Görüş Bildir
Haberler
Sığınmacı Kamplarında Ölüm Tehlikesi Artıyor

Sığınmacı Kamplarında Ölüm Tehlikesi Artıyor

ATKN
08.01.2016 - 22:28 Son Güncelleme: 08.01.2016 - 23:17

Türkiye sınırına yakın bölgede kurulan kamplarda yaşayan Suriyeliler, havaların soğumasıyla zor günler geçiriyor. Soğuktan en çok çocukların etkilendiğini belirten İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani yardım Vakfı Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, 'Sığınmacı kamplarında don olayları nedeni ile ölüm tehlikesi artıyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralarında Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin karşısındaki Atme Kasabası'nın da bulunduğu Türkiye sınırına yakın yerleşim yerlerinin kırsalında 300 kampın bulunduğunu ve bu kamplarda iç savaş nedeniyle evlerini terk ederek gelen yaklaşık 350 bin Suriyeli'nin kaldığını belirten Burak Karacaoğlu, sığınmacıların kış nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyledi.

Kampta kalanların derme çatma çadırlarda ve sağlıksız ortamda yaşamını sürdürmeye çalıştığını, olumsuzluklardan ise en çok çocukların etkilendiğini belirten Karacaoğlu, 'Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan sığınmacı kamplarında don olayları nedeni ile ölüm tehlikesi artıyor. 5 yıldır bombalar altında yaşamaya devam eden mazlum Suriye halkına kış da ağır bir yük getiriyor. Sıcaklıkların sıfırın altına inmesi ile birlikte don olayı olması ise kaçınılmaz. Halk yaşadığı ortamda hem kışın ağır yüzü ve hem de çamurla mücadele ediyor' diye konuştu.

'Her yüz kişiden 30'u çeşitli hastalıklarla boğuşuyor'

'Her yüz kişiden 30'u çeşitli hastalıklarla boğuşuyor'

Kamplarda salgın hastalıkların da ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Burak Karacaoğlu, 'Kamplarda yaşayan her yüz kişiden 30'u çeşitli hastalıklarla boğuşuyor. Geçtiğimiz yıllarda 20'nin üzerinde bebek çadır kentlerde donarak hayatını kaybetmişti' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

sadece çocuklara acıdım o kadar.diğerleri de o kadar kaçakçı botlarında,soğukta vb. sebeplerle ölmek yerine gidip ülkeleri için savaşsalar,en azından gözümde... Devamını Gör

Daltonsan

Ya bi yandan acıyorum bir yandan da açlıktan kırılıyolrar ama habire doğuruyorlar ya. Bu ne abi herbirinde 15 çocuk tabi doyuramazsın karnını. Sevişme kardeş... Devamını Gör

okisi

her ailede 10 çocuk ne demek biliyomusun hepsi dilense 50 lira getirse günde 500 lira eder ayda 15 binlira başka sözüm yok.

elif ayaydın

Allah kimseyi vatansız bırakmasın.