Görüş Bildir
Haberler
Sepetteki ürünü almaktan neden vazgeçiyoruz?

Sepetteki ürünü almaktan neden vazgeçiyoruz?

Faruk Bal
25.09.2015 - 00:15

E-postayla pazarlama şirketi optivo’nun Uluslararası Direktörü Jens Fischler, ürünleri sepete attığı halde alışverişini tamamlamayan kullanıcıların hatırlatma mesajları ile nasıl kazanılacağına ilişkin bilgi verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Baymard Enstitüsü’nün verilerine göre, e-ticarette ürünleri sepete atıp satın alma işlemini tamamlamadan siteyi terk etme oranının ortalama yüzde 69 olduğunu söyleyen Jens Fischler, “Oranın bu denli yüksek olmasının birçok sebebi var. En yaygın olan birkaçını sıralayacak olursak, kargo bedelinin yüksekliğini ve bu bedelin satın alma sürecinin son aşamasında gösterilmesinin, ödeme sayfasındaki “kupon kodu” alanının daha fazla indirim olabileceğini ima etmesinin tüketicinin zihninde olumsuz algıya neden olabileceğini söyleyebiliriz. 

Ek olarak, sepetin bir seçim listesi gibi kullanılması, tercih edilen ödeme seçeneğinin sunulmaması, sitenin yeterince güvenli olmadığına ilişkin kaygılar da ürünlerin sepette bırakılmasına neden olabilir” dedi.

Sepetteki ürünlerin satılabilmesi için, tüketicinin sürecin hangi aşamasında vazgeçtiğini bilmenin kritik öneme sahip olduğunu belirten Jens Fischler, “E-ticaret siteleri, bu bilgiye sahip olmadan hatırlatma e-postalarının sağlayacağı olumlu etkiden yararlanamazlar.

Teknolojioku

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın