Görüş Bildir
Haberler
Sen Ne Kadar Sorumluluk Sahibi Birisin?

Sen Ne Kadar Sorumluluk Sahibi Birisin?

Kişilik özelliklerimizden biri de sorumluluk sahibi olmamızdır. Küçük yaşta edindiğimiz bu özellik, gelecekte de işlerimizi doğru bir şekilde organize etmemizi sağlar. Peki sen ne kadar sorumluluk sahibisin? Cevap için seni teste alalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Peki bunlardan birini seç bakalım.

4. Çok yorgun olduğunda sen hangisisin?

5. Peki öğrencilik hayatında sınavlara ne zaman çalışmaya başlardın?

5. Peki öğrencilik hayatında sınavlara ne zaman çalışmaya başlardın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sen genellik nasıl bir çalışma şeklini benimsersin?

7. Peki bu kişilik özelliklerinden hangisi sensin?

8. Senin arkadaş grubunda organizasyonları genellikle kim yapar?

9. Yeni bir işe başlarken bu hislerden hangisini yaşarsın?

10. Son olarak bize çocukluğunda bu kitaplardan hangisini okuduğunu söyle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sana bıraksak bütün dünyanın işini yaparsın.

Sen tanıdığım en sorumluluk sahibi kişisin. Bir işi bitirmeden gününe devam edemezsin. Bu sadece iş konusunda değil. Hayatının her alanında böyle. Bir yolculuğa çıkılacaksa, sen herkesten önce kalkar bütün işlerini halledersin. Bunu söylenerek değil zevkle yaparsın. Kendini meşgul hissetmek ve sürekli bir şeylerle uğraşmak sana iyi geliyor. Sen problemlerinden kaçmak için kendini işe veren insanlardansın. Yeni şeylere başlamaya ve yeni heyecanlar duymayı seviyorsun. Böylelikle motivasyonunda tam oluyor. Sürekli aynı şeyi yapmak seni sıkıyor. Çok cana yakın ve yardım sever birisin. Birinin başı sıkışınca ilk sen koşuyorsun. Tabii bunu sana gerçekten iyi davranan insanlara karşı yapıyorsun. Sana kötülüğü dokunmuş biri, senin kininle daha tanışmamış demektir. Asla kolay affeden biri değilsin. Süründürmeyi ve hatasını anlaması gerektiğini düşünüyorsun. Seni aptal yerine koyan, yalan söyleyen insanlara asla tahammülün yok ve bu tür insanların senin hayatında yeri de yok. Bugünün işini yarına bırakmayan sen, alınacak intikamları da yarına bırakmayı tercih etmezsin. Senin için bugünün hesabı bugün de görülmeli.

Sen işine gelince sorumlusun.

Sen ne sorumlusun ne sorumsuzsun. Bazen öyle anlar geliyor ki kolunu kaldıracak halin olmuyor. Hatta bazen düşünecek bile halin olmuyor. Her şey çok karmaşık ve zor geliyor. Oysa sadece beş dakikanı alacak şeyler, senin gözünde büyüyor ve daha sonra da birikiyor. Bu durumda senin sorumsuz olmana sebep oluyor. Öyle günler geliyor ki o zamanlarda da enerjin hiç bitmek bilmiyor. Sabah başladığın işine birkaç saatte bitirip, günün geri kalınını kendine ayırıyorsun. Bu yüzden sen işine gelince sorumlu oluyorsun. Basit ve önemsiz meseleleri sen de görmezden geliyorsun ve sonunda da unutuyorsun. Cesur birisin. Öyle gözünü kolay kolay hiçbir şey korkutamaz. Oldukça da soğukkanlısın bir problemle karşılaştığında üzüleceğine, direkt çözüme odaklanıp vakit kaybetmiyorsun. Bu özelliğin seni her alanda başarıya götürüyor. Genellikle elini pek taşın altına koymazsın. Mesela bir piknik organizasyonunda sen kesinlikle içecekleri alıp gelen kişisin. Basit ve seni yormayan bir şey yapmayı tercih edersin. Daha büyük sorumluluklar yüklendiğinde de üstesinden gelmeyi çok iyi bilirsin. Keyfin nasıl isterse öyle yaşıyorsun.

Bu ne sorumsuzluk!

Bu ne sorumsuzluk!

Bu neee sorumsuzluk! Seni yattığın yerden kaldırabilen var mı? Merak ettik doğrusu. Sürekli sorumluluktan kaçan, senden istenen şeyleri başkalarına yıkan birisin. Mecbur kalınca işinin en iyisini yaparsın ama öyle bir şekilde konuşursun ki o iş sana kalmaz. İkna kabiliyetin oldukça yüksek. Düşüncelerinden asla vazgeçmeyen birini bile, bir saatte bambaşka biri yapabilirsin. Senin sorumluluk alma konusunda korkun var. İyisini yapamamak veya beklentiyi karşılayamamak gibi durumlardan tedirgin oluyorsun. Bu yüzden de sorumluluk gerektiren işlerden uzak duruyorsun. Onun yerine kendini eğlenceye veren ve yarını düşünmeden yaşayan biri olmayı tercih etmişsin. Arkadaş çevren seninle dertleşmeyi ve senden akıl almayı seviyor. Çünkü en mantıklı olanı ve en doğru kararı sen veriyorsun. Sabahları erken kalkıp işin başına geçmek hiç sana göre bir şey değil. Sen istediğin zaman kalkmalı ve istediğin şekilde işini bitirmelisin. Daha çok geceleri gelen ilhamınla daha verimli işler ortaya koyabiliyorsun. Sorumsuzsun dedik diye sadece, boş boş yattığını söylemedik. Kendi hayatını sürdürecek kadar sorumluluklarını yerine getiriyorsun. Başkalarını düşünmeyi çoktan bırakmışsın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
75
35
32
11
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yasin Dinç

Sen işine gelince sorumlusun

Gizem Yenikler

Bu ne sorumsuzluk!

Nesibe Tahir

Evet, bütün dünyanın işini yaparım.