Sessizliğini Bozdu: MUBI Türkiye Eleştirilere Yönelik Açıklamada Bulundu!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Mart'ta tutuklanmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Pek çok kurum ve kuruluştan açıklama gelirken konuya dair açıklamada bulunmayan firmalar eleştirilere maruz kalmaya başladı. Küresel internet platformu MUBI eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu.
19 Mart'ın erken saatlerinde gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkıdaki 'yolsuzluk' iddialarıyla 23 Mart günü tutuklandı.

Vatan Emniyet Müdürlüğü'ndeki 4 günlük resmi gözaltı süresi sonrası Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilen İBB Başkanı İmamoğlu, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuklandıktan sonra Marmara (Silivri) Cezaevi'ne gönderildi.
Sosyal medyada pek çok kurum ve kuruluş tutuklama kararı sonrası açıklama yaparken dijital yayın platformu olan MUBI konuya dair paylaşımda bulunmamıştı.

MUBI Türkiye geçtiğimiz saatlerde 'Adaletin, aklın ve özgürlüğün yanındayız!' diyerek ilk kez açıklamada bulundu.
'Ülkemizde yaşanan son gelişmeler karşısında yeterince hızlı, güçlü ve açık bir tepki verememiş olmamızdan kaynaklanan eleştirileri tek tek okuyoruz. Bugüne dek her durumda yanımızda olan seyircimizin 'Bizi yalnız bıraktınız' şeklindeki sitemini işitiyoruz. Yaşattığımız hayal kırıklığını görüyor ve sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu anlıyoruz.
Biz, sinemanın yalnızca bir sanat dalı değil, aynı zamanda ifade özgürlüğünün ve toplumsal direnişin en önemli aracı olduğuna inanıyoruz. Ortak değerlerimizi, yalnızca filmler aracılığıyla değil, kurumsal duruşumuzla da yansıtmak durumunda olduğumuzu kabul ediyoruz.
Tüm seyircilerimizden özür diliyoruz. MUBI olarak bugüne dek olduğu gibi, bundan sonra da eleştirilerinize kulak vereceğimizin ve kendimizi geliştirmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.
Adaletin, aklın ve özgürlüğün yanındayız!'
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
MUBI'den ya da başka bir şirketten bu tip konularda görüş belirtmesini beklemek aptallıktan başka bir şey değil. Her firma her siyasi olayda fikrini mi belir... Devamını Gör
Aynı şeyi düşündüm. Her şeyi yazmışsınız. Ne alaka gerçekten. Neden şirketler çıkıp tek tek görüş belirtsin. Bu da yeni adet mi? Hayret verici bir durum
Mubi cevher spam yapıyor ne alaka awk