıyor... Henry şimdi 10 yaşında ve Emma'nın yardımına muhtaç. Çünkü Henry aslında Emma'nın alternatif bir dünyadan geldiğine ve Pamuk Prenses ve yakışıklı Prens'in kızı olduğunu inanıyor... Sahip olduğu masallar kitabına göre, onu Korkunç Cadı'nın lanetinden korumak için başka bir diyara göndermeleri gerekiyordu bu sayede cadı masallar ülkesinde kapana kısılmış, zamanda donmuş olacaktı ama tabi ki Emma bu hikayenin bir kelimesine bile inanmamaktadır. Emma bu küçük çocuğu alıp yaşadığı yer olan Storybrooke'a götürür fakat Henry'nin durumuna endişelendiğini için bir süre orda kalmaya karar verir. Orda geçirdiği zamanda Storybrooke'ta çok daha değişik şeyler döndüğünden şüphelenecektir. Orası sihrin unutulduğu ama gücünün de çok yakında hissedildiği, tüm masal karakterlerinin yaşadığı ama bir zamanlar kim olduklarını hatırlamadıkları bir yerdir. Tüm dünyaların geleceğe dair verecekleri bu epik savaşta Emma'nın kaderini kabullenmesi ve çılgınlar gibi savaşması gerekmektedir.

3 - Heroes

Özel güçlerini keşfedene dek sıradan olduklarını düşünüyorlardı. Amerikan televizyonlarında en çok heyecan yaratan dizi Heroes. Dizinin adının 'kahramanlar' olmasına bakıp, alıştığınız süper kahraman karakterlerini bu dizide görmeyi henüz beklemeyin. Çünkü Heroes olağanüstü birtakım güçler geliştirdiklerini keşfeden sıradan insanları konu eden bir dizi. Dolayısıyla süper kahramanlığa dair farklı bir yaklaşıma, ilginç karakterlere ve çok sürükleyici bir öyküye sahip. Kahramanlarımız yeni gelişen özel güçlerinin hayatlarına etkisiyle baş etmeye, bu güçlerin kaynağını ve sebebini öğrenmeye çalışırken, onları teker teker bir araya getirecek büyük resim de aydınlanacak. Bedeni kendini hızla onaranından, geleceği tuale aktarana, zaman ve uzam içinde hareket edebilene kadar farklı özel yetenekler geliştiren insanların kaderi dünyanın kaderini belirleyecek.

4 - Spartacus

Spartacus Amerika imzalı tarihi dizilerden bir tanesidir. Aksiyon severler tarafından oldukça rağbet gören bu dizi ilk sezonu çekildikten sonra bir kesintiye uğramıştır. Başrol oyuncusu olarak yer alan oyuncunun lenf kanseri olmasının üzerine onun yerine başka bir oyuncu tayin edilerek dizi kaldığı yerden devam etmeye başlamıştır. 

Roma yaşam tarzını anlatan bu tarihi dizide dram ve macera unsurları bir hayli ön plandadır. Tarihi gerçekliklere perde tutan bu dizi biyografi özelliği de taşımaktadır. Glaber tarafından satın alınan Spartacus hayatına köle olarak devam etmeye başlar. Karısını da başka bir tüccara satan bu adam onu gladyatör olarak kullanmak konusunda kararlıdır. Bir süre ona boyun eğen başrol oyuncusu kısa bir süre sonra köleler arasındaki yönetimi ele alarak isyan çıkarmayı başarır.

Spartacus o adamın elinden kurtulmayı başarır ancak sonrasında başka birisine esir düşmekten kurtulamaz. Fakat arenada kendisi için çalışacağı adamla bir anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşma karşılığında dövüşmeyi kabul eden bu oyuncu karşılığında karısının bulunması olayına kendisini tamamen adamıştır.

