Görüş Bildir
Haberler
BBC'nin Testine Göre Senin Çalışma Masanı Sana Anlatıyoruz!

etiket BBC'nin Testine Göre Senin Çalışma Masanı Sana Anlatıyoruz!

Her çalışanın kendine özgü bir masa düzeni vardır. Çalışma masasındaki düzenin hem kişiliklerimizi yansıttığı, hem de yapılan işi etkilediğini gösteren araştırmalar var. Fakat bunlar farklı sonuçlara varabiliyor. Örneğin bazıları dağınık ortamların yaratıcılığı geliştirdiğini ileri sürerken, bazıları da fazla kalabalığın dikkat dağıttığını söylüyor.

İngiltere'deki Surrey Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Bernheimer, kişilik araştırmaları ile çevre psikolojisi verilerini birleştirerek, 5 farklı kişiliği ifade eden 5 masa düzeni ortaya koymuş. 

Peki sizin masanız kişiliğiniz hakkında ne söylüyor? BBC'den derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hazırsan başlıyoruz! Öncelikle kaç yıldır çalıştığını öğrenelim.

2. Sahi kaç yaşındasın?

3. Şimdi söyle; bunlardan hangisi seni daha çok öfkelendirir?

4. Sen dikkati çabuk dağılan biri misin peki?

5. "Büyük şehir" dendiğinde aklında ilk canlanan görüntü nasıl bir şey oluyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki bu durumlardan hangisinde kendini daha rahat, daha mutlu hissedersin?

7. Salonunu yeni baştan dekore edeceksin ve bu tonlardan birini seçmek zorundasın diyelim?

8. 'Şu an tam olarak bana bu gerek!' diyeceğin ne var bu seçeneklerde?

9. Son olarak, "dikkat dağınıklığı" bir GIF olsaydı sence bunlardan hangisi olurdu?

Dağınık masa!

Dağınık masa!

Masan karmakarışık ve rengarenk olduğu gibi biblolar ya da kişisel eşyayla dolu olması muhtemel. Bernheimer'a göre sen, dışa dönük ve arkadaşa açık bir yapıdasın. Ayrıca ofiste oturma yerlerini seçerken, daha fazla akış olan merkezi alanları seviyor ve tercih ediyorsun.

Tek olumsuz özelliğin var; hep aktif ve meşgul olduğun için etrafını düzenlemeye 'zaman bulamazsın'! Ama yine de senin dağınık alanlarının, insanın üzerinde baskı kuran kağıt yığınlarıyla dolu masalardan daha içten olduğu kesin!

Minimalist masa!

Minimalist masa!

Hep bir rutini takip etmeyi, kalabalığı ve fazla sayıda uyaranı sevmiyorsan, çalışma masası anlamında minimalistsin sen. Ama çok az eşyalı ve düzenli bir çalışma masan olması illa içe dönük olduğun anlamına gelmeyebilir. Sadece çalışkan, güvenilir ve başarı eksenli birisin; planlı olmayı da seviyorsun. Ayrıca Bernheimer'e göre minimalistlerin vicdanlılık, disiplin ve temkinlilik özelliklerini taşıması daha muhtemel. 

Ancak şuna dikkat et deriz; masanda sana ait izler bırakmaman, çalıştığın işte fazla kalmayı planlamadığın şeklinde anlaşılabilir :)

Yayılmacı masası!

Yayılmacı masası!

Ofiste kendi alanına adeta kabından boşalan sıvı gibi yayılmayı seviyorsun! Bernheimer, dominant kişiliğe sahip olanların bu özelliği daha sık gösterdiğini söylüyor; yani sen kendine ait alanını sıkı savunmayı seven birisin. Tabii zaman zaman başkalarının alanlarına da gerek kahve fincanınla olsun, gerek kağıtlarınla olsun 'taşma' eğilimi gösterebiliyorsun.

Son olarak, sen oturma yeri olarak merkezde bir noktayı tercih edersin. Yanında oturanlar ise bu yayılma huyundan dolayı bazen şikayetçi olabilirler!

Damganı vurduğun masa!

Damganı vurduğun masa!

Masanda kitap ve dergi koleksiyonu, seyahat fotoğrafları, desenler olması muhtemel ama dağınıklık anlamında değil. 

Bernheimer'a göre bu tarz kişiselleştirilmiş, şıklaştırılmış ama pek dağılmayan masalar yeni tecrübelere açık ve entelektüel olduğun anlamına geliyor. Ayrıca bir alana kendi eşyasıyla damga vuranlar genellikle meraklı, dışa dönük ve yaratıcı oluyorlar. Yaptığın işi de özenerek yaptığını tahmin ediyoruz!

Gözlemci masası!

Gözlemci masası!

Sırtının kapıya dönük olmasını sevmiyor, masanın çok merkezi bir yerde olmasından da endişe duyuyorsun. Bunun bir açıklaması var: 'Evrimsel olarak potansiyel tehlikeleri rahat göreceğimiz bir yerde konumlanmak avantajlıdır bizim için' diyor Bernheimer.

Sen kendi özel alanını ister, dikkat dağıtacak şeylerden çabuk etkilenirsin. Sırtlarını duvara verip yalnız çalışmayı tercih edebilirsin. Bazen bu konularda kendini bol bol şikayet ederken bulabiliyorsun. Ama doğru çalışma koşulları sağlandığında oldukça yaratıcı ve verimli olduğunu söyleyebiliriz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
446
224
132
99
41
38
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pinklove

Minimalist masa!

Pasif Kullanıcı

Minimalist dedi bana :D http://i.hizliresim.com/jX3MoD.jpg

olgun temiz

masan bi harikaymış , çakmak, kalem ve pet pardağa kolay ulaşırsın çok sevdim :)))

Teaqueen

Minimalist. Masamda kitap yığınları var ama sen bilirsin onedio.