Görüş Bildir
Haberler
Sezonun Merak Uyandıran ve Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Tiyatro Oyunu

etiket Sezonun Merak Uyandıran ve Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Tiyatro Oyunu

Mehmet Nas
15.10.2016 - 10:56

Yerlerinizi ayırtın... Bu sezon sahnelenecek ve mutlaka izlemeniz gereken birbirinden güzel 10 tiyatro oyununu sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Torun İstiyorum | Moda Sahnesi

1. Torun İstiyorum | Moda Sahnesi

Kısa zamanda hatırı sayılır bir takipçi kitlesine erişen Moda Sahnesi, sezonun iddialı işlerinden biriyle kapılarını açıyor. Thomas Jonigk’in yazdığı, dilimize Siber Arslan Yeşilay’ın çevirdiği ve Kemal Aydoğan’ın yönettiği oyunun oyuncu kadrosunda Nazan Kesal, Münircan Cindoruk, Caner Cindoruk, Aslı Samaz, Hülya Gülşen, Bülent Çolak ve Ahsen Özercan var. 

Hemen hemen yaptıkları bütün oyunlarla merak uyandırmayı başaran Moda Sahnesi’nin 'Torun İstiyorum' adlı oyununun da ilgi göreceği aşikar.

2. Kozalar | Pangar

2. Kozalar | Pangar

Uluslar arası Avignon Tiyatro Festivali’ne giderek büyük sükse yapan Pangar, sezonun merak edilen oyunlarından Kozalar’ı seyircisiyle buluşturacak. Usta yazar Adalet Ağaoğlu imzası taşıyan oyunun yönetmeni ise seyircinin çok sevdiği isimlerden Ayşenil Şamlıoğlu. 

Demet Evgar, Binnur Kaya ve Esra Dermancıoğlu’nun rol aldığı Kozalar, şimdiden pek çok tiyatro severin listesinde bulunmakta. Oyunu ay sonunda Zorlu PSM’de seyredebilirsiniz.

3. İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu? | Tiyatro Adam

3. İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu? | Tiyatro Adam

İki sezon önce sahneledikleri Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı ile büyük bir

çıkış yakalayan Tiyatro Adam, yeni sezonda bir Nazım Hikmet oyunuyla

izleyicisinin karşısında olacak: İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu… 

Stalin sonrası bir sorgulama dönemini kaleme almış olan ünlü şair Nazım Hikmet’in bu metnini sahneye taşıyan isim ise Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda başarılı işlere imza atmış olan Emrah Eren. Sezon içinde mutlaka görülmeli.

4. Beyaz Adam Ağacı Keser | gusto

4. Beyaz Adam Ağacı Keser | gusto

Yaz aylarından başladıkları tanıtımlarıyla dikkatleri üzerilerine çeken gusto, sezonun merak uyandıran oyunlarından birisi ile seyircisini buluşturmayı planlıyor. 

Son dönemin başarılı genç tiyatrocularından olan Gökhan Erarslan, kendi yazıp yönettiği Beyaz Adam Ağacı Keser ile bu sefer kendi tiyatrosunda yeni bir yolculuğa çıkacak. 

Oyunda Onur Bilge, Ezgi Hüyükpınar Erarslan, Talha Kaya, İffet Kendirli, Cansu Fırıncı ve Vural Buldu rol alıyor.

5. Kundakçı | Oyun Atölyesi

5. Kundakçı | Oyun Atölyesi

Tiyatro seyircisinin ajandasında her zaman özel bir yeri olan Oyun Atölyesi yeni sezona yeni bir oyunla başlıyor. 

Grigory Gorin’in yazdığı, Haluk Bilginer’in çevirdiği ve Muharrem Özcan’ın yönettiği Kundakçı adlı oyun, bu sezonun merak edilen oyunlarından birisi. Bizi milattan önceki döneme götürüp eğlenceli bir seyirlik vaat eden Kundakçı için daha şimdiden yerler ayrılmış durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tüy Kalemler | Tatbikat Sahnesi

6. Tüy Kalemler | Tatbikat Sahnesi

Edebiyatın en aykırı isimlerinden kabul edilen Marquis de Sade’ın hayatının bir bölümü Erdal Beşikçioğlu rejisi ile anlatıyor. 