5 - Agents Of S.H.I.E.L.D

Agents Of S.H.I.E.L.D Dizisi Konusu: The Avengers'taki rolünden sonra, Ajan Phil Coulson (Clark Gregg) dünya çapında hukuki yaptırım örgütü S.H.I.E.L.D.'e geri dönüyor. Henüz sınıflandırılmamış olayları çözmek için eğitimli ajanlardan oluşan küçük bir ekip kuruyor. Ekipte dövüş ve casusluk konusunda uzman olan Ajan Grant Ward (Brett Dalton), pilot ve dövüş sanatları ustası Ajan Melinda May (Ming-Na Wen) ve zeki ama çok da sosyal olmayan bilim adamları Ajan Leo Fitz (Iain De Caestecker) ile Ajan Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge) yer alıyor. Bunların yanı sıra, ekibe bilgisayar hacker'ı bir sivil olan Skye (Chloe Bennet) de katılıyor. İnsan ruhunun umudunu ve merakını gösteren bu destansı maceraya hazırlanın. Bu Süper kahramanların, uzaylıların ve olağan dışı şeylerin dünyası. Dizi insanların durumunu süper güçleri olmayan S.H.I.E.L.D ajanlarının gözünden anlatıyor ve birlikten kuvvet doğacağını, böylece dünyada bir farklılık yaratabileceğimizi ileri sürüyor. Agents Of S.H.I.E.L.D dizisinin İMDB Puanı: 7.4 . Agents Of S.H.I.E.L.D Dizisinde Samuel L. Jackson , Cobie Smulders oyuncuları oynamaktadır.

6 - Fargo

18 dalda Emmy adayı olan yeni dizi Fargo, Coen Biraderler’in aynı adlı Oscar ödüllü filmini bir doz kara mizah ve bir doz da “Minnesota havası”yla harmanlayarak beyazekrana taşıyor.

Coen Biraderler’in kült filmi Fargo’yu kim unutabilir ki. Başarılı performanslar, Minnesota’nın uçsuz bucaksız karlı coğrafyasında sonsuzluğa uzanan kadrajlar ve pek tabi Coen kardeşlerin taklit edilemez kara mizah anlayışı. Şimdi en sevdiğiniz filmin, en sevdiğiniz dizi olmasına hazır mısınız? Yapımcı koltuğunda yine Coen Biraderler’in yer aldığı, yaratıcı koltuğuna ise Bones dizisinin tecrübeli yazarı ve yapımcısı Noah Hawley’in oturduğu dizi, 18 dalda Emmy ödülüne aday gösterilerek şimdiden çok ses getirdi. 

YILIN EN PRESTİJLİ DİZİSİNDEN YILDIZ KADRO

Yılın en prestijli dizilerinden biri olan Fargo, kadrosuyla da öne çıkıyor. Etrafındaki herkesin küçümsediği pasif bir karakter olan Lester Nygaard’ın hayatı, bir gün kiralık katil Lorne Malvo ile tanışmasıyla değişir. İkisinin etrafında şekillenecek cinayetleri çözme görevi ise Şerif Molly Solverson ve polis memuru Gus Grimly düşer. Sinema yıldızı Billy Bob Thorton, Sherlock dizisi ve Hobbit filmiyle yıldızı parlayan Martin Sheen, Colin Hanks ve Allison Tolman’in bu başrolleri paylaştığı dizinin diğer oyuncuları arasında sinema ve TV’nin emektar karakter oyuncularından Oliver Platt, Private Practice’in yıldızı Kate Walsh, Dexter ile TV’ye transfer olan ünlü aktör Keith Carradine, Breaking Bad’in Avukat Saul’u Bob Odenkirk ve Sunny in Philadelphia oyuncusu Glenn Howerton yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7 - Teen Wolf

Scott McCall, bir kurt adam tarafından ısırılınca artık sonsuza kadar o da bir kurt adam olur. Artan cesaret, süper işitme ve güven gibi hayatında olumlu değişiklikler olsa da, birlikte gelen tehlikelerle de yüzleşmek zorunda kalacaktır.

8 - Sherlock

Sherlock! Geçtiğimiz sene sinemada büyük beğeni bulan Sherlock Holmes mini dizi olarak BBC One’da yeniden hayat buluyor. Sherlock Holmes’ü Benedict Cumberbatch ve sadık yardımcı olan Dr. Watson’ı ise Martin Freeman canlandırıcak. Kadronun devamında Bayan Hudson’ı Una Stubbs, Müfettiş Lestrade’ı Rupert Graves ve Molly Hooper’ı Louise Brealey rolünde karşımıza çıkıcak.

