Görüş Bildir
Haberler
Sherlock Holmes, James Bond, Iron Man! Tarihi Kişilerden İlham Alan 10 Ünlü Kurgusal Karakter

Sherlock Holmes, James Bond, Iron Man! Tarihi Kişilerden İlham Alan 10 Ünlü Kurgusal Karakter

Merhabalar. Sinemada öyle karakterler var ki nasıl ortaya çıktıkları hep merak edilir. Bu içerikte severek izlediğimiz, kitaplarını okuduğumuz kurgusal karakterlerin kimlerden esinlenilerek yaratıldığını listeledim.

Keyifli okumalar dilerim.

Kaynak: https://bibliolifestyle.com/famous-fi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sherlock Holmes

1. Sherlock Holmes

Sherlock Holmes, tüm zamanların en ünlü kurgusal dedektiflerinden biridir. Sir Arthur Conan Doyle tarafından Joseph Bell adlı gerçek hayattaki bir doktordan esinlenilerek yaratılmıştır. Bell, suçları çözmek için gözlem gücünü kullanan bir Edinburgh cerrahıydı. Hatta zaman zaman polise danışmanlık da yapardı.

2. James Bond

2. James Bond

James Bond, gerçek bir insandan ilham alınarak yaratılan bir başka tanınmış kurgusal karakterdir. James Bond kitaplarının yazarı Ian Fleming, karakteri birkaç farklı kişiye dayandırdı. Bunlardan biri, 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz gizli ajanı olan Forest Yeo-Thomas'tı. Yeo-Thomas, yakalanmadan kaçma yeteneği nedeniyle 'Beyaz Tavşan' olarak biliniyordu.

3. Peter Pan

3. Peter Pan

Peter Pan, beş gerçek erkek çocuktan ilham alarak yaratılan ve sevilen bir çocuk karakteridir. Peter Pan'ın yazarı JM Barrie, hikayeye ilham veren beş çocuğa şöyle açıkladı. Arthur ve Sylvia Llewelyn Davies'in oğulları George, John (Jack), Peter, Michael ve Nicholas (Nico) Llewelyn Davies. Barrie, ailenin yakın bir arkadaşıydı ve aynı beş çocuktan ilham aldı.

4. Dracula

4. Dracula

Drakula, gerçek bir insandan ilham alan bir başka ünlü kurgusal karakterdir. Drakula'nın yazarı Bram Stoker, karakteri, acımasızlığıyla tanınan ve düşmanlarını kazıklara oturttuğu söylenen Eflak Prensi (bugünkü Romanya) Vlad III olarak da bilinen gerçek hayattaki Kazıklı Voyvoda'ya dayandırdı.

5. Hannibal Lecter

5. Hannibal Lecter

Hannibal Lecter karakteri Alfredo Ballí Treviño'dan esinlenmiştir. Treviño, hastalarını öldürmek ve yamyamlamaktan suçlu bulunan Meksikalı bir doktordu. Kuzuların Sessizliği'nin yazarı Thomas Harris, Lecter'i 1960'larda tanıştığı ve genç yazar üzerinde çok güçlü bir etki bırakan Treviño'ya dayandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dorian Gray

6. Dorian Gray

Dorian Gray karakteri, John Gray adında gerçek hayattaki bir adamdan esinlenmiştir. Gray, Dorian Gray'in Portresi kitabının yazarı Oscar Wilde ile arkadaş olan İngiliz bir şairdi. Wilde, Dorian Gray karakterini John Gray'e dayandırmıştır.

7. Moby Dick

7. Moby Dick

Moby Dick karakteri, Mocha Dick adlı gerçek hayattaki bir balinadan esinlenmiştir. Mocha Dick, Pasifik Okyanusu'nda yaşayan bir ispermeçet balinasıydı. Gemilere saldırmasıyla tanınıyordu ve 20'den fazla denizciyi öldürdüğü söyleniyordu. Moby Dick'in yazarı Herman Melville, karakteri Mocha Dick'e dayandırmıştır.

8. Demir Adam

8. Demir Adam

Iron Man olarak da bilinen Tony Stark karakteri, Howard Hughes adlı gerçek hayattaki bir adamdan esinlenmiştir. Hughes, dünyanın ilk başarılı helikopterini üreten Amerikalı bir iş adamı ve mucitti. Ayrıca o zamanlar yapılmış en büyük uçak olan Spruce Goose'u da geliştirdi. Iron Man'in yaratıcısı Stan Lee, Tony Stark'ı Howard Hughes'a dayandırdı.

9. Profesör Moriarty

9. Profesör Moriarty

Profesör Moriarty'nin karakteri, Adam Worth adlı gerçek hayattaki bir kişiden esinlenmiştir. Worth, 'Suçun Napolyonu' olarak bilinen, Almanya doğumlu bir Amerikan suç dehasıydı. 19. yüzyılın sonlarında İngiltere ve Avrupa'da aktifti. Sherlock Holmes hikayelerinin yazarı Arthur Conan Doyle, Moriarty'yi Adam Worth'a dayandırdı.

10. Kedi Kadın

10. Kedi Kadın

Catwoman namı diğer Selina Kyle karakteri Bob Kane ve Bill Finger tarafından yaratıldı. Bob Kane, aktris olan Jean Harlow, Hedy Lamarr ve kendi kuzeni Ruth Steele'den ilham aldığını söyledi. Steele, 'Kedi Kız' adı altında performans sergileyen Amerikalı bir dansçı ve akrobattı. 1930'larda ve 1940'larda aktifti. Catwoman'ın yaratıcılarından biri olan Bill Finger da karakteri kendi karısı Norma'dan esinlenerek oluşturmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz gerçek insanlardan ilham alarak yaratılan başka hangi kurgusal karakterleri biliyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ulanyum falcon

Revenant 'taki ayı Volkan Demirel 'den ilham alındı.:))