Görüş Bildir
Haberler
Şeker Komasındaki Kadına Cinsel Saldırı İddiası: 'Tıbbi Müdahale Sağlansaydı Yaşama İhtimali Yüksekti'

Şeker Komasındaki Kadına Cinsel Saldırı İddiası: 'Tıbbi Müdahale Sağlansaydı Yaşama İhtimali Yüksekti'

Yasin Arslan
02.07.2018 - 16:12 Son Güncelleme: 03.07.2018 - 08:50

Düzce’de yaşayan 20 yaşındaki Kübra H. İstanbul’a, internetten tanıştığı 28 yaşındaki Caner B.’nin yanına geldi. Şeker hastası olan genç kadın alkol sonrası komaya girdi. İddiaya göre Caner B. komaya giren Kübra H.'yi hastaneye götürmek yerine eve götürdü ve cinsel saldırıda bulundu. Komaya girdikten saatler sonra hastaneye kaldırılan Kübra H. hayatını kaybetti, korkunç gerçek ise otopside ortaya çıktı. 

Hürriyet gazetesinden Ceylan Sever'in Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye dayandırdığı haberine göre,  Kübra H. 23 Aralık 2016’da daha önce bir kez yüz yüze görüştüğü Caner B’yi görmek için Düzce’den İstanbul’a geldi. Caner B.’nin ifadesine göre, Kübra H., Caner B. İdris B. birlikte Gürpınar Sahili’ne giderek alkol aldı.

Güvenlik kameralarına yansıdı: Hastane yerine eve götürülmüş...

Güvenlik kameralarına yansıdı: Hastane yerine eve götürülmüş...

Alınan alkol sonrası şeker hastası olan Kübra H.'nin komaya girdiği, Caner B. ile İdris B.'nin ise Kübra H.'yi hastane yerine günübirlik kiraladıkları bir eve götürdüğü aktarıldı.

Girdikleri evin güvenlik kamera kayıtlarında ise Caner B.'nin, Kübra H.'yi omuzuna alarak odaya götürdüğü ortaya çıktı.

Yapılan otopside gerçek ortaya çıktı.

Yapılan otopside gerçek ortaya çıktı.

İddianame de yer alan bilgilere göre, kendine gelmeyen Kübra H., komaya girdikten saatler sonra hastaneye götürüldü. Hastanede yapılan müdahale sırasında Kübra H.’nin şeker komasına girdiği tespit edildi.

Kübra H.'nin hayatını kaybetmesinin ardından yapılan otopside ise koma halindeyken cinsel ilişkiye girildiği ortaya çıktı.

Caner B.’ye nitelikli cinsel saldırı ve ihmal suçundan dava açıldı: 'Tıbbi müdahale sağlansaydı yaşama ihtimalinin yüksekti'

Caner B.’ye nitelikli cinsel saldırı ve ihmal suçundan dava açıldı: 'Tıbbi müdahale sağlansaydı yaşama ihtimalinin yüksekti'

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede 'komadaki genç kızın cinsel ilişkiye rıza göstermesinin mümkün olmadığı ve tıbbi müdahale sağlansaydı yaşama ihtimalinin yüksek olduğu' vurgulanarak, Caner B., Doğanay B. ve İbris B.’ye dava açıldı. Caner B.’ye nitelikli cinsel saldırı ve ihmal suçundan 43 yıl, İdris B.’ye ihmal suçundan 24 yıl, Doğanay B’ye ise yardım yükümlülüğünü yerine getirmeme suçundan 3 yıl hapis cezası talep edildi.

Sanık suçu hastaneye attı: 'Doktorlar doğru müdahale etmediler'

Sanık suçu hastaneye attı: 'Doktorlar doğru müdahale etmediler'

Kübra H.’nin annesi Canan H. ile babası Fikri H.'nin de katıldığı ilk duruşmada, Caner B. doktorların Kübra H.'ye doğru müdahalede bulunmadığını iddia etti:

'Kendisini hastaneye götürdüm. İhmalim yok. Hasta olduğuna dair evrakları doktora verince doğru müdahale etmediler. Kamera kayıtlarından görebilirsiniz. İlk buluşma için ben Düzce’ye gitmiştim, sonra da o geldi. ‘Yemek yiyelim aşkım’ dedim. Aç olmadığını söyleyerek, ‘Bir şeyler içebiliriz’ dedi. Otel girişine geldiğimizde Kübra’nın isteği üzerine onu omzuma aldım. Odasına kadar eşlik ettim. İki oda tutmuştuk. Kübra’nın odasına gittiğimizde sevişmek istedi. Ben sabah uyandığımda Kübra horluyordu. Kübra kendine gelmeyince hastaneye gittik. Bizi tekerlekli sandalye ile karşıladılar. Kübra’yı boş bir sedyeye yatırdılar, ilgilenmediler. Çantasından çıkan ilaçları teslim ettim. Kan testi sonucuna göre hareket edeceklerini söylediler. Test sonuçlarını doktora götürünce ‘Acil yoğun bakım’ dedi. Doktor başka bir hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi.'

'Kübra’nın rızası dışında hiçbir şey olmamıştır'

'Kübra’nın rızası dışında hiçbir şey olmamıştır'

Kendisinin hastaneden kaçmadığını, Kübra H.'nin ailesine ulaşmak için hastaneden ayrıldığını iddia eden Caner B., suçlamaları iftira olarak nitelendirdi ve beraatini talep etti:

'Doktor ‘Sen kimsin? Anne babası gelsin’ dedi. Kübra’nın telefonun tuş kilidini bilmediğim için anne babasını çağıramadım. Kendi ailemi arayıp haber verdim. Onlar gelince Düzce’ye gitmek için yola çıktım.  Abim ailesini aradığını söyleyince hastaneye geri döndüm. Kaçtığım doğru değildir. “Dualarla uyanmasını beklerken ertesi sabah öldüğünü gördüm. İnternetteki profiline bizim fotoğrafımızı koymuştu. Ciddi bir ilişkim, evliliğe dair düşüncem vardı. Kendisi bana şeker hastası olduğunu söyleseydi ben kendisine ne alkol kullandırırdım, ne de başka bir şey. Kendisi hastayken neye dayanarak bunu içti anlamış değilim. Ailemle ben mağdur oldum. Böyle bir iftirayla karşı karşıya kaldık. Tahliyemi ve beraatimi isterim. Kübra’nın rızası dışında hiçbir şey olmamıştır ve yaşanması da düşünülemez.'

Mahkeme, Caner B.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sensizsinema

2016'dan beri görüştüğü, evlenmeyi düşündüğü (!) kızın böyle önemli ve hassasiyet gerektiren bir hastalığa sahip olduğunu bilmiyormuş. Demek uyandığında kız ... Devamını Gör

shiroshinju

Allah belanızı versin komaya girmiş birine cinsel saldırı nedir,nasıl yaratıklarsınız.Siz ve sizi yetiştiren aileniz,çevreniz top yekun acılar içinde yok olu... Devamını Gör

nrn

KIZ ÖLMÜŞ GİTMİŞ, İNKAR EDEMEZKİ ZATEN.. HAYVAN PİSLİK. MUHTEMELEN ALKOLDEN SIZDI DİYE DÜŞÜNÜP RIZASI OLMADAN SAHİP OLDU. YAZIK KIZCAĞIZA YA..