9 - Doctor Who

'Açılın, ben Doktor'um!' İngiltere'de izlenme rekorları kıran, dünyanın dört bir yanında büyük hayran kitleleri edinen BBC imzalı kült yapım. Televizyon tarihinin en uzun soluklu ve en başarılı bilimkurgu dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçen İngiliz menşeli Doctor Who, 2005’te baştan aşağı yenilenen versiyonuyla izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Yayın hayatına 1963’te başlayan kült dizi, yaptığı zaman yolculuklarıyla kötülerin en büyük düşmanı haline gelen Doktor adlı eğlenceli bir karakterin etrafında dönüyor. Başrolde izleyeceğimiz ünlü İngiliz oyuncu Christopher Eccleston, seneler içinde Doktor’u canlandıran dokuzuncu aktör olmanın gururunu yaşıyor. Yardımcısıyla birlikte İngilizlere özgü sıradan bir polis kulübesine girip, zamanlar ve mekanlar arası yolculuklara çıkan Doktor’un nefes kesen maceraları, bugüne kadar 39 ayrı ödüle layık görüldü.

10 - Fringe

Fringe, J. J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci tarafından kurgulanan Amerikan bilim kurgu dizisi. Dizide Kamu Güvenlik Teşkilatı denetimi altındaki FBI'ın bir kolu olan ve Boston, Massachusetts merkezli Fringe Bölümü anlatılmaktadır.

11 - Prison Break

Prison Break Bir yapı mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) işlememiş olduğu bir suçtan idam cezasına çarptırılan abisi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işleri kendi eline alır. Mükkemmel kurgulanmış kaçış planıyla abisini kurtarmak için bir bankayı soyar ve abisinin bulunduğu hapisaneye gönderilir. Michael planını uygulmaya başladıktan sonra hesaba katmadığı tek bir şeyin olduğunu anlar: İnsanlar. Ünlü bir mafya tetikcisi olan John Abruzzi (Peter Stormare), çocuk tecavüzcüsü ve katil T-Bag (Robert Knepper) ve azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır... hdfilminadresi.com iyi seyirler diler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12 - Lost

Lost Dizisi Konusu: Lost izle Korkunç bir uçak kazası.. Bir adada mahsur kalan kazazedeler ve adada keşfettikleri gizemler... Bizleri her yıl adanın yepyeni bilinmezleri ve karakterler arasındaki akıl almaz bağlantılarla şaşkına çeviren, şok edici sahneler ve kafa karıştırıcı sorular denince akla ilk gelen televizyon dizisi olan LOST'a, dünya üzerinde 7'den 70'e tüm televizyon izleyicilerinin beğenisini kazanmaya ve izleyiciye bilimin, mantığın akıl almaz koridorlarını keşfettirmeye devam ediyor. Dizinin ana konusu olan ada dışında, karakterleriyle de izleyiciyi kendisine bağlayan LOST, sıkı karakterleri, aralarındaki uçurumları ve bol drama yüklü hikayeleriyle her hafta bizleri mest etmeye devam ediyor. 16 yıldır adada tekrar etmekte olan bir telsiz mesajından tutun, insanları öldüren, ormanda sürünerek ilerleyen ve kıvılcım sesleri çıkaran bir Siyah Duman'a, Ötekiler'in hayatına, Dharma Girişim'in birbirinden ilginç deney ve aktivitelerine, adada kurulmuş istasyonlarda 108 dakikada bir dizinin favori rakamlarını girerek elektromanyetik bir akımı durdurmaya, psikolojik deneylere; sırlara ve gizemlere, ihanetlere, aşklara, kaçışlara, insanların geçmişlerindeki kalıcı olaylarla ilgili birtakım izleri adada tekrar yaşamalarına kadar her şey bu dizide... LOST sizi ada çevresinde kurduğu bambaşka bir evrene davet ediyor!