Oyunda Burak Sergen, Gökhan Soylu, Saygın Soysal, Melisa Şenolsun, Işık Erdoğan, Diren Yurtseven, Onur Erolus, Buğra Orhan, Beril Öztarakçı, Sena Kelahmet, Metehan Aktaş, Ceren Aydın rol alıyor.

7. 4.48 Psikoz | Yabancı Sahne-Entropi Sahne

7. 4.48 Psikoz | Yabancı Sahne-Entropi Sahne

Bir iç hesaplaşma sürecine dayanan 4.48 Psikoz oyunu, bireysel yalnızlık, kişisel hak ve özgürlükler gibi toplumsal sorunları; zihinsel yalnızlık, anlaşılmamak gibi kendi iç sorunları ile bütünleştirmiş ruhsal bozukluk yaşayan bir bireyi anlatıyor.

Yabancı Sahne ve Entropi Sahne’yi bir araya getiren, Sarah Kane’in yazdığı Bilge Emin’in yönettiği Psikoz oyununda Deniz Hamzaoğlu oynuyor.

8. Vanya, Sonya, Maşa ve Spike | Tiyatro Pera

8. Vanya, Sonya, Maşa ve Spike | Tiyatro Pera

Taşra yaşamının umutsuzluğu, modern insanın yalnızlığı oyunun  ana temasıdır. Zeki bir komedinin hüzünle buluştuğu bir yorum. 

İKSV Tiyatro festivalinde başlayan oyun büyük merak uyandırdı. Christopher Durang’ın yazdığı oyunu, usta yönetmen Yücel Erten yönetti. Oyunda Tilbe Saran, Şerif Erol, Nesrin Kazankaya, Başak Meşe, Doğan Akdoğan ve Gamze İpek rol alıyor.

9. Kadınlar Filler Ve Saireler | BKM

9. Kadınlar Filler Ve Saireler | BKM

Sezonun merakla beklenen oyunlarından birisi de Kadınlar, Filler Ve Saireler… 

Üç kadının trajikomik hikayesi... Yaşamının umutsuzluğunu ve modern insanın yalnızlığını anlatan oyunun yazarı Yunus Emre Gümüş. Yönetmen koltuğunda ise çok tanıdık bir isim var: Özen Yula… 

Birkaç sezon önce Tiyatro 3 tarafından oynanan oyunun BKM versiyonunda Vahide Perçim, Yasemin Çonka ve Açelya Topaloğlu oynuyor.

10. Popüler Gerçek | Ekip/ Tiyatro İstanbul

10. Popüler Gerçek | Ekip/ Tiyatro İstanbul

Ekip Tiyatrosu ve Tiyatro İstanbul aynı çatı altında birleşerek, bu sezon iki ortak yapıma imza atıyor. Bunlardan en merak edilen oyun ise Popüler Gerçek. 

Cem Uslu’nun yazıp yönettiği oyunun oyuncu kadrosunda Kerem Atabeyoğlu, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Emel Çölgeçen, Nihal Usanmaz ve Cem Uslu rol alıyor. 

Sahne üzerinde kullanılan cep telefonuyla interaktif bir iletişim ağının kurulacağı oyuna, İnternet aracılığıyla hem salondaki, hem evlerindeki insanlar dahil edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
57
9
8
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehlika

Bu konudan bir tek ben mi rahatsızım bilmiyorum ama niye özel tiyatrolar daha çok tura çıkmıyor? İstanbul'da oturmayan biri olarak gerçekten izlemek istediği... Devamını Gör

Nesli Aracı

Bu konudan ben de rahatsızım. İstanbul'da değilsek istediğimiz oyunu izlemek mucize maalesef.

bayan kahkaha

9 u merak ettim açıkçası

Kadir

youtube'dan olacak o kadar bölümlerini izleyin alayına bedel