Görüş Bildir
Haberler
Şehit Cenazesinde Kılıçdaroğlu'na 'Kurşunlu' Tehdit

etiket Şehit Cenazesinde Kılıçdaroğlu'na 'Kurşunlu' Tehdit

Batuhan
08.06.2016 - 14:03 Son Güncelleme: 08.06.2016 - 23:51

Vezneciler’de dün gerçekleşen bombalı saldırıda şehit olan polisler için düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu protesto edildi. Cenazeye katılan bazı kişiler Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelengin üzerindeki ismi sökmeye çalıştı.

Kılıçdaroğlu, cenaze namazı için alana geldiğinde de bir grup tarafından protesto edildi.  İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan  protesto eden grubu 'Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz' diyerek uyardı.  Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında, cenaze töreninden önce kendisine 'katılmayın' denildiğini ve namaz sonrası sürekli bağıran bir kişi tarafından ayağının dibine 'bir kurşun' bırakıldığını açıkladı. 

Polis, Kılıçdaroğlu'nu kurşunla tehdit eden şahsın da aralarında bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Kurşunu atan İrfan C.'nin şehitlerden birinin dayısı olduğu, gözaltına alınan diğer 3 kişiden 2'sinin ise poliste çeşitli suçlardan kaydının olduğu ortaya çıktı. İfadeleri alınan 4 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü bugün Fatih Camii'nde son yolculuklarına uğurlandı. 

Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı.

Çelengin yazısı birkaç kişi tarafından sökülüp yere atıldı...

Çelengin yazısı birkaç kişi tarafından sökülüp yere atıldı...

Al Jazeera'nin verdiği bilgiye göre, tören başlamadan önce Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk parçalandı ve gerginlik çıktı. Çelengin yazısı, cenaze namazı kılınmadan önce burada bulunan birkaç kişi tarafından sökülüp yere atıldı. 

Bunun üzerine partililer, çelengin yazısını yeniden yapıştırıp yerine koydu. Bunun üzerine tekbir getiren bir grup, çelengi kırıp yeniden yere attı. 

Yaşanan gerginlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan anons yaparak, cenazelerde bu tip gerginliklerin uygun olmadığı belirtti. 

Kılıçdaroğlu'nu cami avlusuna girişi sırasında da bir grup protesto etti.

'Önce uyardılar, cenaze törenine katılmayın diyerek...'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayın ardından bir basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu 'Cemaatin arasındaki 5-6 kişi İçişleri Bakanı'nın önünden geçerek benim önüme kurşun attılar' dedi ve şöyle devam etti: 

'Bizim güvenliğimizi sağlamak için canını veren şehitlere borcumuzu yerine getireceğiz. Önce uyardılar, cenaze törenine katılmayın diyerek. Neden katılmayacağız efendim? Olaylar çıkar size taş atabilirler. Eğer bir şehit varsa onun cenazesine katılmak benim namus borcumdur. Birisi taş atacak tehdit edecek. Ben ona pabuç bırakmam.

Cemaate saygılarımı iletiyorum. Cemaat son derece saygılı şekilde namazı eda etmiştir. Ama aralarına katılan 5-6 kişi provokasyon yapmıştır. Bağırıyor. Cemaati kışkırtmaya çalışıyor. Camide siyaset yapılmaz arkadaşlar.'

Kılıçdaroğlu basın açıklaması esnasında kendisine atılan kurşunu da gösterdi

Kılıçdaroğlu basın açıklaması esnasında kendisine atılan kurşunu da gösterdi

Namaz sonrası hemen protokolün arkasında bağıran bir kişinin, eski cumhurbaşkanının, başbakanın, içişleri bakanının önünden geçerken ayağını dibine bir kurşun attığını açıklayan Kılıçdaroğlu, korumalarının parmak izi nedeniyle kağıda sarıp aldıkları kurşunu polise teslim edeceklerini ifade etti ve şöyle devam etti: 

'Beni ölümle tehdit edecek sözde. Onun feriştahı gelse inandığım yoldan beni döndüremez. İnsanım için öleceksem canım fedadır. Beni üzen nokta tüm bu olayların emniyetin gözü önünde ve koordinasyonunda gerçekleşmiştir. Bize söylenen kendi önleminizi kendiniz alın. Bundan sonra kendi önlemimizi kendimiz alacağız. Görelim bakalım kim nasıl müdahale ediyor. Bir kişi ölürüz bin kişi geliriz. Hiç kimse bizi yıldıramaz.'