13 - Dexter

Dexter'la tanışın... Karanlık düşlerine şahit olun. Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir! Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil: Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor. Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter'ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış. Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir 'karanlık tarafı' olabileceğinden şüphelenmiyor Dexter, şaşırtıcı olay örgüsüne ve kahramanına rağmen, ilk bölümünden itibaren en sevilen diziler arasında yerini aldı. Bu başarıda, iki kez Altın Küre ve oyuncuların meslek kuruluşu SAG ödülüne aday olan, televizyon eleştirmenlerinin En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Michael C. Hall'un da büyük payı var. Dexter, sizi bir katilin zihninin kanlı derinliklerinde dolaşmaya çıkarırken, Six Feet Under'dan tanıdığımız Michael C. Hall onu sempatik ve karizmatik kılarak bütün etik anlayışınızı değiştirecek. Onunla bağ kurarsanız kendinizi suçlu hissetmeyin.

14- Breaking Bad

Bir Zamanlar Bir Kimya Öğretmeni Zincirleme Bir Tepki Başlattı! Sıradan bir kimya öğretmeni olan Walter White'ın öleceğini öğrenince uyuşturucu üreticiliğine kadar uzanan özgürleşme deneyimi, çarpıcı bir kara mizaha dönüşüyor. Doktor, hasta olduğunuzu ve yaşamak için iki seneniz kaldığını söyledi... Ne yapardınız? Dünyayı gezmek, sevdiklerinizle vakit geçirmek, asla cesaret edemediğiniz bir şeyi denemek... Tüm bunlar sizin için bir seçenek olabilir. Ancak Walter White için durum biraz farklı. The X-Files'ın yapımcısı Vince Gillian'ın imzasını taşıyan Breaking Bad, ölümle yüzleşen sıradan bir adamın sıradışı hikayesini anlatıyor. Walter, eşi ve engelli oğlu Jr. ile New Mexico'da tüm hayatını kurallara göre yaşayan kendi halinde bir kimya öğretmeniyken, ölümcül safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Yaşamak için iki senesi kalmıştır. Bu haberle sarsılan White, hayatının denklemini değiştirir. Tüm günlük endişelerden ve toplumun dayattığı sınırlamalardan sıyrılarak yeni bir adama dönüşür... Kimya bilgilerini farklı bir neden için, uyuşturucu üretip satmak için kullanan bir adam. Amacı ölümünden sonra ailesinin geçinebilmesini sağlayacak parayı kazanmaktır. Ancak işler kontrolden çıkar. Basit bir aile babasının uyuşturucu çetesinin elebaşına dönüşmesinin komik ama aynı zamanda duygu yüklü hikayesini kaçırmayın. Hele Malcolm in the Middle'ın babası Bryan Cranston, Emmy'ye aday gösterilen ve 'Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazanan Walter rolünde hayatının performansını sunarken.

15 - The Walking Dead

Ölüp ölüp dirileceksiniz! The Shawshank Redemption ve The Green Mile’ın Oscar adayı yazar ve yönetmeni Frank Darabont’un imzasını taşıyan The Walking Dead ile tüyler ürpertici bir deneyime hazır olun. Eviniz son teknoloji bir güvenlik sistemiyle donatılmış, yaşadığınız ülke, dünyanın en güçlü ordusuna, en etkili silahlarına sahip olabilir. İnsanlık, uzayın derinliklerini keşfetmeye başlamış, doğanın kanunlarına başkaldırıyor, laboratuvarda koyun klonluyor olabilir. Peki bütün bunlar kendinizi güvende hissetmeniz için yeter mi? Hayatını toplumun refahını korumaya adamış şerif yardımcısı Rick Grimes için bu sorunun cevabı evet idi. Ta ki nedeni belirsiz bir zombi istilası, dünyayı mahşer yerine çevirene kadar... Bir çizgi roman serisinin TV uyaralaması olan The Walking Dead’de, silahlı bir çatışmada vurulduktan sonra komaya giren şerif yardımcısı Rick Grimes, hastanede tek başına uyanıyor. Etrafta sadece cesetler kalmış. Ailesinin bu korkunç saldırıdan kurtulan şanslı insanlar arasında olduğuna inanan Rick, onları bulmak için yola koyuluyor. Fakat ailesine ulaşmak için aç zombileri aşması, geçmişinden şeytanlarla savaşması ve insanlığını sorgulaması gerekiyor. Mini dizi olarak tasarlanan fakat gördüğü yoğun ilgi üzerine uzun soluklu bir projeye dönüştürülen yapımın duygusal yoğunluğunun arkasındaki isim, The Shawshank Redemption ve The Green Mile’ın Oscar adayı yazar ve yönetmeni Frank Darabont. Dizinin senaristliğini de üstlenen Darabont’a Alien ve Terminator üçlemesinin yapımcısı Gale Anne Hurd eşlik ediyor.

