Görüş Bildir
Haberler
Seyahat Yasağı Kalktı, 2 Milyon Kişi Yollara Düştü

Seyahat Yasağı Kalktı, 2 Milyon Kişi Yollara Düştü

Seyahat yasağının kalkmasıyla yurtiçinde 2 milyon kişi şehir değiştirdi. Vatandaşlar en çok Ege ve Akdeniz sahillerindeki illere geçiş yaptı. Seyahat izin belgesiyle şehir değiştirmelerine izin verilen 65 yaş üstü 910 bin kişi de refakatçileriyle birlikte başka illere gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göreKoronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen seyahat yasağı kalkar kalkmaz İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerden Anadolu’ya ve tatil bölgelerine büyük göç başladı. Okulların tatil olması, yasak kapsamındaki 18 yaşın altındakilere aileleriyle yolculuk yapma izninin çıkmasının da etkisiyle 2 milyon kişi şehir değiştirdi.

Ege ve Akdeniz'e gittiler

Ege ve Akdeniz'e gittiler

İç göçte vatandaşlar en çok Ege ve Akdeniz sahillerindeki illere geçiş yaparken, en fazla iç göçün yaşandığı bir diğer bölge Karadeniz oldu. Özellikle İstanbul’dan Doğu Karadeniz illerine yoğun bir geçiş yaşandı. Geçtiğimiz yılların aksine bu yıl büyükşehirlerden kırsala (köylere) büyük geçiş oldu. Birçok kişi büyükşehirlerden köylere veya daha az nüfus yoğunluğu olan illere gitti.

910 bin 785 kişiye seyahat izni

910 bin 785 kişiye seyahat izni

Sokağa çıkma yasağı kapsamında olan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanlara 21 Mayıs’ta en az bir ay boyunca dönmemek üzere tek yönlü seyahat izni çıkmıştı. Bugüne kadar refakatçileriyle birlikte 910 bin 785 kişiye seyahat izni verildi. Büyükşehirlerden ayrılan 65 yaş üstü vatandaşların, başta köyleri olmak üzere, yazlıklarına veya nüfus yoğunluğu daha az olan bölgelere gittikleri öğrenildi.

06 ve 34 plakalı araçlar kuyruk oluşturdu

06 ve 34 plakalı araçlar kuyruk oluşturdu

Son olarak 15 il için uygulanan giriş-çıkış yasağının kaldırılmasıyla Antalya ve Muğla’ya tatilci akını başladı. Özellikle Bodrum girişinde 06 ve 34 plakalı araçlar kuyruk oluşturdu. Kontrol noktalarında bulunan jandarma ve polis ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı görevliler kentlere giriş yapanların ateşlerini ölçtü.

İlk uçuşların başlamasıyla havalimanlarında da yoğunluk yaşandı.

İlk uçuşların başlamasıyla havalimanlarında da yoğunluk yaşandı.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
49
15
10
8
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Corona Virüsün en sevdiği parça... YOLLARDA BULURUM SENÏ ...

Pasif Kullanıcı

Keşke Istanbul u salmasaydılar.

Bilirkişi Raporu

Millet işsiz ama tuzu kuru. 2 milyon kişi arkasından kovalayan varmış gibi gecenin köründe kalkıp tatile gidebiliyor. Tatiller de ekstra pahalı bu dönemde. 2... Devamını Gör