Kurşunla tehdit eden şahıs da dahil 4 kişi serbest bıraıldı

Kurşunla tehdit eden şahıs da dahil 4 kişi serbest bıraıldı
Kurşunla tehdit eden şahıs da dahil 4 kişi serbest bıraıldı

Kılıçdaroğlu'na kurşun attığı belirtilen kişi polisler tarafından cenaze alanının dışına çıkarılarak gözaltına alındı ve polis merkezine götürüldü. Doğan Haber Ajansı törendeki olayla ilgili 3 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Kurşunu atan şahıs olaydan dakikalar önce Başbakan Binali Yıldırım'ın yanında görüntülenmişti.

Kurşunla tehdit eden kişi şehidin dayısı çıktı

Cinayet Büro Amirliğine getirilerek olayla ilgili sorgulanan şüphelilerden kurşunu atan İrfan C.'nin şehitlerden birinin dayısı olduğu tespit edildi.

Ayrıca cenaze sırasında çelenkleri attıkları ve İrfan C. ile birlikte hareket ettikleri için yakalanan 3 kişiden 2'sinin daha önceden uyuşturucu bulundurmak ve cinsel taciz suçlarından poliste kaydı olduğu öğrenildi.

Poliste ifadeleri alınan şüphelilerden İrfan C. hakkında silahlı saldırı, diğer şüpheliler ile ilgili ise mala zarar vermek suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. 

4 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Kurşun (mermi) bırakma özellikle yeraltı dünyasında intikam alma, ölüm tehdidi anlamına geliyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Milletimin iradesine havale ediyorum

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Milletimin iradesine havale ediyorum

Muhtarlarla iftar buluşmasında bir araya gelen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir siyasi partinin başındaki, ki bu siyasi parti ana muhalefet partisidir, 'biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK'lıları ziyaret ettik' diyor. Şu ifadeye bak ya, ne kadar da rahatlıkla bunu söylüyor. Böyle bir şey olabilir mi?' diye sordu.

Erdoğan, 'Bu ülkede Ana Muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütünün mensuplarını hastanede ziyaret edeceksin. Ben milletimin iradesine bunları havale ediyorum. Neymiş, hastaymış, yaralıymış, DHKP/C'liyi ziyaret edeceksin. Ben milletimin iradesine bunları havale ediyorum. Artık bunlara inanıyorum ki gereken dersi milletim, en ideal şekilde, en güzel şekilde verecektir' dedi.

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz ay da şehit cenazesinde protesto edilmişti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Mayıs'ta Ankara Kocatepe Camii'ndeki 2 şehidin cenaze töreninde de protesto edilmiş, olaya ilişkin 'Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin militanlarını toplayıp buraya taşımak her şeyden önce şehit ailelerine saygısızlıktır. Boyun eğeceğimizi sanıyorlar' demişti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
607
505
202
74
51
50
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ulan sanırsın ülkeyi 13 yıldır kılıçdaroğlu yönetiyo yiyorsa baştakine yapın tabi yemez yoksa ananızı da alıp gidersiniz

Pasif Kullanıcı

çok ilginç bir ülkede yaşıyoruz. kılıçdar'ın ne suçu var ki şimdi? çok çok ilginç bir ülke gerçekten. iktidar dışında herkes suçlu. herkes terörist

denemecelersss

hdp ile aynı hatta yürüyor partisi o yüzden sevilmiyor

monapizza

Sorsan cenazeye geldim der. Sen Kılıçtaroğlu"nu protesto edeceğine, çok erkeksen Haburu açan, Diyarbakır"da terörist beslemeleri ile megri megri diye ağlayan... Devamını Gör

vOLCano

Ecem "Ne kadar anlatırsan anlat, anlattıkların, karşındakinin anladığı kadardır" demişler..