16 - Hannibal

Özel ajan olan Will Graham (Hugh Dancy), FBI ile birlikte bir seri katilin peşinde olan yetenekli bir suçlu profili çıkarma uzmanıdır. Graham’in kendine özgü düşünme tarzı suçlularla ve seri katillerle empati kurma yeteneği vermiştir. Ancak yakalamaya çalıştığı son katilin zihni Will için bile oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ülkenin ileri gelen psikiyatrlarından biri olan Dr. Hannibal Lecter’dan (Mads Mikkelsen) yardım ister. Dahi doktorun uzmanlığıyla silahlanan Will ve Hannibal (katil olduğunu sadece izleyici bilmektedir) mükemmel bir ortaklık oluştururlar. Hatta ikilinin yakalayamayacağı bir katil olmadığı düşünülür. Ama Will gerçeği öğrenirse…

İçeriğin Devamı Aşağıda

17 - Game Of Thrones

Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar’ın kalesi Kışyarı’nın kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark kendisini Demir Taht’ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard’ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar’ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtalarında ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir.

18 - The Flash

The Flash izle : Cw, bir başka Dc evreni kahramanı olan Flash'ın dizi çalışmalarına başladı. DC elemanlarından Geoff Johnsun yazacağı ve iki Arrow yaratıcısının -Andrew Kreisberg ve Greg Berlanti- da yer alacağı, Central City Flashine odaklanan projeye kanal tarafından hız verilmiş durumda. Dizi, Central City Polis Biriminin adli laboratuarının bir üyesi olan ve günlerini suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplamakla, daha teatral lezzeti olan kötü adamları ise süper hızını ve kırmızı tulumunu kullanarak yakalamakla geçiren Barry Allen'ın yaşadığı maceraları konu alacak. Flash haftalık formatta kullanılacak konuya ve kötü adamlara sahip olacak.

19 - Vikings

Vikings, bizleri yılın büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan İskandinavya'lı savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler'in bulunduğu çağa, 8. yüzyıl ile 11. yüzyıl arasında yaşanan Viking Devri'ne götürecek. Dizinin hikayesi ise gerçek yaşama ve karakterlere dayanıyor. Gerçek bir tarihsel figür olan, dönemin en büyük ve en popüler Viking kahramanlarından biri olarak nitelenen, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin başına adeta bela olan Ragnar Lothbrok'un maceraları ve yaşadıkları ekranlara yansıyacak. Savaşlardaki başarılar, dönemin önemli isimleri ve bırakılan bazı sanat eserleri gibi konuları anlatan saga adı verilen kahramanlık destanlarında sıkça ismi geçen ve savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnar Lothbrok'un Viking kabilelerinin liderliğine doğru yükseliş sürecine odaklanılacak.

