Görüş Bildir
Haberler
Aynı Oyuncunun Hem Kahraman Hem de Kötü Karakter Rolünde Performans Gösterdiği Filmler

Aynı Oyuncunun Hem Kahraman Hem de Kötü Karakter Rolünde Performans Gösterdiği Filmler

Sinema oyuncuları  genellikle aynı filmde iki rolü oynayarak yeteneklerini gösterebilir ancak bazı filmlerde kahramanı ve kötü adamı aynı oyuncunun oynaması oldukça karmaşık bir karakter yolculuğudur. Bu rolleri izlemek de her zaman keyiflidir. Efektler geliştikçe oyuncuların oynadığı iki veya daha fazla karakterin sahneleri bile birbiriyle paylaşılabilir. Bu içerikte bir filmde hem kahramanın hem de onun zıt karakterinin yer aldığı 10 filmi listeledik.

Keyifli seyirler dilerim.

Kaynak: https://www.cbr.com/movie-actors-play...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Devil's Double (2011)

1. The Devil's Double (2011)

Film, Saddam Hüseyin'in oğlu Uday'ın eski sınıf arkadaşı Latif Yahia'yı onun kendisiymiş gibi davranması için nasıl tuttuğunun gerçek hikayesine dayanıyor. Latif de ailesine zarar gelmesin diye işi kabul etmek zorunda kalıyor ve yeni görevini isteksizce yerine getiriyor. Ancak Latif, Uday'in abartılı ama giderek yıkıcı hale gelen playboy yaşam tarzına tanık olduktan sonra kaçış planı yapıyor. Dominic Cooper hem Uday hem de Latif karakterini dengeli ama sert bir şekilde oynuyor.

2. The Adventures of Pluto Nash (2002)

2. The Adventures of Pluto Nash (2002)
cdn-www.comingsoon.net

Eddie Murphy'nin sevilen ama az hatırlanan filmlerinden biri, komedyen Pluto Nash olarak canlandırdığı The Adventures of Pluto Nash'tir. Filmde Pluto, ayda konuşlanmış bir girişimci ve eski hükümlüdür. Kulübünün Rex Crater adında acımasız bir iş adamı tarafından ele geçirilmesini önlemesi gerekir. Ancak düşmanı Crater da Murphy tarafından oynanan Nash'in bir klonudur. Film vasat sayılmasına rağmen Murphy her iki rolde de harika bir iş çıkarıyor.

3. Goosebumps (2015)

3. Goosebumps (2015)

Goosebumps, R. L. Stine'nin kitap serisinin eğlenceli ve keyifli bir film uyarlamasıdır. Goosebumps'ın merkezinde hem R. L. Stine'ı hem de Slappy the Dummy'i oynayan Jack Black var. Slappy, Stine'ın diğer karakterlerini gerçek dünyaya salarak kargaşaya neden olan yaramaz bir yaratımıdır.

4. Doctor Strange (2016)

4. Doctor Strange (2016)

Doctor Strange'i izleyenler, Benedict Cumberbatch'in filmde aslında iki rolü olduğunu bilmeyebilir. Yüce Büyücü rolünü oynamanın yanı sıra, yetenekli oyuncu aynı zamanda kötü Dormammu'yu da oynuyor ve Dormammu'nun kendi fiziksel formu yok.

5. The Santa Clause 2 (2002)

5. The Santa Clause 2 (2002)

The Santa Clause 2'de, Tim Allen'in oynadığı Noel Baba, bir Bayan Claus bulması ve bir sonraki Noel arifesinden önce evlenmesi gerektiğini keşfeder. Evlenmezse Noel Baba olamaz. O Kuzey Kutbu'ndan uzaktayken, Noel Baba'nın animatronik bir kopyası kendisi dönene kadar yerini alır. Ne yazık ki bu 'oyuncak Noel Baba' Noel Baba kural kitabını çok ciddiye alır ve Kuzey Kutbu'nu ele geçirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Double (2013)

6. The Double (2013)

Richard Ayoade'nin yönetmenliğini yaptığı The Double filminde Jesse Eisenberg, patronu, James Simon adında bir adamı işe aldığında hayatı alt üst olan çekingen bir ofis çalışanı olan ve adı Simon James olan bir adamı canlandırıyor. James tam olarak Simon'a benziyor ama kişilik olarak onun tam tersi. James, Simon'ın kişisel hayatında iyileşmesine yardım etmeye karar verir, ancak James'in niyeti iyi değildir.

7. Logan (2017)

7. Logan (2017)

Hugh Jackman'ın Wolverine'i ekranda birçok ölümcül düşmana karşı çıktı. ancak bunlardan en ölümcülü, Alkali-Transigen  tarafından yaratılan ve Wolverine'in klonu olan X-24 olmalı. X-24, savaşta Wolverine'i kolayca yenebilen akılsız bir ölüm makinesidir. Filmde Jackman, Wolverine'i her zaman sert, çekici ama empati yapabilen biri gibi oynarken X-24'ü oynadığında tam tersi oluyor. Klon olan Jackman tamamen acımasız ve ürkütücüdür.

8. The Nutty Professor (1996)

8. The Nutty Professor (1996)

Eddie Murphy, The Nutty Professor'ün 1996 yılındaki yapımında, hem nazik ve bilinçli profesör Sherman Klump'ı hem de daha karizmatik ama kaostan hoşlanan Buddy Love'ı oynuyor. Sherman olarak Murphy, sevimli ve komik bir karaktere bürünüyor. Buddy rolündeyse Murphy'i en şeytani hallerinde bile komik ve eğlenceli olan yanını izliyoruz.

9. Austin Powers: International Man Of Mystery (1997)

9. Austin Powers: International Man Of Mystery (1997)

Eddie Murphy gibi, Mike Myers da Austin Powers üçlemesi de dahil olmak üzere bazı filmlerinde birden fazla karakteri oynadı. 1997 yapımı Austin Powers: International Man of Mystery filminde Myers, süper casus Austin Powers ve olağanüstü tuhaf Belçikalı düşmanı Dr. Evil rolüne aynı anda hayat verdi.  Austin ve Dr. Evil sırasıyla James Bond ve Ernest Blofeld'in üst düzey komedi versiyonlarıdır. Myers, Austin'in gülünç kadınsı doğasını canlandırıyor ve Bond'un kadınları büyülemesi ve romantikliğiyle dalga geçiyor.

10. X (2022)

10. X (2022)

Ti West'in yönetmenliğini yaptığı slasher filmi X, başrol oyuncusu Mia Goth'un birbirinden çok farklı iki performans sergilemesi nedeniyle öne çıkıyor. Filmde Goth, hem yetişkin film endüstrisinde iz bırakmak isteyen hevesli bir oyuncu olan Maxine Minx'i hem de çiftliği Maxine ve şirket tarafından film yapılmak için kullanılan yaşlı bir kadın olan Pearl'ü canlandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

🎬︎

Bu filmleri daha önce izlediniz mi? Aynı anda zıt karakterleri oynayan oyuncular ve filmleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deborah Crimson

bayılıyorum bu kızın içeriklerine. Sitenin hakkını veren tek kişi. Tebrik ederim.

İnsane Duran

Tamam da bu listenin assolisti: Cem YILMAZ olmalı. O kadar GORA AROG ...

Aerolaconic

Bu türün en iyi örneği Van Damme'nin Replicant filmidir.