Görüş Bildir
Haberler
Şehitler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehitler Son Yolculuğuna Uğurlandı

ATKN
12.09.2015 - 17:02 Son Güncelleme: 12.09.2015 - 17:19

Hakkari Dağlıca'daki saldırıda şehit düşen askerler son yolculuğuna uğurlanmıştı. Saldırıda şehit olan 16 askerden Astsubay Çavuş Göçkün, Uzman Çavuş Harun Saltalı, Piyade Er Muharrem Öksüz ve Resul Coşkun bugün memleketlerinde toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün cenazesi son yolculuğuna uğurlandı.

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığındaki işlemlerin ardından uçakla Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığına getirilen Göçkün'ün cenazesi, ilk olarak helallik alınması için baba evine getirildi.

Göçkün'ün cenazesinin gelmesiyle, ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Baba Ferhat ile anne Ayfer Göçkün bir süre şehidin tabuta sarıldı. Şehidin ailesine, Tunceli'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Aydın Nazillioğlu'nun ailesi de destek oldu.

Burada okunan dualar ve helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Zağnos Paşa Camii'ne götürüldü. Caminin avlusunun tamamen vatandaşlarla dolması nedeniyle Göçkün'ün cenazesi, caminin önündeki caddeye yerleştirilen ve üzeri Türk bayrağıyla örtülen musalla taşına konuldu. Bu sırada şehidin cenazesi başında nöbet tutan bazı silah arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. 

Şehit Göçkün'ün cenazesi, kılınan namazın ardından Balıkesir Şehitlik Mezarlığı'nda defnedildi.

Bu arada, baba Ferhat Göçkün, tören boyunca şehit oğlunun yeşil beresini başından çıkarmadı.

Osmaniye şehidini uğurladı

Şehit Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın cenazesi, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde düzenlenen törenle defnedildi.

Adana Havalanı'ndan alınan şehit Kademe Uzman Çavuş Saltalı'nın naaşı, ambulansla Kadirli Devlet Hastanesine götürüldü. Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından Saltalı'nın cenazesi, Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi'ndeki İmam Hatip Camisi'nin avlusuna getirildi.

Uzman Çavuş Saltalı'nın annesi Sultan, babası Yusuf, eşi Hacer, kardeşleri Ali ve Esra Saltalı, şehidin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin babası Yusuf Saltalı, bir süre oğlunun tabutunu taşıdı.

Belediye ekipleri tören alanına araçla gül suyu sıktı. 

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Saltalı, Kadirli Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Uzman Çavuş Saltalı'nın Ecem isimli 9 aylık kızı olduğu öğrenildi.

Konya şehitlerine ağladı

Dağlıca'daki saldırıda şehit düşen Piyade Er Muharrem Öksüz de Konya'da toprağa verildi.

Öksüz'ün cenazesi Karatay ilçesi Divanlar Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Aliye ile baba Ömer Öksüz'ün metanetli olduğu görüldü. Baba Öksüz, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu uzun süre sevdi ve öptü.

Ardından şehidin naaşı, törenin düzenleneceği Divanlar Mahallesi Merkez Camisi'ne getirildi. Törene katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, aileye taziyede bulundu. Aşcı, yanında saf tuttuğu şehitbabasının elini hiç bırakmadı. 

Öksüz, kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle Divanlar köy mezarlığına defnedildi. Anne Öksüz, oğlunu, fotoğrafını elinde tutarak son yolculuğuna uğurladı.

Törene, yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Saldırıda şehit düşen Sözleşmeli Piyade Er Resul Coşkun'un cenazesi de Konya'da gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Şehidin Babaevine Türk bayrakları ile üzerinde Coşkun'un askerlik fotoğrafının bulunduğu 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazılı pankart asıldı. Nişanlısı Rahime Celebci, Coşkun'un fotoğrafının bulunduğu pankarta bakarak gözyaşı döktü.

Oğullarının cenazesini evlerinin önünde karşılayan anne Sıdıka ve baba Zeki Coşkun, gözyaşlarına boğuldu. Sıdıka Coşkun, bu sırada asker selamı verdi. Baba Coşkun ise komşularından oğlu için helallik istedi. Coşkun'un tabutu başında bekleyen askerlerin duygulandığı görüldü.

Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen şehidin nişanlısı Celebci, terör örgütüne tepki göstererek, 'Hakkımı helal etmiyorum, kahrolsunlar' diye ağıt yaktı.

Türk bayrağına sarılı tabut, daha sonra törenin düzenleneceği Musalla Mezarlığı'ndaki Namazgah'a getirildi. Cenaze törenine katılmak üzere Namazgah'a gelen Adalet Bakanı Kenan İpek, şehidin babasına ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Kılınan cenaze namazının ardından Coşkun'un cenazesi, Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0