20 - The Big Bang Theory

KARŞIT DÜNYALAR ÇARPIŞINCA... En büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaş, güzel bir kızla karşılaşınca ne yaparlar? The Big Bang Theory, işte o karşılaşma anında gerçekleşen büyük patlama ve sonrasını anlatan bir komedi dizisi... Okullarda 'inek' olarak tabir edilen öğrencileri hatırlarsınız. Kafalarını kitaptan kaldırmazlar, derslerden daha önemli bir hadise yoktur hayatlarında ve ilerleyen yıllarda ya matematikçi olurlar ya da fizikçi. Bazıları şansı yaver giderse bilim dalında Nobel ödülü bile alabilir. Ama gelin görün ki insanlarla daha doğrusu karşı cinsle ilişkilerin denklemini bir türlü çözemezler. The Big Bang Theory, tam da böyle iki arkadaşın öyküsünü anlatıyor. Leonard ve Sheldon adlarındaki iki arkadaşın oturdukları apartmanda yan dairelerine yeni bir komşu taşınır. Adı Penny olan bu komşu güzeller güzeli bir sarışındır. Üstelik maceralı bir ilişkiden daha yeni sapasağlam ayakta çıkmıştır. Penny, zekaları gereğinden fazla ilerlemiş, ancak kızlar konusunda oldukça geri kalmış bu yeni iki komşusuna hayat hakkında öğretebileceği bir şeyleri olduğunu düşünmektedir. Yaşanacak olanlar da zaman içinde onun ne kadar haklı olduğunu gösterecektir.

21 - Merlin

Büyü Onun Kaderi! Büyülü bir çağ, mitlerin gerçek olduğu bir diyar... Krallığın kaderi Merlin adında genç bir adamın omuzlarında. Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi'yle buluşuyor, Orta Çağ efsanesi ekranlarda yaşanıyor... İngiliz yapımı Merlin'de sihrin ve doğaüstü yaratıkların diyarı Camelot'ta bir efsanenin doğuşuna tanık olacağız. Kral Uther tarafından yönetilen Birleşik Krallık’ta büyücülerin sihir yapmalarının yasaklandığı bir dönemde, doğaüstü yeteneklere sahip Merlin adında genç bir adamın yolu ileride tahta geçecek Prens Arthur’la kesişir. İki genç adamın rekabetle başlayan tanışıklıkları kısa sürede dostluğa dönüşecek ve ülkelerinin kaderinde büyük rol oynayacaktır. Tarihin en büyük büyücü efsanesi Merlin'in gençlik yılları, fantastik dizi tutkunlarını ekran başına toplayacak. Merlin, Katie McGrath, Bradliy James Colin Morgan ve Angel Coulby gibi yıldızı parlayan genç oyunculardan oluşan bir kadroya sahip. Merlin’de baş karakterlere eşlik eden iki önemli figürse tecrübeli ve yetkin oyuncular tarafından canlandırılıyor. Buffy the Vampire Slayer'da Avcı gözetmeni Giles rolüyle tanıdığımız Anthony Head Kral Uther'i canlandırırken, Merlin'e yol gösteren Büyük Ejderha'yı Oscar adayı aktör John Hurt seslendiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22 - Elementary

New York Polis Departmanı’nın çözülmesi imkansız davaları çözmesine yardım eden ikilinin günümüze uyarlanmış versiyonu ELEMENTARY’de Sherlock Holmes’u Jonny Lee Miller, Dr. Joan Watson’ı ise Lucy Liu canlandırıyor. Londra’da itibarını yitirdikten sonra rehabilitasyondan kaçan Sherlock zengin babasının en kötü kabusuyla –ciddi bir arkadaş olan Dr. Watson ile- yaşamaya zorladığı Manhattan’a geliyor. Üç yıl önce bir hastasını ve lisansını kaybedene dek başarılı bir cerrah olan Watson yeni işini insanlara yardım edebileceği ve cezasını ödeyebileceği bir fırsat olarak görmektedir. Ancak, huzursuz Sherlock eski müşterileri gibi değildir.  Sherlock Watson’a bir bağımlılık uzmanı olarak üzerinde uyguladığı çalışmalarının hiçbirinin kendisine uygun olmadığını ve kendi rehabilitasyon sonrası rejimini bulduğunu söyler: New York City’de polis danışmanı olarak çalışmak. Watson’ın huysuz Sherlock’a yeni işinde eşlik etmekten başka çaresi yoktur. Sherlock da Watson’ın tıbbi geçmişinden yararlanabileceğini düşünür. Watson da aslında araştırmacı bir yönünün de olduğunu keşfeder.  Sherlock’un polis dostu Yüzbaşı Tobias “Toby” Gregson (Aidan Quinn) Scotland Yard’daki deneyimlerinden Sherlock’un davaları kapatmakta usta olduğunu bilmektedir, bu nedenle onu takımın bir parçası olarak karşılar. Artık New York sokaklarında davaları çözmek için özgürce koşuşturan yaramaz Sherlock’un onu dizginleyecek birisine ihtiyacı olduğu açıktır. Bu iş de Watson’a düşmektedir.

