Görüş Bildir
Haberler
Şehrinin Takımını Destekleyenlerin Aşina Olduğu 10 Durum

Şehrinin Takımını Destekleyenlerin Aşina Olduğu 10 Durum

Murat Candar
10.08.2014 - 01:49 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 17:34

Memleketimizin güzide takımları olan 3 büyükler 'en çok taraftar bizde' diye tartışadursun, doğup büyüdüğü ya da bir sebepten ayrı kaldığı şehrinin futbol takımını desteklemeyenler de yok değil. İnsanlar 'hangi takımı tutuyorsun?' Sorusunun cevabının 'FB, BJK ya da GS' olmasına o kadar alışmış durumdalar ki, başka bir takımı desteklediğinizi söylediğinizde size sanki uzaylıymışsınız gibi muamele yapmakta bir beis görmezler. İşte koşulsuz şartsız, başarılı ya da değil, şehir takımını destekleyenlerin başına gelebilen durumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Nasıl Yani? Cidden mi?"

1. "Nasıl Yani? Cidden mi?"

Şehir takımı destekleyenlerin en çok duyduğu şaşkınlık ifadelerinden birisidir. Başta da belirttiğimiz gibi soruyu sorduktan sonra karşı taraf Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray beklediği için (bir ihtimal Trabzonspor) siz ters köşe yapıp 'Maraşspor'luyum' dediğiniz de kimi alaylı kimi sallamaz bakışlar hemen üzerinizde oluyor.

2. Ardından gelen "tamam da, 3 büyüklerden hangi takımı tutuyorsun?" sorusunun yaşattığı dumur

2. Ardından gelen "tamam da, 3 büyüklerden hangi takımı tutuyorsun?" sorusunun yaşattığı dumur

İlk şok atlatıldıktan sonra, yine ısrarla duyulmak istenen cevap bu sefer farklı yoldan sorulur. 'İlla vardır desteklediğin!' diye ısrarcı birine denk geldiyseniz o zaman buyurun cenaze namazına.

3. Takımınızın size yaşattığı tarifsiz mütevazi gururlar

3. Takımınızın size yaşattığı tarifsiz mütevazi gururlar

Yıllardır şampiyonluğun ş'si bile aklınıza gelmezken, tek avuntunuz iç sahada büyük takımları ite kaka yenmek ya da en kötü berabere kalmakken, size, güzel bir sürpriz yapıp kendinden kat kat güçlü takımları madara ettiği zamanlarda da sizin havanızdan geçilmez. Sınıfın yarısı Galatasaray'lı, Fener'liyken tek farklı takım tutan siz iseniz o gününüz hayatınızın en mutlu günlerinden biridir. Yendiğiniz takımın ezeli rakipleri de sizin galibiyetinizle mutlu olup rakibiyle alay eder ama beleşçileri mazur görecek kadar keyfiniz yerindedir zaten.

4. Eski günlere dönüş

4. Eski günlere dönüş

Tarihin mütevazi başarılarla doludur. Babandan, amcandan, dayından, ondan bundan duyduklarınla seversin takımını. O an amatörde, 3.Lig'de, 2.Lig'de olmasının bir önemi yoktur senin için. Çünkü sen, başarının, şanın, şöhretin değil de, şehrinin takımının sevdasına düşmüşsündür. İşte çektiğin çileler bazen meyvesini verir, sen de 38 yıl aradan sonra o eski günlere geri dönersin.

5. Direnirsin

5. Direnirsin

Türk Futbolu'na sayısız yıldız verirsin, Türkiye Kupası'nı müzene götürürsün, ligi hep üst sıralarda bitirirsin ancak gel gelelim o güzel taraftarına rağmen kötü yöneticilerin eline düşüp, karanlığa gömülürsün. Yine de yılmazsın, savaşırsın, sonuna kadar desteklersin. Amatörün kapısından dönsen de tüm zorluklara inat şunu diyebilirsin; Henüz Ölmedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sokakta oynasa kaldırımda desteklersin

6. Sokakta oynasa kaldırımda desteklersin

Ligde senden çekinmeyen takım yoktur. Kadron şahane, taraftarın harikuladedir. Ancak Türkiye'deki genel sıkıntı senin takımında da baş gösterir. Yönetilemezsin. Sen yine direnirsin. Gencecik çocuklar şehrinin takımını ayakta tutabilmek için onuruyla, gururuyla mücadele eder ancak endüstriyel futbola yenik düşersin. Fakat amatöre düşmek bile yıldırmaz seni. Çünkü sen bu takımı, sokakta oynasa kaldırımda desteklersin.

7. Şampiyon olursun, inanamazsın

7. Şampiyon olursun, inanamazsın

100-150 milyonlarla kurulmuş takımlarla resmen dalga geçer gibi hepsini ardında bırakır, şampiyonluk ipini göğüslersin. 'Biz görebilir miyiz bilmem de, siz görürsünüz inşallah şampiyon olduğumuz günleri.' Diyen babanın sevinçten çocuk gibi ağladığına şahit olursun. Tüm şehir şölen yerine döner. Yaşadığın tarifsiz duygulara isim bulamaz, yolda tanımadığın insanlara sımsıkı sarılır, onlarla beraber ağlar, onlarla beraber bu sevince ortak olursun. Ve hayatın boyunca o günü unutamayacağını da adın gibi bilirsin.

8. Yeri gelir kanser de eder

8. Yeri gelir kanser de eder

Tabii, tuttuğu takım sebebiyle saçları beyazlayan insanlar sadece Beşiktaş'lı, Fener'liler değil. Senin takımın da yeri geldiğinde seni 20 yıl yaşlandırır. Avrupa'dayız diye gurur duyarsın, ancak duyduğun bu gurur, hiç ummadığın takımlarla döner sana vurur. Her hafta yaptığın halı saha maçlarındaki Namık Abi'li, Berber Rıza'lı kadroyla çıksan bile kafa kafaya oynayacağına emin olduğun takıma turu hediye eder, öfkeden çılgına dönersin. Ve o günü bir an önce unutmak istersin, çünkü hatırladıkça seni kanser etmeye devam eder.

9. Avrupa'yı titretirsin

9. Avrupa'yı titretirsin

Adını sanını duymamış küstah 'Horoz' lara, gerçek horozun kim olduğunu gösterirsin. Döneminin en güçlü takımını gider deplasmanda yener, herkesi susturur başkasının çöplüğünde sen ötersin. Ancak gel gelelim bu başarının üstüne koymak şöyle dursun, sen de o günleri mumla aradığın durumlara düşersin. Yine de sevdandan bir şey kaybetmeden..

10. Sonuç Olarak...

10. Sonuç Olarak...

Her türlü cefayı da, sefayı da şehrinin takımıyla yaşarsın. Çok ateşliysen onunla yatar onunla kalkarsın. Ligi 2. bitirmiş, 15. bitirmiş, kümeye düşmüş çok kafaya takmazsın. Başarının, paranın, şanın peşinde olmaz, takımına her şeyinle sadık olursun. Bundan ötürü gurur duyar, belki biraz kibirli bile olabilirsin. Ama şundan emin olursun ki 'Hangi takımlısın?' Diye sordukların da 'Karabük'lüyüm, Manisa'lıyım..' demek, tarifi olmayan güzel bir histir senin için.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
17
0
0
0
0
0