Görüş Bildir
Haberler
10 Soruda Stalkerlıkta Ne Kadar Usta Olduğunu Söylüyoruz

10 Soruda Stalkerlıkta Ne Kadar Usta Olduğunu Söylüyoruz

Sena Erdoğdu
03.06.2021 - 14:30 Son Güncelleme: 03.06.2021 - 15:10

Bir yerden sonra hepimizin ustalaştığı, stalkerlık konusu sadece eğlence amaçlı değil, adeta bir meslek boyutunda. Birinin bütün sosyal ağlarından sülalesine kadar bulduğumuz, öğrenmediğimiz bilgi kalmadığı stalk konusunda sen ne kadar ustasın?

Eğer hazırsan 

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç bakalım.

3. Sen kimi daha çok kıskanırsın?

4. Peki bize kıskançlık yüzdeni söyle bakalım.

5. Sevgilin arkadaşlarıyla tatile gitti ve sana da hiçbir şey söylemedi. Ne yaparsın?

5. Sevgilin arkadaşlarıyla tatile gitti ve sana da hiçbir şey söylemedi. Ne yaparsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki kendini bunlardan hangisi olarak tanımlarsın?

7. İlk defa tanıştığın birinin ilk neresine bakarsın?

8. Stalk yaparken sen bunlardan hangisisin?

9. Peki hiç stalk yaparken yanlışlıkla birinin fotoğrafını beğendiğin oldu mu?

9. Peki hiç stalk yaparken yanlışlıkla birinin fotoğrafını beğendiğin oldu mu?

10. Son olarak stalkerlık hakkındaki düşünceni de öğrenelim.

10. Son olarak stalkerlık hakkındaki düşünceni de öğrenelim.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin böyle şeylerle pek işin yok.

Sen hem stalk yapamadığın gibi hem de çoğu kez yakalanmışsın. Zaten böyle şeyler pek sana göre değil. Kendi hayatına odaklısın. Sosyal medyanın insanın psikolojisini bozacak kadar, hayatına dahil olmasına da çok karşısın. Kendi bildiğin doğruların sayesinde ilerliyorsun hayatta. Yeni tanıştığın insanları hemen stalklamak yerine, onları  yavaş yavaş ve sindirerek tanımaya çalışıyorsun. Acele etmeden her gün yeni bir şeyi keşfetmek istiyorsun. Çünkü böyle yaşanılan şeylerin daha anlamlı olduğunu düşünüyorsun. İnsanların sanal dünyaya bu kadar önem ve değer vermesini anlamlandıramıyorsun. Fotoğraf çekmeyi, paylaşmayı seviyorsun ama abartacak kadar değil. Sürekli fotoğraf çekmek yerine doya doya etrafı seyredip, anın tadını çıkartmak daha sana göre bir şey. Başkalarının hayatlarını da yaşadıklarını da merak etmiyorsun. Senin vaktinde çok değerli olduğu için, böyle şeylerle zaman kaybedemezsin. Kafanı boş şeylerle doldurmak yerine, daha faydalı bilgilerle doldurmayı tercih edersin. Sen yani şöyle telefonu bir hafta kapatayım da kafa dinleyeyim diyenlerdensin.

Senin stalkla falan işin yok!

Senin stalkla pek işin yok. Tabii ünlülere ne olmuş, başlarına neler gelmiş karşına çıktığı zaman açıp bakarsın. Belki merak ettiğin insanların da sosyal medya profillerine bakmışsındır, ama bu o kadarla kalmıştır. Kimsenin akrabalarına kadar bulmamışsındır yani. Sen daha çok etrafınla vakit geçirmeyi seviyorsun. Yalnız kalmaktan hoşlanmazsın ve bu senin en büyük korkun olabilir. Etrafında sürekli bir hareket olması seni mutlu ediyor. İnsanların yaşamlarına karışmadığın gibi, senin yaşantına da karışsınlar istemiyorsun ve özgürlüğüne düşkün birisin. Aynı zamanda ölçülüde birisin. Her şeyi tadında bırakıyorsun. Stalk yaparken de bir kere girip baktıktan sonra daha da girmezsin. Hatta unutursun bile. Sen pek yalan konusunda da usta değilsin. Hemen yakalanır ve kendini belli edersin. Zaten yalan söylerken içinde rahat etmez. Sen dümdüz ve olabildiğince açık birisin. Birinin arkasından iş çevirmek ve kırılmasın, üzülmesin diye susmak sana göre değil. Güzele güzel çirkine çirkin dersin.

Profesyonel olma yolunda ilerliyorsun.

Sen stalk konusunda kendini ilerletiyorsun. Sosyal medyada bu kadar hayatlarını yansıtan insanların, kim yaşamlarını merak etmiyor ki? Sen öyle çok incelemesen de biri hakkında fikir sahibi olmak açısından herkesi stalklarsın. Fikir sahibi de olursun. İnsanları daha yakında tanımak ve nasıl biri olduğunu öğrenmek için yapıyorsun bunu. Çünkü kendilerini farklı şekilde tanıtıp, daha sonra gerçek yüzü ortaya çıkan insanlarla vakit kaybedemezsin. Kötü niyetli değil sadece kendini düşündüğün için stalk konusunda kendini geliştiriyorsun. Arada bir yakalanmış da o da nazar boncuğu olur. Sen çok detaycı birisin, hiçbir şey gözünden kaçmaz ve hiçbir şeyi unutmazsın. İnsanları da bu yönünle şaşırtıyorsun. Bu stalk özelliğini daha çok birini etkilemek amacıyla kullanıyorsun. Önceden hesaplarına baktığın, bilgi edindiğin, nelerden hoşlanıp, nelerden hoşlanmadığını öğrendiğin birini etkilemek için stalk yapıyorsun. Bu da zaten işe yarıyor ve karşındakinin senden hoşlanmasını sağlıyor. Gayet başarılı bir kullanım amacı, seni tebrik ediyoruz.👏

Sen bu işte çok iyisin!

Sen bu işin en iyisisin. Sana özellikle 'şu kişiyi bulur musun?' diye soruyor olabilirler. Sen hiç tanımadığın ve bir kere gördüğün birini bile bulabilirsin. Kim nerede ne yapmış, kiminleymiş en son haberler sen de. Magazin sayfaları senden bilgi bile alıyor olabilir o derece. Bunu daha çok eğlence amaçlı yapıyorsun. İnsanların hayatlarını merak etmekten kaynaklanmıyor. Çünkü sen neden onların hayatını merak edesin, onlar senin hayatını merak etsin. Yine de bu düşünce senin bu konuda çok iyi olduğun gerçeğini değiştirmez. Senin için çok kolay olan stalk, aynı zamanda zevk meselesi. Yaparken eğleniyorsun. Hiçbir zaman yakalanmazsın. Yani karda yürür izini belli etmezsin. Birinin ismini duyduğun an hemen bütün sosyal ağlardan araştırmaya başlarsın. Bu kadar iyi olana kadar çok yol kat etmişsin tabii ki. Sen de zamanında çok yakalanmışsın. Ama artık senden daha usta birini göremiyoruz. İnsanları sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla çözmeyi ve onlar hakkında her şeyi öğrenmeyi seviyorsun.  Ne diyelim stalk yeteneğini kıskandık doğrusu.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
50
19
17
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur

5. Sevgilin arkadaşlarıyla tatile gitti ve sana da hiçbir şey söylemedi. Ne yaparsın? -Ayrılırım.

Tugbaa

Senin böyle şeylerle pek işin yok. Aynen banane ya umrumda olmaz

Merve Ceylan

Profesyonel olma yolunda ilerliyorsun./Sağol\