23 - Chicago Fire

Amerika’nın kahramanları; herkes diğer tarafa koşarken düşünmeden tehlikenin içine giren cesur adamlar ve kadınlar. Ancak işin büyük sorumlulukları kişisel bir özveri de gerektiriyor. Büyük şöhretler ve büyük egolar işi başarma ve anlık kararlar verme baskısıyla birleşince ekip üyelerini karşı karşıya getirebiliyor. İçlerinden birinin başına trajik bir olay gelir ve herkes birbirini suçlamaya başlar.  Bir boşanmanın eşiğinde olan Matthew Casey işine devam etmeye çalışır ancak Kurtarma Bölüğünün küstah Kelly Severide’ı ile çatışmaya da devam eder. İkisi de hayatını kaybeden ekip üyeleri için birbirini suçlamaktadır. Ancak acil bir durum gelip çattığında, farklılıklarını ve çatışmalarını bir kenara bırakıp birbirleri için her şeylerini feda edebilecek noktaya gelirler. “Chicago Fire” Amerika’nın en asil mesleklerinden birinin iç yüzünü detaylı bir şekilde gözler önüne seriyor.

24 - Oz

Oswald Hapishanesi'ne hoş geldiniz... Ama Oz adıyla da bilinen bu özel hapishaneye adım attığınzda, 'hoş bulduk' demek de biraz zorlanacaksınız; çünkü Oz'da sınır tanımayan, sert olaylara tanıklık edecek ve mahkûmlarla gardiyanların nasıl bir psikolojiye sahip olduklarını çok daha iyi anlayacaksınız...  Suçluları ıslah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus (Kinney) tarafından yönetilen bu cezaevinin tüm sakinleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilimek için mücadele veriyor; çete üyeleri, eşcinseller, Latinler, Müslümanlar... Kimi uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanabilmek için savaşıyor. Kimi paranın peşinde; kumar oynayarak ya da başka türlü dümenlerle paraya kavuşmaya çalışıyor. Bazı mahkûmlar ise sadece tahliye olabilecekleri günü görebilmek için hayatta kalmaya çalışıyor, hatta sadece yarını görebilmek için.

25 - Helix

Dizi, potansiyel bir salgını araştırmak için Kuzey Kutbuna giden ve Hastalık Kontrol Merkezindeki bilim adamlarından oluşan bir ekibi konu alır. Oradayken, kendilerini insanlığın geleceğine karar verebilecek bir yaşa ya da öl durumunda sıkışmış bulurlar.  Battlestar Galactica'nın yaratıcısı Roland D. Moore'u bir defa daha harikalar yaratırken görmek isteyenler bu diziyi merakla bekliyorlar. Ayrıca Contact gibi kendi türünün güzel örneklerinden olan bir yapımın yardımcı yapımcısı Lynda Obst da projenin içinde. Bu kadar da değil, bir başka efsane Lost'un yapımcısı Steven Maeda da onlara destek veriyor.

26 - Manhattan

1943 yılında New Mexico’da küçük, tenha bir kasabada birlikte yaşayan ve gizli bir proje olan dünyanın ilk atom bombası üzerinde çalışan bilim insanları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27 - The Fosters

Lezbiyen bir çift ve onların hem evlat ednilmiş hem de öz çocuklarından oluşan ailesinin hikayesini anlatan The Fosters’ta işler oldukça karışık; bu ailede 2 anne var, hem öz hem üvey çocuklar var hem de aile üyeleri farklı ırklardan!  Okul müdireliği yapan Lena (Sherri Saum) ile Polis memuru olan Stef (Teri Polo) lezbiyen bir çifttir. Çift Stef’in önceki evliliğinden olan oğlu Brandon (David Lambert) ile birlikte evlat edindikleri ikiz kardeşler Mariana (Cierra Ramirez) ve Jesus’a (Jake T. Austin) bakmaktadırlar. Lena, ömrü farklı bakıcı ailelerin evinde geçmiş sorunlu genç Callie (Maia Mitchell) ile karşılaşır ve çift Callie’i de ailelerine katmaya karar verirler.

