Görüş Bildir
Haberler
Sen Yurt Hayatına Ne Kadar Adapte Olabilirsin?

Sen Yurt Hayatına Ne Kadar Adapte Olabilirsin?

Hazır üniversiteler açılmışken, ailelerimizin yanından ayrıldığımız şu zor günlerde size böyle bir test hazırladık. Amacımız yaranıza tuz basmak değil, yurt hayatına ne kadar hazır olduğunuzu söylemek.

Eğer hazırsan;

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Söyle bakalım günde kaç öğün yemek yiyorsun?

4. Peki uyurken en rahatsız olduğun şey ne?

5. Kendi hijyenini puanlar mısın?(1=en az, 5=en çok)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki birine yapılan haksızlık karşısında ne tepki verirsin?

7. Sen tartışmalarda nasıl bir karakter oluyorsun?

8. Son olarak söyle bakalım yurt odası denilince aklına ne geliyor?

8. Son olarak söyle bakalım yurt odası denilince aklına ne geliyor?

Sen mümkünse yurt hayatına fazla adapte olma.

Senin pek yurtta yaşamaya niyetin olmadığını söyleyebiliriz. Bu zor koşulların üstesinden nasıl geleceksin? Herkes tarafından merak konusu. Aile evindeki rahatlık ve konforu bulamayınca biraz afalladıktan sonra, 'ben nereye düştüm böyle' dediğini duyuyoruz. Rahatına düşkün biri olduğun için gözlerin her zaman televizyonun karşısındaki o geniş koltuğu arayacak. Yüksek sesle müzik dinlemeler, canın sıkılınca yemek yemeler veya telefonla rahat konuşmaların yerini artık başka şeyler alacak. Bu kadar fazla kuralın olduğu bir yerde sen nasıl yapabilirisin emin değiliz. Her ne kadar cana yakın ve anlaşması kolay biri olsan da, aynı oda da birden fazla kişiyle anlaşman oldukça zor gibi gözüküyor. Sana yurt hayatın için maksimum 2 ay veriyoruz. Daha sonrasında kendini daha mutlu ve rahat hissedeceğin bir eve taşınman muhtemel bir olay. Bu zorlu 2 aylık süreçte sana başarılar.

Zamanla adapte olabilirsin.

Sen yurt hayatına hazır olmasan da zamanla adapte olabilirisin. Çünkü oldukça uyumlu birisin. Gereksiz yere insanlarla tartışmaktan hoşlanmayan ve her zaman yapıcı tarafta bulunan birisin. Yurt hayatı aile yanındaki konforu sunmasa da kendine ait bir yerin olduğunu hissettirmesi, oldukça güzel bir duygu. İlk başlarda zorlanacağın bu durum zamanla yerini oda arkadaşlarınla sınırsız eğlenceye bırakacak. En saçma anlara şahit olacağın ve aynı zamanda unutulmaz anlara da şahit olacağın, yıllar sonra bile kahkahalarla hatırlayacağın yurt hayatına zamanla adapte olacaksın. 'İyi ki yurda yerleşmişim' diyeceksin. Bazen yalnız kalmak ve kendi özel alanını yaratmak isteyeceksin. Böyle zamanlar seni çok zorlayacak. Yine de tek başına yaşamaktansa, derdini paylaşabileceğin birilerinin olması sana iyi gelecek. Zor olsa da zaman geçtikçe kolaylaşan yurt hayatında sana başarılar diliyoruz.

Hemen eşyalarını topla ve bir yurda yerleş!

Hemen eşyalarını topla ve bir yurda yerleş!

Sen yurtta yaşamak için doğmuşsun. Bu kadar hazırlıklı olman ve sanki her zaman bu günü bekliyormuşsun gibi davranman bizi oldukça şaşırttı. Sen yalnız kalmaktan pek hoşlanmayan ve sürekli bir ses arayan birisin. Yani etrafında sürekli birileri olmalı ve onlarla sohbet etmelisin. Özgürlüğüne düşkün birisin ama bu özgürlüğünün tadını sadece arkadaşlarınla çıkartmayı seviyorsun. Geç saatlere kadar oyunların oynandığı, dizilerin izlendiği veya saçma videoların çekildiği yurt hayatına sen dünden hazırsın. Hiçbir zaman soğuk bir tavır benimsemiyorsun. Her zaman enerjin çok yüksek ve insanlarında enerjilerini yükseltiyorsun. Yani senin yanında sıkılmak pek mümkün değil. Sıkıntıların olduğunda onları yansıtmaktan çok içine atmayı tercih ediyorsun. Çünkü paylaşıldıkça problemlerin çoğaldığına inanıyorsun. Oda arkadaşların şimdiden çok şanslılar. Onlarla unutulmaz yıllar yaşayacaksın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
29
11
7
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İdil

Zamanla adapte olabilirsin. katılıyorum

kaneki_tokyo.ghoul

Zamanla adapte olabilirsin bence mecbur olmam gerekecek

M.Gökhan Ustaoğlu

Anket Merhaba; bir düşünce ve iletişim anketi yapalım mı? Bu anketin sonucunda karakterinizin nasıl olduğundan ziyade 1 günü nasıl verimli kullanmamız gerekt... Devamını Gör