28 - Shameless

Sahtekarlık onda, alkol onda... Chicago varoşlarının bağrından kopan en çarpık ailenin reisi Frank Gallagher tanıyıp tanıyabileceğiniz en utanmaz adam. BAFTA ödüllü İngiliz dizisinin Amerikan versiyonunda Emmy ödüllü aktör William H. Macy ve Emmy Rossum başrolde. ABD’de yayınlandığı kanalda yedi senenin en yüksek reytingine ulaşan dizi, şimdiden eleştirmenlerin gözdesi.

29 - The Following

Ünlü seri katil JOE CARROLL (James Purefoy) ölüm hücresinden kaçar ve yeni bir çılgınlığa soyunur. Bunun üzerine FBI, eski ajan RYAN HARDY'i (Kevin Bacon) davaya danışmanlık yapması için departmana geri çağırır. Artık göz önünde olmayan Hardy, edebiyat öğretmenliği yaptığı Virginia Üniversitesi'nin kampüsünde 14 kız öğrenciyi öldüren Carroll'ın dokuz yıl önce yakalanıp hapse atılmasından sorumludur. Hardy, Carroll'la ilgili her şeyi bilmektedir. Belki psikolojik ve entelektüel anlamda tek dengidir. Ancak yıllar önce Carroll davasını çözen Ryan Hardy artık farklı bir adamdır.  Bu seri katili yakalamak için harcadığı süre boyunca hem fiziksel hem de zihinsel olarak yaralanmış olan Hardy sahadan ayrılalı uzun zaman olmuştur. Bu soruşturma Hardy'nin kurtuluşudur, harekete geçme çağrısıdır.

30 - Family Guy

Emmy adayı çizgi dizi “Family Guy”ın kahramanları, üç çocuklu, orta halli bir aile. Ani geri dönüşleri ve ilgisiz kültürel referanslarıyla, yaygın ve sadık bir hayran kitlesi var.  Son yılların en fazla heyecan yaratan çizgi dizisi Family Guy, The Simpsons’a benzer bir aile çevresinde geçiyor. Baba işçi, aile orta halli, üç çocukları, bir de köpekleri var. Baba Peter Griffin sık sık kendi antikalıklarının ceremesini çeken Katolik bir İrlandalı-Amerikalı. Dizi devam ederken, kısmen de Afrikalı-Amerikalı olduğunu öğreniyor. Oysa hiç de karaderiliye benzer hali yok. Karısı Louis piyano öğretmeni ama esas olarak evkadını. Louis, zengin ve sosyetik Pewterschmidt ailesinden geliyor. Yeniyetme kızları Meg Griffin, çirkinliği yüzünden hep şaka konusu oluyor. Oğul Chris ise, pek çok yönden babasının genç bir versiyonundan farksız.  Family Guy, 1990’ların ortasında, dizinin yaratıcısı olan Seth MacFarlane’in yaptığı yaklaşık 10’ar dakikalık iki kısa filmden doğdu. İki ana karakteri vardı: Aptalca şeyler yapan şişman, yaşlı, saçları açılmış Larry ile, çoğu insandan daha akıllı olan konuşan köpek Steve. Bu filmlerin ikincisi, 1997’de Cartoon Network’te yayınlandı. Fox yöneticileri iki kısa filmi de gördü ve MacFarlane’e, onların üzerine kurulmuş bir dizi geliştirme şansı verdi. Sonuçta ortaya Family Guy çıktı. MacFarlane dizinin bütün senaryolarını yazmıyor. Ama aralarında Peter, Brian, Stewie, Glenn Quagmire, Tom Tucker ve başkalarının da bulunduğu pek çok karakteri seslendiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0